MAKYAJ SÜNGERİ NASIL TEMİZLENİR?
Kadınların makyajsız dışarı çıkmaması, hatta ve hatta evde bile hafif makyaj yaparak psikolojik olarak rahatlama ve iyi hissetme gayesiyle yaptığı bu renklendirme ve yüzü daha canlı gösterme işlemi, beraberinde bir de temizleme işlemi gerektiriyor.
Ciltteki sivilce, siyah nokta gibi istenmeyen görüntülerin önüne geçmek amacıyla, yüzün makyajdan arındırılması işlemi; makyajın yapılması için aracı olan sünger ve fırçalar için de geçerli bir durumdur. Yani kullanım sonrasında makyaj malzemelerinin de temizlenmesi ve bir dizi işlem sonucunda, kullanıma yeniden hazır hale getirilmesi gerekir.
Ayrıca belirtmeden geçemeyeceğimiz bir başka unsur: Bugün üzerinde duracağımız makyaj malzemelerinden biri olan makyaj süngerini, yalnızca siz kullanmalı ve ikinci bir kişinin kullanma durumunda ise mutlaka yıkamadan cildinizle temas ettirmemelisiniz.
Bu yazımıza, cilt için en gerekli ve etkili olduğu deneyimlenmiş olan makyaj süngerlerinin temizlenmesi konusunun ayrıntıları ile devam edeceğiz:
MAKYAJ SÜNGERİNİ TEMİZLEMENİN BİR YOLU VAR MI?
Cilde sürülen fondöten, kapatıcı, allık ve bronzer gibi ürünlerin, cilde daha iyi ve dengeli yayılması için tercih edilen makyaj süngeri; işlevini gördükten sonra kullanılan malzemenin rengine bürünür.
Bu karışık ve kirli görünüm, hem rahatsız edici hem de bir sonraki makyaj için risk oluşturabilecek bir duruma sebebiyet verir.
İşte bunun gibi bir sorunla karşılaşmamak ve ciltte oluşabilecek kötü kalıntıların önlenmesi açısından, makyaj süngerleri olabildiğince temiz tutulmalıdır.
Makyaj süngerlerin temizlenmesi hususunda bilinmesi gereken önemli ayrıntılara ve süngerin temizlenmesinde hangi yolların kullanılması gerektiğine ise şöyle değinebiliriz:
- Cilt bakım rutinlerinden biri sayılabilecek makyaj süngerleri, en fazla 2-3 kullanım sonrasında muhakkak yıkanmalıdır.
- Beyaz bir sabun eşliğinde elinizde ovalayarak, makyaj süngerinizi kirden arındırabilirsiniz.
- Başka bir yöntem olarak: ılık su ile doldurulmuş, uygun bir kabın içine koyabileceğiniz makyaj süngerini; suyun içinde bir müddet bekletin. Suyun etkisiyle biraz kabaran makyaj süngerini, üzerine yüz temizleme için de kullanımı uygun olan bebe şampuanından bir miktar ekleyin.
- Su ve şampuan (ya da bulaşık sabunu) karışımından oluşan temizleme işlemine zeytinyağı da ekleyerek, süngerdeki kirin yoğun olduğu alana ağırlık verip, köpürtme eşliğinde temizlemeye başlayın. Böylece süngerde bulunan kir ve malzeme kalıntılarının dışarıya çıktığını göreceksiniz.
- Yıkama işlemlerini çok etkili bulmuyor ya da yapmak istemiyorsanız; yüz için çift bazlı makyaj çıkarma toniği yardımıyla, süngerdeki makyaj artıklarını çıkarabilirsiniz.
- Yukarıdaki işlemlerden geçen makyaj süngerini kuruması için bir yerde bekletebilirsiniz. Bu alanın kuru olmasına ve üzerini kaplayacak derecede kapalı olmamasına dikkat etmek gerekir. Aksi halde nemli kalması, süngerin küflenmesine neden olabilir.