Beyaz Saçlara Çözüm !!! Evde Yapabileceğiniz Doğal İlaç

Beyaz Saçlara Çözüm !!! Evde Yapabileceğiniz Doğal İlaç

Beyaz sacları yok etmek için evde yapabileceğiniz kür ve maskeler, sacların beyazlama nedenleri

Hem erkek hem de kadınların ortak sorunu haline gelen sac ağarması hem estetik hem de psikolojik sorunlara neden oluyor. Özellikle çok erken yaşlardan oluşan beyaz saclar bireylerin sosyal yaşantısını da olumsuz etkilediği saptanmıştır. Cilt sağlığını olumsuz etkileyen kimyasal içerikli maddelerden uzak kalarak doğal ve kesin sonuçlar veren yöntemler ile beyaz saçlara kısa sürede elveda diyebilirsiniz.

Saclar Neden Ağarır

Sac beyazlaması çoğunlukla yaşlanmaya bağlı olarak gerçekleşir, ama bazı bireyler çok erken yaşlarda bile sacların beyazladığı görülüyor. Yaşa ya da cinsiyete bağlı olmaksızın kişilerin belli dönemlerinde teker teker başlayan saç ağarmasının önüne geçmek için farklı farklı yöntemlere başvurulabilir. Ama kesin sonuç vereceğine kanaat getirmediğiniz veya kesin özüm verdiği kanıtlanmamış yöntemleri denememenizde fayda var. Beyaz saclardan kurtulma yolları ve yöntemleri konusunda geçmeden önce sacların beyazlamasına neden olan etmenler konusunda bilgi vermenizde fayda vardır. Yapılan araştırmalarda çıkan sonuçlara göre sacların ağarmasına neden olan başlıca faktörler şunlardır;

  1. Yaş; her bireyin doğal olarak yaşı ilerledikçe hem cildinde hem sacında hem de fiziğinde birtakım değişiklikler başlamaktadır. Özellikle 40 yaş sonrası kişilerde saç ağarması kaçınılmaz durum haline geliyor.

Şok, travma, ani duygusal çöküntü ya da keder; kişinin beklemediği bir anda psikolojisini olumsuz etkileyen şok veya travma ve yaşadığı ani duygusal çöküntüler saç ağarmasının başlıca nedenleridir.

  1. Tiroit hastalıklar; T3 ve T4 hormonları sac folikülünde önemli bir rolü bulunmaktadır. Bu iki hormon sac melanin sentezini normalden fazla uyarırsa, kişide sac beyazlaması sorunu oluşacaktır.
  2. Çevresel faktörler; klima, şampuan ve benzeri çevresel faktörlere bağlı olarak zararlı kimyasallara maruz kalan saclarda beyazlama görülmesi muhtemel bir durumdur.
  3. Genetik Faktörler; sacların ağarmasına neden olan etmenlerden birisi de genetik faktörler oynuyor. Yani kişinin aile büyüklerinin birinde ya da birkaçında erken yaşta sac ağarma sorunu varsa, ondan sonra bu sorun mutlaka sizde ya da diğer aile fertlerinizde mutlaka oluşacaktır.

Beyaz Sacları Yok Edece Mucizevi Kürt

Beyaz sacları yok edecek mucizevi kür tarifi ve uygulama şekli şu şekildedir;

  • 500 K g bal,
  • 100 gram keten tohumu,
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tane limon

Kür Yapılışı;

  1. Öncesinde 2 adet limonlardan birisinin kabuklarını soyun.
  2. Hemen akabinden kabuğunu soyduğunuz limon ile kabuklu bıraktığını limonu ve sarımsağı blenderden geçirin
  3. İyice ezdiğiniz limon ve sarımsak karışımın içerisine keten tohumu ve balı ilave edip, karışımı cam kavanoza koyup ağzı kapalı bir şekilde serin bir yerde bekletin
  4. Bu karışımdan her gün düzenli olarak güde 3 defa yemeklerden bir saat önce bir çorba kaşığı tüketin.
  5. Bu kürü düzenli olarak tüketmeniz halinde etkisini kısa sürede göreceksiniz.

Beyaz saclara kesin çözüm olabilecek bir diğer yöntem ise şu şekildedir;

Beyaz Saclar İçin Havuçlu Beyaz Sac Maskesi;

  • 10 gr çörekotu yağı
  • 1 gr ısırgan otu yağı
  • 30 gr havuç tohumu yağı
  • 20 gram ceviz yağı

Yukarıdaki saydığımız tüm malzemeleri bir kap içerisine ilave edip, iyice karıştırın. Hazırladığınız maskeyi sac tellerinize ve sac köklerinize parmak uçlarınız ile masaj yaparak iyice yedirin. Bu şekilde 15 dakika bekleyin ve bol su ile durulayıp daha sonrasında bitkisel şampuanlar ile saclarınızı güzelce temizleyin. Bu maskeyi haftada bir kez düzenli olarak yaparsanız, etkilerini kısa sürede fark edeceksiniz.

Beyaz Saclar Beyaz Saclardan Kurtulmaz İçin Kesin ve Etkili Çözüm Ceviz Kürü Tarifi

Beyaz saclar için ceviz kürü tarifi de çok sık araştırılan konular arasında yer alıyor.

  1. 250 gram ceviz kabuğu
  2. Yarım litre su
  3. Bir tutam ceviz yaprağı

Bu kür yapımında ihtiyacınız olan ana malzeme ceviz kabukları olacaktır. Bir araya getirdiğiniz ceviz kabuklarını püre haline gelinceye kadar iyice dövün. Daha sonra yarım litre suyun içerisine bir tutam ceviz yaprağı ilave edip, 20 dakika kadar kaynatın ve demlemeye bırakın. Daha sonra süzdüğünüz ceviz yaprağı suyu içerisine püre haline getirdiğiniz ceviz kabuklarından bir çorba kaşığı kadar ilave ederek, hazırladığınız karışımı bir saat kadar dinlemeye bırakın. Bu karışımda haftada bir kez saclarınıza sürüp, bir saat kadar bekleyin ve sac renklerinizde değişmeler olduğunu kısa sürede fark edeceksiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.