5 Etkili Aloe Vera Maskesi Tarifi

5 Etkili Aloe Vera Maskesi Tarifi

Aloe vera, modern zamanların en popüler bitkilerindendir ve yüz maskelerinde en çok kullanılan bileşenlerden biridir. Evde bir karışım hazırlamak, cilt maskesi yapmak ve içinde aloe vera kullanmak istiyorsanız en etkili karışımlardan bahsedeceğiz.

Aloe bitkisi uzun süredir çeşitli tedavilerde ve cilt bakımında kullanılmaktadır. Genellikle yara ve yanıkların tedavisinde kullanılır. Ayrıca cildi nemlendirebildiği için cilt bakımında tercih edilen bitkilerden biridir. Ayrıca aloe vera kuru akne ve leke tedavisi gibi cilt problemlerini çözmek için de kullanılabilir.

Aloe Vera Maskesi Kullanmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Aloe vera çok faydalı bir bitki olmasına rağmen ev yapımı karışımla hazırlanan aloe vera maskesi tüm cilt tiplerine uygun olmayabilir. Benzer şekilde, aloe vera doğru kullanılmazsa, farklı cilt reaksiyonlarına da neden olabilir.

Doğru miktarı almak ve aloe veranın cildinize uygun olup olmadığını bilmek çok önemlidir. Dilerseniz omuzunuza biraz sürerek tepkiyi ölçebilirsiniz. Eğer bu konuda endişeleriniz varsa cilt tipinize uygun hazır aloe vera içerikli ürünleri tercih etmenizi öneririz.

1. Yağlı Ciltler İçin Aloe Vera Makesi

Yağlı, akne eğilimli ciltler için esmer şeker ve aloe vera bitki özünden oluşan bir jel karışımı hazırlayabilirsiniz. Bu maske ile ölü deriyi ve yağı temizleyebilirsiniz. Fazla yağı deri üzerinden atar ve cildinizin nefes almasını sağlar.

2. Hassas Ciltler İçin Aloe Vera Maskesi

Blendere 4 yemek kaşığı aloe vera jeli, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın. Hazırlanan maskeyi cilde uygulayın ve 15 dakika bekleyin. Ardından ılık suyla durulayın. Cildiniz dış etkenlere karşı daha dirençli hale gelecek.

3. Kuru Ciltler İçin Aloe Vera Maskesi

Cilt kuruysa, badem yağı ve aloe vera jelini karıştırmayı dene. Bu maske cildinizi nemlendirmeye yardımcı olur. Nemsiz bir cilt onarılmaya ihtiyaç duyar. Bu açığı kapatmak için aloe veranın gücünden yararlanmayı mutlaka deneyin

4. Karma Ciltler İçin Aloe Vera Maskesi

Karma ciltler için yumurta ve aloe vera jeli karıştırılarak bir maske yapılmalıdır. Bu cilt maskesi, cildin yağlı kısımlarında yağ dengesi sağlayabilir ve cildi nemlendirebilir. Fazla yağlanmaya bağlı renk eşitsizlikleri bu maskeyle son bulabilir.

5. Normal Ciltler İçin Aloe Vera Maskesi

Cildiniz normalse, aloe vera maskesi ve gül suyu kombinasyonunu deneyebilirsiniz. Bu maske cildinizi nemlendirir ve cilt tonu dengesini destekler. Gül suyunun tonik etkisi ve aloe vereanın gücü birleşince cildiniz hayat bulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.