9 Maddelik Makyaj Yapma Taktikleri

9 Maddelik Makyaj Yapma Taktikleri

Serbest el çizimi size uymuyorsa, bir kaşık alın ve şablon olarak kullanın. Kaşığın sapını gözün dış köşesine doğru tutun.

1.Şablon Olarak Kaşık Kullanın

Serbest el çizimi size uymuyorsa, bir kaşık alın ve şablon olarak kullanın. Kaşığın sapını gözün dış köşesine doğru tutun. İlk adım; Gözünüze düz bir çizgi çizmek için sıvı bir eyeliner kullanmaktır. Ardından, mükemmel kıvrımlı bir kanat etkisi yaratmak için kaşığı göz kapaklarının etrafına sarın ve yuvarlatılmış dış kenarları kullanın. Maskarayı kaydırmaktan ve lekelerle uğraşmaktan sıkıldıysanız,kusursuz bir maskara için yine bir kaşıktan yardım alabilirsiniz. Kaşığı alıp göz kapaklarına sarın, ardından her zamanki gibi rimel sürün. Maskarayı kirpiklere ve kaşığın arkasına sürdüğünüzde, kalıntı cildinizi değil kaşığın arkasını kaplayacaktır.

2. Hashtag İşareti İle Dumanlı Göz

Dumanlı görünümü Basitleştirmek için, göz kapağınızın üçte birlik kısmına eğimli bir hashtag işareti çizmek için kremsi bir göz kalemi kullanın ve bir sünger veya leke fırçası ile karıştırın. Bu sadece gözlerinizi asimetrik olmasını önlemek ile kalmaz, aynı zamanda göz kaleminiz ile neler yapabileceğinizi keşfedersiniz.

3. Kirpik Kıvırıcınızı Saç Kurutma Makinesi İle Isıtın

Kıvırıcıda Artan ısı, kirpiklerin daha hızlı kıvrılmasına ve daha uzun bir şeklin korunmasına yardımcı olur. Kirpik kıvırıcıyı ısınana kadar saç kurutma makinesiyle ısıtın, hafifçe soğuyana kadar bekleyin ancak sıcak tutun (göz kapaklarınızı yakmamak için kolunuzda test edin), ardından kirpiklerinizi kıvırın ve sonucu kendi gözlerinizle görün.

4. Kirpiklerinizi Pudra Kullanarak Dolgunlaştırın

Kirpikleri dolgun hale getirmek için maskara katmanları arasındaki kirpiklere pudra sürün. Pudra, maskarayı iki katman arasında tutmaya yardımcı olarak kirpiklerinizi daha dolgun ve güçlü hale getirir.

5. Dudak Renginizi Peçete ve Pudra İle Ayarlayın

Dudaklarınızın üzerine bir peçete koyun ve rujun dışarı sızmasını önlemek için üstüne pudrayı sürün. Bu süreç zaman kaybı olarak görünebilir, ancak sonucu görünce uğraştığınıza değdiğini göreceksiniz.

6. Göz Altını Üçgen Çizerek Aydınlatın

Göz altındaki alanı gerçekten aydınlatmak istiyorsanız, kapatıcıyı noktalara halinde koymayı bırakın ve üçgen olarak uygulamaya çalışın. Üçgenin alt çizgisini, kirpik çizgisinin hemen altına çizin. Bu, gölgeleri tamamen örtmeye yardımcı olarak gözlerin altında daha parlak bir yanılsama yaratır.

7. Kontur İçin Fırça Kullanın

Herkesin yüz şekli farklıdır, Serbest el İle yapılan kontur taslağı iyi bir seçim olmayabilir. Bronzlaştırıcı veya kontur pudrasını nereye uygulayacağınızı söylemek için, önce yüzünüze uygun açıyı bulun kalem, kurşun kalem veya kozmetik fırça sapını elmacık kemiğinizin hemen altına koyun . Doğru konumu bulduktan sonra, altına biraz bronzlaştırıcı sürün ve ardından renkleri karıştırarak daha yumuşak hale getirin.

8. Fondotön İle Aydınlık Bir Cilt İçin

Cildin biraz donuk göründüğü günlerde, parlayan bir cilt tonunu elde etmek için bu faydalı tekniği deneyebilirsiniz. Uygulamadan önce az miktarda altın veya inci beyazı göz farı tozunu fondöteninize karıştırın.Ve kullanın. Yüzünüze inanılmaz bir aydınlık getirdiğini fark edeceksiniz.

9. Makyaj Sıralamanızı İyi Bilin

Makyaj malzemelerinizin kullanım sırası da makyaj yaparken size kolaylık sağlayacaktır. Bunun için sıralamanız şu şekilde olmalı

Nemlendirici

Makyaj bazı

Fondöten

Kapatıcı

Far

Pudra

Allık

Bronzer

Eyeliner

Maskara

Ruj Makyaj sabitleyici

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.