Erkek bakımı nasıl olmalı?

Erkek bakımı nasıl olmalı?

Kıyafetten temizliğe, spordan beslenmeye, aksesuara ''erkek bakımı nasıl olmalı'' diyeceğiniz her şey bu yazıda!

Erkek bakımı nasıl olmalı?

Giriş

Kadınların bakımlı erkeklerden hoşlandığı bir gerçektir fakat ben bunları kendinize olan saygınızdan dolayı yapacaksınız, kadınlar için yapmak kendinize saygısızlık olur. Haydi başlayalım.

Öz bakım

Kafa yapınıza göre size en çok yakışan saç şeklini belirleyin ve ona göre kestirin. Burun ve kulak kıllarınızı uzatmayın. Burun kıllarınız için burun kılı alma makinelerini kullanın, hem ucuz hem canınızı acıtmaz hem çok kısaltır. Burun kılları dışarı doğru taşan bir adam bakımlı olduğunu iddia bile edemez, kulak kıllarınızı ise kuaförde yaktırabilirsiniz. Sakaldan göze doğru uzayan tüyleri de ağda yaptırabilirsiniz, ense traşını da kesinlikle aksatmayın. İçi kir dolu tırnaktan daha iğrenç ne olabilir? Tırnaklarınızı yemeyin ve uzatmayın. Köşeli kesin, yuvarlak tırnak hoş gözükmez.

4ee3ffee0d70a6dda76bd3ef666727dd.png

Kıyafetler

Kıyafet konusunda pahalı şeyler tercih edin demiyorum, size yakışan kıyafetler tercih edin. Markası ne olursa olsun üstünüze oturmayan bir ceket hoş gözükmeyecektir. Ayakkabınız daima temiz olsun, özellikle beyaz kısımları kirlenmiş gözükmesin. Her ay bir terziye uğrayın, pantolonlarınız paçalarını ayarlattırın, ceketlerinizi üstünüze göre yaptırın.

Temizlik

Hijyeninize önem gösterin, her gün almıyorsanız iki günde bir mutlaka duş alın. Mutlaka her gün dişlerinizi fırçalayın. Saçlarınız temiz olsa bile bakımsız görünebiliyor, internetten saç bakım kremleri alıp uygulayabilirsiniz. Dişlerinizi fırçalamaya ek her iki günde bir diş ipiyle temizlemenizi öneririm, daha önce kullanmadıysanız marketlere sorun kolayca bulursunuz.

Spor ve vücut

Spor salonuna gitmenizi öneririm fakat imkanınız yoksa spor salonuna gidip saatlerce spor yapmadan da fit bir vücut elde edebilirsiniz. Günde en az bir saat yürüyün, koşabiliyorsanız koşun ; bu kan dolaşımınızı hızlandırır, bacaklarınızı kuvvetlendirir, ek kalori yakarsınız, nefesiniz açılır. Günlük olmasa da birkaç güne bir barfix, mekik, şınav gibi temel egzersizlerini aksatmayın. Bunlar için spor salonuna veya ekstra aletlere ihtiyaç duymazsınız. Barfixi başa aldım çünkü genellikle çekemiyorum zaten diyip atlanıyor, atlamayın. Her parkta barfix çekmeniz için demirler var, gidin ve asılı kalabildiğiniz kadar kalın bir süre sonra çekmeye başladığınızı farkedeceksiniz, sürekli sayıyı arttırın.

Beslenme

Cips, kola, şeker ve şekerli içecekler… Bunlardan vazgeçin arkadaşlar. İçeceğin hertürlüsünü seven, gıda sektöründe yıllarca çalışmış biri olarak söylebilirim ki enerji içeceğinden kolaya, meyvesuyundan limonataya neredeyse bütün içeceklerde küp küp şeker var, bu vücut yağlanmasını kolaylaştırır gerek yok. Cips ve türevlerinden bahsetmeye bile gerek yok. Aldırdığı maksimum sağlıksız kaloriyi geçtim, çok yağlı ve yağlar hayvanlara bile verilmemesi gereken cinsten. Damarlarınızı tıkayacak, kondisyonunuzu düşürecek, vücut yağlanmanızı arttıracak. Haftada birkaç defa olabilir fakat sürekli alışkanlığınız varsa vazgeçmeniz gerekiyor.

Koku

Saatlerce ağır işte çalışabilirsiniz, ayakta durmanız gerekiyor olabilir, kıyafetler daraltmış olabilir fakat insanlar bunu umursamaz. Yanından geçtiğin zaman erkek veya kadın kim olursa olsun ter kokarsanız, o insan sizden tiksinir. İşten çıktıktan sonra plan yapmayın, bir parfüm sıkar giderim demeyin daha ağırlaştırıyor. Eve gelin, mis gibi duşunuzu alın temiz kıyafetler giyin güzel bir parfüm sıkın öyle çıkın. Abartmıyorum, buna imkanınız yoksa dışarı çıkmayın. Parfüm konusunda ise yazın daha hafif, kışın daha yoğun parfüm kullanmanızı öneririm. Bu yoğunluk hafiflik mevzusuna ‘’esans’’ deniyor, parfümcüye esansı bol veya esansı az dediğiniz zaman anlayacaktır. Yazın daha hafif diyorum çünkü koku sıcak havada yayılmaya daha elverişlidir. Parfümünüz hoş olsa bile çok yoğun koktuğu sürece insanları sıkabilir, bu etkeni es geçmeyin.

Aksesuarlar

Aksesuar seviyorsanız kullanın arkadaşlar çekinmeyin, farklı olmaktan korkmayın. İnsan farklılığı ile güzeldir. Küpe seviyor musunuz, hevesiniz mi var takın. Ben de küpe seviyorum, sol kulağımda yıllardır var. Hem yakışıyor, hem dikkat çekiyor. Yok küpe takan erkek ılıkmış yok deldirdikten sonra kötü gözüküyormuş, kanser yapıyormuş falan filan bu tür söylentiler küpe takmaya cesaret edemeyen gizli hayranlarımızın kuru gürültüleri. Bunun dışında size yakışan, hoşunuza giden her türlü aksesuarı deneyebilirsiniz. Kolye olur, bileklik olur, yüzük olur, saat olur artık gerisi sizin hayal gücünüze kalmış. Unutmayın, insanlar sizin telefon kılıfınıza kadar dikkat ederler.

Ek olarak

Vücudunuzda sevmediğiniz yanlarınız var ise onları yok etmek için beklemeyin, kötü gözüktüğünü hisseden bir erkeğin özgüveni törpülenir. Bu sivilce olabilir, ben olabilir. Cildiye doktoruna gidin neler yapabileceğinizi söylesin. Kaşlarınızın ortası birleşiyor olabilir, kaşlarınız kalın olabilir hoş değilse kuaförler için beş dakikalık iş. Burnunuz çok çirkin olabilir, estetik olmak için korkmayın. Kepçe kulaklı olabilirsiniz, siğilleriniz olabilir. Bunlarla yaşamaya alışmayın. 2021 yılındayız, estetik ve sağlık alanında ülkemiz gayet iyi bir konumda. Korkacak ve geri duracak hiçbir şey yok.

Tabi bu bahsettiğim konuların tamamı sürdürülebilir olmalı, bir süre uyguladıktan sonra artık bu davranışların oturduğunu göreceksiniz, en başlarda bakımlı bir erkek olmaktan sıkılabilirsiniz. Çok zamanınızı aldığını düşünebilirsiniz fakat inanın değer. İnsanın kendisine vakit ayırmasından, değer vermesinden kendini önemsemesinden daha güzel bir şey yoktur. Siz kendinize değer verdikçe etrafınızdaki insanlarında size karşı bakış açısının artacağını zamanla hissedeceksiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.