Tüm Vücut İçin Günlük Bakım Yöntemleri Nelerdir?

Tüm Vücut İçin Günlük Bakım Yöntemleri Nelerdir?

Bu yazıda, güzelliğinizi korumaya yönelik ipuçlarıyla birlikte en iyi günlük vücut bakımı yöntemleri hakkında detaylı bilgi edineceksiniz.

Günlük Vücut Bakımı

Günlük tam ancak nazik temizlik ve iyi bir nemlendirici bakım, cildin sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Cilt tipinize ve sorunlarınıza uyacak şekilde seçilmiş kaliteli cilt bakım ürünleri, yüz cildini güneş ışığı, sıcak ve soğuk iklimler ve hava kirliliği gibi zararlı dış etkenlerden koruyabilir. Ayrıca tahriş olmuş cildi yatıştırmaya, sağlığını iyileştirmeye ve cilt hastalıklarının gelişmesini önlemeye yardımcı olabilir.

Vücut bakımı söz konusu olduğunda, dikkat etmeniz gereken bazı özel alanlar şunlardır:

Dirsekler

Vücudun en çok kullanılan ve dış uyaranlara maruz kalan bölgelerinden birisidir. Dirsekler gün boyunca bükülür dolayısıyla gün boyunca kolları destekler. Tüm bu hareketler, pullu ve rengi solabilen cildin kalınlaşmasına ve kuruluğuna katkıda bulunur. Hasarı tedavi etmek için önce cildi hafifçe temizleyin, ardından vücut bakımı rutininizin bir parçası olarak nemlendirin. Gözle görülür şekilde daha sağlıklı dirseklere kavuşmak için düzenli olarak bakım yapmalısınız.

Ayaklar

Ayaklar, vücudunuzun diğer bölgelerinden doğal olarak daha kurudur. Yağ bezleri içermez, bu nedenle ihtiyaç duyulan doğal nemi elde etmek için ter bezlerini kullanır. Ayaklar zaten kuru olmasına rağmen kuru havalardan ve sıcak suyla duş alınmasından zarar görebilir. Çok kuru ayaklar kaşıntılı ve çatlak hissedebilir. Çıplak ayaklar çeşitli yüzeylere maruz kaldığı için ayağınızdaki deriyi korumak önemlidir.

Eller

Eller her zaman çıplaktır ve onları birçok günlük görev için kullanırız. El cildi çok incedir, yüzünüzdeki ciltten daha incedir ve vücudun yaşlanma belirtileri gösteren ilk bölgelerinden biridir. Tekrar tekrar (özellikle sıcak suyla) el yıkama da cildin koruyucu lipit katmanını zayıflatacak ve doğal nemi tutma yeteneğini azaltacaktır.

Dizler

Dirsekler gibi dizler de sürekli bükülür ve sıklıkla dış etkenlere maruz kalır. Dizlerin ten rengi koyudur, ancak genellikle dirseklerle aynı kuruluk ve renk değişikliğinden etkilenir. Neyse ki dirsekleriniz için uyguladığınız vücut cilt bakımı rutini dizleriniz için de faydalı olacaktır: nazik temizlik ve ardından nemlendirme.

Vücuda Bakmanın Basit Yolları

Uyku

Vücudunuza dinlenmek için yeterince zaman vermelisiniz, bu da günün geri kalanını tamamlamasına yardımcı olur ve birçok doktor ve uzman, uyumak için en iyi zamanın akşam ondan güneşin doğuşuna kadar olduğunu belirtmiştir. Uyku 7 veya 8 saatten az olmamalıdır. Uykudan mahrum kalmak veya yeterince almamak, odaklanma, hatırlama ve cinsel istek yeteneğimizi kaybetmemize, depresyona girmemize ve kalp hastalığı ve felçlere karşı savunmasız hale geldiğimiz için fiziksel ve psikolojik sağlığımızı etkileyen sorunlara yol açabilir.

Su

Elbette su vücudumuzdaki dengenin temelidir, bu yüzden vücudumuza günlük ihtiyaç duyduğu suyu günde en az 2 litreden az olmamak üzere iyi miktarlarda vermeliyiz ve tabii ki bu sizin yaptığınız aktivitenin büyüklüğüne bağlıdır.

Diyet

En çok ihmal ettiğimiz şeylerden biri, ancak dikkatle ilgilenmemiz gereken en önemli şeylerden biri, çünkü vücudumuz üzerindeki etkisi net ve doğrudandır, bu yüzden genellikle her şeyi yeriz. Bizim için daha iyi olan diğer gıda bileşenlerini ihmal ederken sağlıksız besinleri tüketmek ise sağlığımıza uygun olmayabilir. Meyve ve sebzelere dayalı bir diyet uygulamak önemlidir ve bu sistemin amacı mutlaka kilo vermek veya diyet yapmak değildir, ancak amacı vücudumuzun sağlığını korumak ve onlara tükettikleri gıda bileşenlerini sağlamaktır.

Spor

Vücudu uyaran, kan dolaşımını uyaran ve aynı zamanda kilo kaybına neden olan ve ayrıca stres, kalp, depresyon ve felç hastalıklarına maruz kalmayı azaltan sürekli ve düzenli aktivite ve harekete sahip olmalısınız. Bu nedenle bazı basit egzersizler yaparak düzenli egzersiz yapmaya dikkat etmelisiniz. Bisiklete binme veya yürüyüş gibi. Ve dans etmek en sevdiğiniz spor olabilir.

Diş sağlığı

Bu garip gelebilir, ancak dişlerde meydana gelen hasar aslında kalp sağlığını etkiler ve bu nedenle diş ve diş eti hijyenine özen gösterilmeli ve bunların düzenli tıbbi takibi yapılmalıdır.

Günlük Cilt Bakımı Adımları

Cilt tipini belirleyin:

Cilt bakımında ilk ve en önemli adım cilt tipinizi belirlemektir. Cilt tipinize uygun olmayan ürünler kullanırsanız fayda sağlamazsınız tam tersine cildinize zarar verebilirsiniz. Karıştırılmış, yağlı, kuru veya akne eğilimli ise cilt tipini belirleyin.

Cildi temizlemek:

Cilt tipini belirledikten sonra, uygun temizleyici veya sabunu kullanın. Gözenekleri açmak ve bakterilerden kurtulmak için ellerinizi ve yüzünüzü ılık suyla temizleyin, ardından temizleyiciyi kullanın ve dairesel hareketlerle yüzünüze ve boynunuza sürün. Ardından kan dolaşımını hızlandırmak için cildinizi soğuk suyla durulayın.

Cildi Soyma:

Cildin gözeneklerini derinlemesine temizlediği için peelingi haftada iki kez kullanmak şarttır. Ancak, büyük gözeneklerin görünmesine neden olabileceğinden çok fazla kullanmamaya dikkat edin. Kese, cildi losyon veya sabunla temizledikten sonra kullanılır ve odak noktası burun, alın ve çene bölgesidir.

Yüz nemlendirme:

Cildinizi nemlendirmeyi unutmayın. Nemlendirmek ona yumuşaklık verir, sağlıklı bir görünüm kazandırır, kırışıklıklara ve yaşlanmaya karşı dirençli hale getirir. Örneğin yağlı cilt, kuru ciltten daha az yaşlanır, çünkü yüzünde lipitlerle nemlendirilmiş kalır. Cildinize uygun bir krem ​​seçin. Gün içerisinde sabah ve akşam olmak üzere iki kez cildinizi nemlendirmeyi unutmayın.

Doğal karışımlar:

Cilt tipinize bağlı olarak cilt tipinize göre doğal maskeler veya karışımlar hazırlayın. Doğal karışımlar cilde güzel bir canlılık ve saflık verir. Gözenekleri temizlemek için buharı bir araç olarak da kullanabilirsiniz.

Cilde Faydalı Yiyecekler Yiyin

  • Su içmek: Su cildin tazeliğini ve parlaklığını korur. Günde en az 8 bardak su içilmesi tavsiye edilir.
  • Cildin yumuşaklığına etki eden maddeler içeren ve bu maddeler arasında östrojen hormonu olan brokoli, östrojen hormonunun yanı sıra antioksidan içeren en önemli gıda maddelerinden biridir.
  • Omega-3 ve omega-3 asitleri içeren yiyecekler vücuda faydalı yağlar içeren en iyi asitler arasındadır ve omega-3 içeren en önemli besinler ton balığı, somon, fındık ve havuçtur.
  • Hem A hem de C vitamini içeren besinlerin cilt hücrelerinde çok sayıda iltihaplanmalara neden olması ve yaşlanma belirtilerini artırmaya çalışması nedeniyle alımının sınırlandırılması tavsiye edilir ve bunları en çok içeren besinler arasında şekerli maddeler yer alır.
  • Cilde zararlı maddeler içerdiğinden ve elma ve yulaf gibi cilt için yararlı yiyeceklerle değiştirilebildiğinden baharatlı yiyeceklerin alımını sınırlayın.

Tüm Vücut İçin Günlük Bakım

Birincisi: Cilt, cilt her kızın yüzüdür, donuk ve kuru ise kız görünüşü ihmal edilir, parlak ve açık ise kız en iyi şıklıktadır. Bu yüzden çözümün şudur:

1- Sabun kullanmayın, boynun lekelenmesi için tıbbi sabun veya yüze uygun bir losyon kullanabilirsiniz.

2- Gözenekleri kapatmak için bir tonik kullanın ve en iyi doğal tonik gül suyudur.

3- Yüz lekeleri için 1 litre ılık su + elma sirkesi olan cilt temizleyicisi kullanın.

4- Haftada iki kez nemlendirin.

5- Haftada bir cildi temizlemek için maske kullanmak

6- Haftada bir cilt için nemlendirici maske kullanınız

7- Nemlendirici cilt tipine uygun krem kullanmak

İkincisi: Saçlar, bir kızın saçı onun tacıdır, bu nedenle sağlıklı, beslenmiş ve taze kalması gerekir. Bu yüzden çözümün şudur:

1- Saçlar için iyi bir şampuan seçin ve bu şampuanı 3 ayda bir değiştirin.

2- Saç için iyi bir saç kremi seçin.

3- Saçları besleyen biotin içerikli bir vitamin takviyesi almalısınız.

4- Evde kendi saç losyonunuzu hazırlayabilirsiniz. Saç losyonu içerisine koyacağınız aloe vera saçlar için çok iyi ve faydalıdır.

5- Tercihen saçlara sarımsak veya kemik iliği ile krema banyosu yapın.

7- Tekrar büyümesi için belirli aralıklarla saçınızı kesin.

Üçüncüsü: Dişler, bir kadının kahkahası, insanlara olan ilgisinin sırrıdır. Gülüşü net ve güzelse daha tatlıdır ve dişleri sararmış ise kötü bir görünüme sebep olur. Bu yüzden çözümün şudur:

1- İyi bir diş fırçası kullanın ve bakteri ve mikroplardan kaçınmak için 3 ayda bir değiştirin.

2- İyi diş macunu kullanmak.

3- Bir ağız gargarası kullanın ve ağzınızı düzenli bir şekilde çalkalamanız gerekir.

4- Günde en az 3 defa ağzınızı çalkalamanızla birlikte dişlerinizi fırçalamanız gerekir.

5- Diş beyazlatmak için günde 4 defa 3 kaşık bal + 4 kaşık diş macununuzu kullanın, karıştırın ve dişlerinizi onlara yayarak sonucu görün.

Dördüncüsü: Hassas alan, tüm kızlar ve evli kadınlar için hassas alan, hoş olmayan kokuların yayıldığı ve bakterilerin çoğaldığı en önemli alandır ve bu nedenle korunması gerekir. Bu yüzden çözümün şudur:

1- İç çamaşırınızı her gün en az iki kez değiştirin, pamuklu giysiler giyin

2- Kararmaya sebep olduğu için normal sabun kullanmayın.

3- Bu alan için özel bir sabun kullanmalısınız.

4- Adet dönemlerinde sürekli olarak ped değişimi ve bölgenin yıkanması ile iç çamaşırı 3 kez değiştirilmeli, içerisinde bakteri ve kan pıhtılarının birikmesini önlenmelidir.

5- Hassas bölgede yer alan istenmeyen tüylerin alımından sonra koku yayılmaması için hassas bölgeyi iyice durulayın.

6- Hassas bölgeyi iç çamaşırı giymeden önce mantara yol açmayacak şekilde iyice kurutun.

Beşincisi: Koltuk altları;

1- Günlük duş alın

2- Günde iki kez şap veya öğütülmüş nar kabuğu kullanmak

3 - Dışarı çıkarken deodorant kullanmalısınız.

Altıncı: Eller;

1- Ellerinizi iyice yıkayın ve pamuklu havlu kurulayın.

2- Ellerinizi iki günde bir limonlu ılık suya batırın.

3- Evde çalışırken veya bulaşık yıkarken eldiven giyilmelidir.

4- İyice nemlendirin.

5- Haftada 2 kez özel bir el zımparası kullanılmalıdır.

Yedinci: Tırnaklar;

1- Tırnaklar asla yenmemelidir.

2- Tırnakları keserken aynı yönde kesmelisiniz.

3- Manikür ile tırnakları fazla zorlamayın.

4- Tırnakların bakımını iyi yapmalısınız.

5- Tırnaklar sararınca haftada iki kez limon suyuyla siliniz.

Sekizinci: Ayaklar;

1- Ayakları iyice yıkayın ve pamuklu havlu ile kurulayın.

2- Kendisine uygun ayak kremi kullanın.

3- Her hafta ayaklar için pedikür yapın.

4- Ayakları rahatlatmak için ayakları sodyum bikarbonat ve tuz içeren ılık suda bekletin.

5- Ayakları uyurken vazelin veya glisolid ile yağlayın ve her zaman yumuşak kalması için pamuklu çoraplar giyin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.