Aloe vera maskesi

Aloe vera maskesi

Kadın erkek hiç fark etmeksizin kullandığı cilt ürünlerinin başında maskeler yerini alır. Her cilt tipine uygun maskeler bulunmaktadır. Pek çok türde maske bulunur bu maskelerin amacı cilt tipinize göre, ciltteki dengeyi korumada yardımcı olur.

Çoğunlukla haftada bir kez kullanılması tavsiye edilen maskelerin yapısı yoğun bir haldedir. Maske uygulamasından sonra kısa sürede fark edeceğiniz ciltteki parlaklık, canlılık ve sağlıklı görünüş ile maskeleri hayatınızın her daim vazgeçilmezi olur. Her cilt tipi farklı olacağından kendi cilt tipinize göre yani kuru, yağlı veya karma ciltlere uygun maskeler bulunmaktadır. Maske tercihlerinizi yaparken cilt tipi kuralına uyulması gerektiği gibi maskenin organik yani içerdiği mineraller ve doğallığı da oldukça önemlidir.

Saç uzaması mı???? Herkesin korkulu özellikle de saçını yeni kestirmiş birisinin en korkulu rüyasıdır. Saç uzatmak sabır işidir çünkü hemen uzamaz ve uzayınca da kırık olur mu acaba bakımsız görünür mü dertleriyle çevrilidir. Ya da şöyle diyelim bu genel geçer tabirler önceden böyleydi.

Aloe Veranın saçınıza yaptığı bakıma inanamayacaksınız. Hem kısa sürede uzamasında yardımcı olan hem de onaran bu bitkisel çözüm sizin asla sabrınızı sınamayacak. Protein deposu olan bu bitkisel yağ kafa derinize üst düzeyde bakım yapar ve bu sayede sağlıklı saçlara kısa sürede kavuşmanızı sağlar.

• Kafa derinizde bulunan hücrelerin onarımını sağlar bu da dolaylı yoldan saç uzamasını sağlar.

• Sadece saç bakımı yapmaz ay ı zamanda daha gür saçlara sahip olmak isterseniz de sizin için saç çıkarıcı özelliği de bulunuyor.

• Hacimli saçlara sahip olmanızda yardımcı olur ve saç dökülmesine karşı yapılandırıcıdır.

• Tahriş ve kızarık deri için onarıcıdır.

• Kuru saç dipleri için nemlendiricidir.

• Saçı içerisinde ki vitaminleri sayesinde besler.

Aloe Vera ve Hint Yağı

Gereken malzemeler:

• 1 bardak aloe vera jeli

• 2 çorba kaşığı kadar Hint yağı

• 2 yemek kaşığı kadar Çemen Tozu

Yapılışı:

Her maskede olduğu gibi bu maske için de yoğun bir karışım elde etmek işinizi kolaylaştıracaktır.

Saç kökünüzden saç uçlarına kadar bu maskeyi uyguladığınıza emin olun. Karışımı tamamen yedirdiğinizde bir havlu veya bir poşet ile kafanızı sarın. Normalde bu maske ile 24 saat boyunca kalmanızı öneririz ancak eğer bu kadar vaktiniz yok ve bu maske ile uyuyamam diyorsanız en az 6 saat durmasına izin vermelisiniz. Saçınızı havlu ile sarılması da önemli bir noktadır çünkü içerde kapalı olan saç fazla yağ emilimini gerektirecektir. Eğer 24 saat kaldıysa maske saçınızda sabah saçınızı soğuk su ile yıkayın ve kullandığınız şampuan ile durulayınız. En son olarak saç kereminizi sürün ve işlemi bitirin. Bu maskeyi haftada bir veya iki kez tekrar edebilirsiniz.

Aloe Vera ile Bal ve Hindistan Cevizi Yağı

• 5 yemek kaşığı aloe vera jeli

• 3 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı

• 2 yemek kaşığı kadar bal

Yapılışı

Aynı maske yapılımı şekliyle bu maskeyi de saçlarınızın kök kısmından uç kısmına kadar uygulayın.

Bu maskede sadece 25 dakika bir havlu ile sarılmış şekilde bekleyiniz. Yine aynı şekilde soğuk su ile masaj yaparak durulayın ve şampuan ile yıkayınız. En son olarak saç kreminizi uygulayın.

Etkisi:

Bir saç telini dahi eksik bırakmayarak nemlendirir. Bu sayede saçınıza hem bakım yapar hem de saç uzamasına yardımcı olur. Onarıcı özelliği ile uzun saçlarınız için de kullanabilirsiniz çünkü kırılmalar meydana gelmiş ya da boyalı saçlar için mucizevi bir özelliği bulunur.

Sağlıklı günler dileriz…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.