Bulaşık Makinesinin Leke Sorununa Kolay Çözüm!

Bulaşık Makinesinin Leke Sorununa Kolay Çözüm!

Bulaşık makineniz yıkama sonrasında leke bırakıyorsa, sorunun çözümü düşündüğünüzden daha basit olabilir. İşte bu sorunun nedenleri ve çözümleri...

Bulaşık makineleri, günümüzde hemen her evde kirli mutfak eşyalarını temizlemek için kullanılıyor. Ancak zamanla ve kullanıma bağlı olarak bulaşık makinelerinde bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Bu sorunlardan biri, yıkanan eşyaların lekeli kalmasıdır.

Lekeli bulaşıkların birçok farklı sebebi olabilir. Ancak bu sebeplerden birinin çözümü oldukça basit. İşte bu sorunu çözmenin yolları:

Bulaşık Makinesi Lekeli Bırakıyorsa İşte Çözümü

Bulaşık makinesi, su sıcaklığının düşük olmasından dolayı yıkanan eşyaları lekeli bırakabilir. Çünkü soğuk su, iki farklı soruna yol açabilir.

bulakmakinesi-13062024daece47f.webp

  1. Yetersiz Buharlaşma: Bulaşık makinesinde yeterince sıcak su olmaması durumunda su daha geç buharlaşır. Bu da yıkanan eşyaların üzerinde sabun veya mineral birikintilerinin kalmasına neden olabilir.

  2. Deterjan Çözünmemesi: Su sıcaklığı yeterince yüksek olmadığında, deterjan tam olarak çözünemez. Bu da yıkanan eşyaların üzerinde pütürlü veya benekli kalıntılar bırakabilir.

bualkmakinesisorunu-130620247b3f99b8.webp

Her iki sorun da su sıcaklığının en az 48 derece olması ile çözülebilir.

Not: Bulaşık makinesinin lekeli bırakmasının başka sebepleri de olabilir. Bu nedenle yukarıdaki yöntem mevcut sorunu çözmüyorsa, bulaşık makinesinin bir uzmana gösterilmesi önerilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.