Canan Karatay kimdir? Kaç yaşında, nerede çalışıyor, eşi kim?

Canan Karatay kimdir? Kaç yaşında, nerede çalışıyor, eşi kim?

Geliştirdiği “Karatay diyeti” ve kitapları ile geçtiğimiz son 10 yılın en çok konuşulan doktorlarından biri olmayı başaran bir isim Canan Karatay. Peki Canan Karatay kimdir? Kaç yaşında? Aslen nereli? Branşı nedir? İşte merak ettiğiniz detaylar…

2 Mart 1943 yılında Elazığ’da doğdu. Annesi fiizk öğretmeni, babası ise avukat. 1961 yılında Üsküdar Amerikan Lisesinden mezun olan Canan Efendigil Karatay, 1967 yılında da İstanbul Üniversitesi Tıp fakültesinden tıp doktoru olarak mezun oldu.

1972 yılında İstanbul Üniversitesi tedavi kliniğinde iç hastalıkları uzmanlık eğitimi aldı ve kazandığı İngiliz hükümeti bursu sayesinde Liverpool Pegional Cardiac Center’da kardiyoloji eğitimine hak kazandı.

1974-1976 yılları arasında İstanbul Üniversitesinde tedavi kliniğinde baş asistan olarak çalıştı. Bu yıllarda cerrahi bir yardım almadan Türkiye’de kardiyolog olarak ilk kez kalıcı ve geçici kalp pili implantasyonu yaptı.

1979 yılında Cerrahpaşa’da doçent oldu. İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji enstitüsünde Cape Town’da almış olduğu eğitimle ‘femoral arter’ yolu kullanılarak yapılan koroner anjiografi tekniğini ülkemide ilk kez uyguladı.

1987 yılında eşinin işleri dolayısı ile New York’a gittiler ve orada kardiyolog olarak bilimsel çalışmalar yürüttü. Pek çok çalışması tıp dergilerinde yayınlandı.

1995-1997 yılları arasında da Gaziantep ve İstanbul’da pek çok özel hastanede koroner anjiografi ve coroner yoğun bakım ünitelerini kurdu.

1997-2002 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi’nde, 2002-2006 yılları arasında ise Kadir Has Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı.

2006-2010 yılları arasında İstanbul Bilim Üniversitesi’nde rektörlük yaptı.

Şuan halen Kadıköy Florence Nightingale Hastanesinde Kardiyoloji ve Dahiliye bölümünde hasta kabulü yapmakta olan 79 yaşındaki Canan Karatay, Ali Başak Karatay ile evli ve 1 çocuk sahibi.

Hormonların salgılanma sürelerine göre vücudu izleyen Canan Karatay, kendi geliştirdiği Karatay diyeti ile zayıflamak isteyenlere bilgiler veriyor. Günde 2 kez yemek yemenin zayıflatacağını öne sürüyor.

Gebelikte şeker yükleme testinin zararlarından, çocuklara türk kahvesi içirmenin faydalarından, D vitamininin şeker hastalarının koruduğundan bahseden Canan Karatay, Verdiği tavsiyelerle medyada tartışmalara konu oluyor.

Canan Karatay’ın Kitapları

  • 2011 - Karatay Diyeti
  • 2011 - Karatay Diyeti’yle yaşam boyu sağlık
  • 2012 - Karatay Mutfağı
  • 2013 - Karatay Diyeti’yle obezite ve diyabete çözüm var
  • 2013 - Karatay Diyeti’yle beslenme tuzaklarından kurtuluş rehberi
  • 2015 - Anne adayları ve hamileler için Karatay Diyeti
  • 2016 - Canan Karatay’la şifa bulanlar
  • 2018 – Gerçek tıbbın 10 şifresi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.