Nasıl Kilo Verilir?

Nasıl Kilo Verilir?

Öncelikle kilo verme konusunda kitle boy indeksi yapılmalı ve ne kadar kilo verilmesi gerektiği belirlenmelidir.

Çok fazla kilosu olmayan insanlar hayatında ufak değişiklikler yaparak ve hayatlarına spor alışkanlığını getirerek rahat kilo verebilirler. Ancak 10 kilo ve üsttün de zayıflamak isteyenler için durum biraz daha farklıdır. Kilo vermek için öncelikle psikolojik açıdan buna hazır olmanız gerekir düzen ve sabır ister. Psikolojik açıdan kendinizi iyi hissettiğiniz zaman kilo verme açısından kendinizi daha iyi hissedip daha sağlıklı kilo vermeye başlayacaksınız. Şimdi yapmamız gereken diğer şeylerden bahsedelim. İlk olarak porsiyonlar küçültülmeli ve bize hangi gıdaların yaramadığını tespit etmemiz lazım. Ara öğünlerimize de dikkat etmeliyiz meyve tüketmeliyiz ama aşırıya kaçılmamalıdır bunun yanında ceviz ve bademde tüketilmelidir dikkatli bir şekilde. Su tüketimi arttırmalı ve kahve tüketimi azaltılmalıdır. Eğer gece yemek tüketimi oluyorsa kesinlikle önüne geçmeliyiz saat altıdan sonra meyve ve çerez gibi ürünlerde tüketilmemelidir.

Nasıl Sağlıklı kilo veririm?

Sağlıklı kilo vermek için öncelikle bir doktora gidip herhangi bir sağlık sorununuzun olup olmadığını öğrenmek. Öğrendikten sonra yapmanız gereken ilk şey su tüketimini arttırıp yağ yakımını kolaylaştırmak. Su tüketimini arttırmak sadece yağ yakımı için değil metabolizmanızında daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. Ancak 2 Litre suyu alıp 10 dakika da içmek gibi bir hata yapmayın. Gün içerisinde yudum yudum tüketin mutlaka bunların yanı sıra su tüketimi yaparak da vücudumuzda ki zararlı mikroorganizmaları da vücuttu muzdan atarız. Beyaz şeker, tuz ve undan kesinlikle uzak durulmalıdır. Vücudumuzdaki yağ depolanmasını arttırır. Karbonhidratların alımı düşürülmelidir ve protein alımı arttırılmalıdır. Bol bol meyve ve sebze tüketimi olmalıdır ama çok şekerli meyveler daha az tüketilmelidir. Ara öğünlerde hazır gıdalar yerine salata tavsiye edilmelidir. Kesinlikle aç kalınmaması gerekiyor eğer aç kalınırsa vücut direnci düşer. 3 temel ana öğün ve en az 4 ara öğün tüketimine dikkat edilmesi gerekiyor. Şöyle bir durumda vardır tabi kendimizi aşırı doyurmamalıyız eğer aşırı doyurursak da mide genişler. Midenin esnek bir yapısı olduğundan genişlemeye müsaittir. Light besinlerden kesinlikle uzak durulmalıdır çünkü light besinler çok fazla işlem görmüştür ve vücudunuz açısından sağlıklı değildir. Diyet programınız kesinlikle size özel olmalıdır başka insanların diyet programları uygulanmamalıdır. Herkesin metabolizma hızı farklıdır ve her vücut yiyeceği aynı şekilde sindirmez. Kilo vermek için ilaç kullanılmamalıdır. İlaç kullanımından sonra verilen kilolar fazlasıyla geri alınır.

Kilo Verirken Spor Yapılmalı mı?

Kilo verirken sporu hayatınızın bir parçası yapın. Spor sadece kilo verilirken değil de normal süreçte de hayatınızda olsun. Spor yapılmalıdır ama bilinçli bir şekilde hangi hareketin hangi bölgeye iyi geldiği bilinmeli ve ona göre yapılmalıdır. Kilo vermede en çok yürüyüş işe yarar çünkü yürüyüş yapılırken vücudun her yeri çalışır. Akşam yemediğinden sonra kesinlikle yürüyüş ya da basit egzersizler yapılmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.