Ketojenik Diyeti Nedir?

Ketojenik Diyeti Nedir?

Ketojenik diyeti, adını son dönemde sık sık duyduğumuz genel olarak ünlülerin çoğunun çok etkili olduğunu dile getirdiği ve bu diyeti yaparken de yemek yeme zevklerine aynen devam ettiklerini dile getirdikleri bir diyet türüdür.

Ketojenik diyeti, adını son dönemde sık sık duyduğumuz genel olarak ünlülerin çoğunun çok etkili olduğunu dile getirdiği ve bu diyeti yaparken de yemek yeme zevklerine aynen devam ettiklerini dile getirdikleri bir diyet türüdür. Ketojenik diyetinde amaç vücudun yağ oranını sağlıklı bir şekilde arttırmaktır. Ancak bunu yaparken de karbonhidrat alımını da bırakarak yapılan bir diyettir. Ketojenik diyette protein ve yağ ağırlıklı beslenme düzeni oluşturulmaktadır.

Ketojenik Diyetinin Faydaları

Ketojenik diyetinin çok ilgi görmesinin nedenlerinin başında kadınların diyet yaparken az yemekten yana şikayetçi olması gelir. Çünkü ketojenik diyette yeme alışkanlığı azaltılmaz. Sadece yenilen besinler değiştirilir. Yani ketojenik diyet aç kalmadan zayıflama sağlayan bir diyet türüdür. Ayrıca vücudun protein oranı alınan besinlerden dolayı artacağı için bağışıklık sitemi de güçlenir. Ketojenik diyeti yapan kişiler daha dinamik ve sağlıklı görünürler. Diyet yaparken herhangi bir enerji kaybı yaşanmaz. Çünkü vücut ihtiyaç duyduğu besinlerden yağ alır. Ancak protein alımında yeterli düzeyde alınmasına dikkat edilmelidir. Özellikle ketojenik diyeti yapan kişiler aynı zamanda spor da yapmalıdır. Çünkü yağ ve protein ağırlıklı bir beslenme olduğu için kas yapmak isteyen kişiler spor yaparak bu diyeti yaparsa sağlıklı kas yapmak daha da mümkün olacaktır.

Ketojenik Diyeti Nasıl Yapılır?

Ketojenik diyeti aslında epilepsi hastaları için uygulanmaya başlanmış bir diyettir. Ancak zamanla görülen faydalara ve kilo verme üzerindeki etkisine bağlı olarak da zayıflama amacı ile de yapılmaya başlanmıştır. Ketojenik diyetinde beslenme düzeninizi mutlaka bir diyetisyen oluşturmalıdır. Diyetisyen tarafından verilen diyet listesine uygun besin tüketimi yapılmalıdır. Sağlıklı yağ içeren bütün besinler bu diyette tüketilir. Özellikle balık, kırmızı et gibi besinler tüketilir. Ayrıca ketojenik diyetinde karbonhidrat azaltılması gerektiği için ekmek türü besinler tüketilmemelidir. Badem, fındık gibi yine yağ içeren besinler de bu diyette tüketilmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.