Üzüm Özü Nedir ve Cilt Sağlığına Katkıları Nelerdir?

Üzüm Özü Nedir ve Cilt Sağlığına Katkıları Nelerdir?

Üzüm özü yağı, cilt bakımında kullanılan en etkili doğal maddedlerden biridir. Bu yağın faydalarını yazıda bulabilirsiniz.

Üzüm özünün faydalarını biliyor musunuz? Bu çok yönlü madde, cildin görünümünü iyileştirmek ve sağlığına dikkat etmek isteyenlerin bakım rutininde çok önemli bir yer tutar. Aslında tamamen doğal bir ürün olduğu için, düzenli kullanımda faydası görülebilir. Bunun yanında kısa vadeli etkileri de vardır.

Burada bilinmesi gereken, bu maddenin faydaları ve kullanılan bakım ürünlerine dahil etmenin farklı yollarını bilmektir. Böylece üzüm terapisini, vücutta içten dışa işleyen bir güzellik kaynağı olarak kullanmak çok daha kolay hale gelecektir.

Üzüm özünün kullanımı ve sonuçları ile ilgili pek çok bilgiyi bu yazıda bulabilirsiniz.

Üzüm Özü Nedir?

Güzellik uygulamalarında gerçek bir trend haline gelen üzüm özü, kırmızı üzüm tohumlarından elde edilir. Diyette kullanılmasının çeşitli faydalarına ek olarak, gençleşmeyi destekleyen ve cilt yorgunluğu belirtilerini ortadan kaldıran güçlü bir antioksidan kaynağı olarak da kullanılabilir.

Bunun nedeni, üzüm özünün, flavonoidler açısından son derece zengin olmasıdır. Flavonoidler, hücrelerin yaşlanma sürecini hızlandıran serbest radikallerin etkilerinden hücreyi korumakla görevlidir. Bu bitki maddesi, vücudu bu tür hasarlardan, diğer popüler vitamin ve antioksidan kaynaklara göre çok daha verimli ve doğal bir şekilde koruyabilir.

Öte yandan resveratrol maddesi ile dolu olan üzümün özü, sağlıklı bir cildi desteklemenin yanı sıra vücut hücrelerini dejenere eden serbest radikallere karşı bir tür doğal antibiyotik görevi görür. Aynı zamanda dermis üzerinde hafif bir peeling etkisi yaratarak vücudun nemlenmesine katkıda bulunur.

Üzüm Özü Nasıl Kullanılır?

Üzüm özü farklı şekillerde kullanılabilir. Başlıca formatlar arasında maskeler, bitkisel yağlar, kozmetik ürünler ve saç bakım ürünleri sayılabilir. Üzüm özü içeren bu tür ürünler kullanabilir; ya da aldığınız ürünün içine üzüm çekirdeği yağı ekleyebilirsiniz. Bununla birlikte, daha iyi bir sonuç elde etmek için, bazı sağlıklı alışkanlıklarla zenginleştirilmesi gereken düzenli bir bakım rutini uygulamanız gerekir.

Bir diğer önemli nokta ise, üzüm özü içeren herhangi bir bakım ürünü kullandığınızda, güneş kremi uygulamayı unutmamaktır. Doğru bir cilt koruma alışkanlığı, cildin yenilenme sürecine yardımcı olur ve uzun vadede olumlu sonuçlar yaratır. Öte yandan yüzdeki lekeleri ve cilt kanseri riskini en aza indirir.

Üzüm Özünün Faydaları Nelerdir?

Yaşlanmaya karşı savaşmanın, dermisi nemlendirmenin ve nazik bir şekilde cildi derinlemesine temizlemenin yanı sıra, üzüm özünün bilinen çok sayıda faydası vardır. Piyasada popüler olarak bilinen C ve E vitaminlerinden daha fazla antioksidan etkiye sahiptir.

Diğer bir özelliği, kolajen üretimine doğrudan müdahale etmesidir. Bu yönüyle, cilt elastikiyetini iyileştirmenin yanı sıra, gözeneklerin açılmasını da sağlar. 

Sağlığa yaptığı diğer katkıları tek tek sıralayalım:

1. Kolesterolü İyileştirir 

Yaptığınız yemeklere üzüm özü yağı eklendiğinizde, vücuttaki iyi kolesterol seviyesini dengelemeye yardımcı olur. Bunun nedeni, omega-6 açısından zengin olması ve ateromatöz plakların oluşumunu önleyen bir antioksidan olarak doğrudan görev almasıdır.

2. Kızartma Yağlarını Daha Sağlıklı Hale Getirir 

Yiyeceklerinizi kızartacağınız yağa bir miktar üzüm özü yağı ilave etmek, kızartma yağının toksik maddeler üretmesini engeller ve doymuş yağlarla savaşmayı sağlar.

3. Derideki Pullanmayı Önler

Üzüm özü formatları son derece nemlendirici özelliklere sahiptir ve bu nedenle hassas ciltlerin soyulmasını önler. Örneğin seboreik dermatit semptomları olan kişiler, soyulmanın etkilerini en aza indirmek için genellikle bu maddeyi kullanırlar.

Ayrıca selülit, çatlak ve buna benzer izlerin görünümünü iyileştirir. Bu sonuçları elde etmenin iyi bir yolu, duş sırasında veya sonrasında ıslak cilt üzerine uygulamaktır. Böylelikle hücre yenilenmesi ve doğal elastikiyet vücuda geri kazandırılır.

4. Saçları Güçlendirir ve Nemlendirir 

Üzüm özü, saçın kırık uçlarına karşı mücadelede iyi bir müttefiktir. Buna ek olarak, saç dökülmesine, kırılganlığa ve kopmalara karşı da etki eder. Kepek sorunu yaşayanlar, saçlarını yıkamadan önce bu ürünü uygulamaları halinde daha iyi bir sonuç elde edeceklerdir.

Eğer niyetiniz saçınızı nemlendirmekse, üzüm özü içeren kozmetik ürünleri tercih edebilir veya çeşitli ev yapımı tarifler deneyebilirsiniz. Şampuanı uygulamadan içerisine bu yağdan katabilir veya doğrudan saç derinize bir kaşık üzüm yağı sürebilirsiniz.

Üzüm Özü Hangi Kozmetik Ürünlerde Bulunur?

Piyasadaki pek çok kozmetik üreticisi, ürünlerinin kaynağı olarak, sağladığı faydalar bakımından bu zengin özü kullanır. Bu üründeki ana bileşenlerden biri, cildin elastikiyetini korumak için doğrudan kollajene etki eden polifenoldür.

Üzüm özü maddesi, görüldüğü gibi çok yönlü bir bakım sağlamaktadır. Kimyasal içermezler, hızlı bir şekilde etki ederler.

Güzellik ve sağlık endüstrisinde kullanılan öz, genellikle şarap yapımı sırasında çıkarılan yağdır. Bunun nedeni, şarap fermantasyonu ve filtrasyon işleminden sonra, kabukların ve tohumların ayrıştırılıyor olmasıdır. Ayrıştırılan bu maddelerle üzüm özü elde edilir ve bu özle yapılan tedaviye 'vinoterapi' denir. Vinoterapi birkaç alanı kapsar. Bunlar aşağıdaki gibidir:

- Zayıflama kremleri

- Saç bakım ürünleri

- Sabunlar

- Duş jelleri

- Yüz bakım ürünleri 

- Peeling ürünleri

Sonuç Olarak 

Artık üzüm özünün tüm faydalarını biliyorsunuz. Ayrıca, maddenin cilt tedavilerinin ötesine geçen olumlu etkilere sahip olduğunu da belirtmek gerekir. Bunlardan başlıcaları anti-enflamatuar ve yatıştırıcı etkidir. Bu sayede, masaj uygulamalarında kullanılabilecek en iyi yağlardan biridir.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kişisel Bakım