Nemlendirici Seçimi Nasıl Yapılır? Nemlendirici Kullanımı Neden Önemlidir?

Nemlendirici Seçimi Nasıl Yapılır? Nemlendirici Kullanımı Neden Önemlidir?

Cilt bakımının vazgeçilmez adımlarından biri olan nemlendirici uygulamasının yapılabilmesi için doğru olan ürünün kullanılması gereklidir.

Nemlendirici tercihleri çoğu kez bilinçsiz olarak yapılmaktadır. Tüm cilt bakım ürünlerinde olduğu gibi nemlendiricilerde farklı içeriklere sahiptir. Doğru nemlendiricinin kullanılmaması cildin reaksiyon göstermesine neden olmaktadır. Buna bağlı olarak nemlendiricilerin cilt tipi ihtiyaçlarına uygun olarak tercih edilmesi gereklidir. Tüm cilt tiplerinin neme ihtiyacı vardır. Nem cildin kırışıklık seviyesinin azaltılmasında ve cildin sağlıkla parlamasına neden olan en önemli adımdır.

Nemlendirici Kullanımı Neden Gereklidir?
Cildin hiç şüphesiz en önemli ihtiyacı nemdir. Cildin gerek gördüğü nemi karşılayamaması cilt yüzeyinde problemlerin oluşmasına neden olur. Bu sorunların ortadan kaldırılması ve cilt yüzeyinde bariyer oluşturulabilmesi için uygun bir nemlendiricinin kullanılması gereklidir. Günde iki kez kullanılması tavsiye edilen nemlendiriciler cilt tipine göre değişkenlik göstermektedir.

  • Cildin parlak görünmesine yardımcı olur.
  • Cilde kaybettiği esnekliği kazandırır.
  • Cildi güneş ışınlarından korur.
  • Erken yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırır.
  • Kırışıklık sorununun giderilmesine olanak sağlar.
  • Cildin su ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olur.
  • Cildin fazla yağ üretimini kontrol altına alır.
  • Cilt yüzeyinde görülen kızarıklık ve tahriş sorununu engeller.


Kuru Cilt Tipi İçin Nemlendirici Seçimi
Kuru cilt tipi diğer cilt tiplerine oranla neme çok daha fazla ihtiyaç duymaktadır. Cildin yeterince nem üretememesine bağlı olarak görülen kuruluk sorunu cildin mat ve solgun görünmesine yol açmaktadır. Oldukça rahatsız edici bu durumun yanı sıra cilt yüzeyinde kızarıklık ve pullanmalar görülebilmektedir. Bu sorunun ortadan kaldırılabilmesi için kullanılan nemlendiricinin yoğun yapıda ve besleyici özellikle olması gereklidir. Özellikle kış aylarında çok daha yoğun görülen kuruluğun giderilebilmesi için içerisinde yağ bulunan nemlendiriciler kullanılabilmektedir. E vitamini cildin nemlendirilmesinde ve aynı zamanda cilde esneklik kazandırmakta oldukça etkilidir. E vitamini içeriğine sahip olan nemlendiriciler kuru cilt tipine sahip kişiler için ideal bir tercihtir. Ambalaj üzerinde kuru cilt tipi için uygundur ifadesi yer alan nemlendiriciler daha yoğun bir yapıya sahiptir. Bu sebeple nemlendirici hakkında bilgisi olmayanlar ürünün içerik listesinden ve ambalajından yola çıkarak kolayca seçim yapabilir. Kuru cilt tipine sahip kişiler günde 2’den fazla nemlendirici uygulaması yapabilmektedir. Özellikle gün içerisinde cildin kuruduğunun hissedilmesi durumunda nemlendiricinin tazelenmesi tavsiye edilmektedir.

Yağlı Cilt Tipi İçin Nemlendirici Seçimi
Birçok kişi yağlı cilt tipine nemlendirici uygulanması ile ilgili bilinçsizce yorumlar yapmaktadır. Nemlendiricinin cildi daha çok yağlandıracağı ile ilgili oldukça yanlış söylemler mevcuttur. Cildin yağlı olması nemli olduğu anlamına gelmemektedir. Tüm cilt tiplerinde olduğu gibi yağlı cilt tipinin de neme ihtiyacı bulunmaktadır. Nemlendiricinin uygulanmaması söylenenin aksine cildin daha çok yağlanmasına neden olmaktadır. Cildin nem dengesinin sağlanması aynı zamanda yağ oluşumunu da engellemektedir. Bu sebeple düzenli nemlendirici uygulanması oldukça önemlidir. Yağlı cilt tipine sahip kişiler su bazlı olan nemlendiricilere yönelmelidir. İçerisinde yağ bulunan nemlendiriciler cildin yağ dengesinin bozulmasına neden olmaktadır. Bu sebeple hafif yapılı ve su bazlı ürünlere yönelmek gereklidir. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez temiz cilde uygulanması gerekli olan nemlendiriciler cildin sağlıklı görünmesine olanak sağlamaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.