Kontakt Lensler Hakkında 6 Önemli Bilgi

Kontakt Lensler Hakkında 6 Önemli Bilgi

Kontakt lensler ve kullanımıyla ilgili 6 önemli bilgi, maddeler halinde açıklanmıştır.

Kontakt lenslerin kullanılmaya başlanması çeşitli görme sorunlarının tedavisinde yeni bir çağ başlattı. Çoğu insanın kullanmaktan hoşlanmadığı gözlükler artık geri planda kaldı. Daha rahat ve kullanımı oldukça basit olan kontakt lensler başlı başına bir stil öğesi haline geldi. Peki bu ürünler tam olarak nedir? Kullanımı gerçekten sağlıklı mı? Satın almadan önce lenslerle ilgili pek çok bilgiyi bu yazıda bulabilirsiniz.

1. Kontakt Lenslerin İşlevleri Nelerdir?

Kontakt lensler, yalnızca gözlük takmak istemeyen insanlar için bir alternatif olarak görülmemelidir. Tıpkı gözlüklerde olduğu gibi lenslerin de esas özelliği çeşitli görme kusurlarını düzeltebilmektir.

Görüşteki bozukluğun giderilmesi sayesinde gözler yenilenme ve sağlığına kavuşma imkanı bulur. Kontakt lenslerin üretiminde kullanılan malzeme, gözün nefes almasını ve nemlenmesini sağlayarak ihtiyaç duyduğu oksijen miktarını ona geri kazandırır.

Çok sayıda lens türü vardır. Bunların seçimi için en önemli kriterleri şu şekilde sıralayabiliriz:

- Kullanım amacı (görüşü iyileştirmek ya da göz rengini değiştirmek vb).

- Yapımında kullanılan malzeme

- Nefes alabilirlik derecesi

Lenslerin nasıl takılması, kullanılması ve saklanması gerektiği de önemli bir konudur. Kontakt lensler çeşitli aralıklarla değiştirilmelidir. Bu süre zarfında, daha sağlıklı bir kullanım ömrü için onları uygun şekilde saklamalı ve dezenfekte etmelisiniz. Temizlik için yalnızca bu amaç için üretilmiş özel solüsyonlar kullanılmalıdır.

2. Kontakt Lensler Kimler İçin Uygundur?

Kontakt lensler astigmat, miyop ve presbiyopi gibi rahatsızlıklar yaşayan insanlar tarafından kullanılabilecek kadar geliştirildiler. Peki bu görme kusurları gözlüklerle de düzeltilebiliyorsa lensleri kimler tercih etmelidir?

Lenslerin en önemli avantajı kullanımındaki rahatlıktır. Örneğin fiziksel bir aktivite yaparken rahatsızlık vermezler. Bu yüzden düzenli olarak spor yapan kişilere büyük kolaylık sağlar. Aynı zamanda gözlük takarken sıkılan, onu taşımaktan rahatsızlık duyan kişiler için de iyi bir alternatif oluştururlar. Her yaştan insan tarafından kullanılabilirler. Önemli olan kriter lensin doğru seçilmesi ve doğru şekilde kullanılmasıdır.

3. Kontakt Lens Seçimi

Kontakt lensler göz sağlığı için üretilen ürünlerdir. Bu yüzden yalnızca göz doktoru tarafından, size özel reçete edilecek bir lens kullanmalısınız. Lensler gözlük gibi kullanılmaz. Çünkü gözle doğrudan temas halindedir. Bu da gördüğünüz nesneleri orantısal olarak farklı algılamanıza yol açabilir.

4. Kontakt Lens Nereden Alınmalıdır?

Doktorunuzun size önerdiği lensi, bir optik mağazadan ya da güvenilir olmak kaydıyla, cazip fiyatlar ve promosyonlar sunan çevrimiçi bir mağazadan tedarik edebilirsiniz.

5. Lensin Yanında Kullanılması Gereken Bir Ürün Var Mı?

Evet. Lensler herhangi bir ürünle temizlenmemelidir. Bunun için bir lens temizleme solüsyonuna ve bir lens saklama kutusuna ihtiyacınız olacaktır. Piyasada farklı boyutlarda lens temizleme solüsyonları satılmaktadır ve saklama kutuları da genellikle bu ürünlerin yanında verilmektedir. Bunlara ek olarak, eğer bilgisayar başında ya da klimalı bir odada saatlerce çalışıyorsanız, nemlendirici göz damlası da sizin için faydalı olacaktır.

6. Kontakt Lens Maliyeti Nedir?

Fiyatlar üretimde kullanılan malzemeye ve görme kusuruna göre değişiklik göstermektedir. Lensler genellikle 1, 3 veya 6 çift halinde satılmaktadır. Bunlar ise paket başına 60 – 250 tl. aralığında değişmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.