Çay Ağacı Yağının Sivilcelere Karşı Faydaları Nelerdir?

Çay Ağacı Yağının Sivilcelere Karşı Faydaları Nelerdir?

Kadınların büyük bir çoğunluğu sivilceli görüntüden dolayı şikayetçidir ve her yaşta görülebileceği gibi ergenlik dönemiyle sayıları artmaya başlar ve onları tedavi etmek için tasarlanmış birçok krem ​​ve preparat bulunmaktadır.

Bazı kadınlar ciltte güvenli oldukları ve ilaçların aksine kuruluğa neden olmadıkları için doğal ürünleri kullanmayı tercih eder. Diğer sivilce tedavilerine nazaran çoğu kişinin tercihi olan çay ağacı yağı, antiseptik ve anti bakteriyel özellikleriyle bilinen uçucu yağlardan biridir, bu nedenle yağlı cilde eğilimli sivilceler için birçok kremde bulunur. Çay ağacı yağının sivilceler için en önemli faydalarını ve bunları tedavi etmek için nasıl kullanılacağını bu makalede sizlere anlayacağız.

Çay Ağacı Yağının Sivilcelere Karşı Faydaları Nelerdir?

Uçucu yağlardan biri olan çay ağacı yağı, Avustralya menşeli Melaluca ağacından elde edilir ve antiseptik özellikleri sayesinde birkaç yüzyıl boyunca birçok cilt problemini, özellikle yaraları tedavi etmek için alternatif tıpta kullanılırken, son yıllarda akne tedavisine yönelik ürünlerde faydalarından dolayı ana maddelerden biri haline gelmiştir. Faydaları Şunlardır;

  • Sivilcelerin ortaya çıkmasının önlenmesi: Gözeneklerin sebum salgıları ve kir ile tıkanması nedeniyle sivilceler oluşur, bu da bakterilerin büyümesi için iyi bir ortamı temsil eder, bu da enfeksiyona ve sivilcelerin ortaya çıkmasına neden olur, çay ağacı yağı antibakteriyel özellikleriyle bilinir ve topikal kullanımı propiyonibakterium bakterilerinin büyümesini önlemeye yardımcı olur.
  • Anti-inflamatuar: Çay ağacı yağı, anti-inflamatuar özellikler içerir, bu da onu sivilcelerle ilişkili iltihaplanmanın tedavisinde etkili bir bileşen haline getirir, buna ek olarak ağrıyı giderir ve cilt tahrişini, şişliği ve kızarıklığı giderir.
  • Kaşıntılı cildi tedavi etmek: Sivilceler genellikle kaşıntılı cilde neden olur ve çay ağacı yağı kullanımı kaşıntı hissini yatıştırmaya ve tahrişi gidermeye yardımcı olur.
  • Fazla sebumdan kurtulmak: Sivilcelerin ortaya çıkmasının en önemli nedenlerinden biri ölü deri hücrelerinin ve sebum salgılarının gözeneklerde birikmesi ve tıkanması, ardından bakteriyel enfeksiyon oluşmasıdır. Çay ağacı yağı kullanımı gözeneklerin sıkılaşmasına ve sivilcelerin çıkmasını engellemeye yardımcı olan yağ salgılarının azaltılmasına yardımcı olur.

Yüzdeki sivilceleri tedavi etmek için çay ağacı yağını birden fazla şekilde kullanabilirsiniz, Bu yöntemler aşağıdaki gibidir;

Yüzdeki Sivilceler İçin Çay Ağacı Yağı Tarifleri

Çay ağacı yağı yüzdeki sivilceleri tedavi etmek için çeşitli şekillerde kullanılabilir, ancak doğru kullandığınızdan emin olun, çünkü seyreltilmeden doğrudan cilde uygulanmaması gereken güçlü bir yağdır ve seyreltmek için 30 mililitre herhangi bir taşıyıcı yağa üç damla ekleyin. Sizler için hazırladığımız tarifler;

Cildin derinlemesine temizlenmesi için çay ağacı yağı ve kömür maskesi: Bu maske, sivilceleri tedavi etmeye, cildi derinlemesine temizlemeye ve gözenekleri arındırmaya yardımcı olur, çünkü kömür ve kil tozu içerir ve siyah noktalardan ve sivilcelerden kurtulmak için yardımcı olur.

  • Malzemeler: 5 adet ezilmiş kömür tableti, bir çorba kaşığı jelatin, bir çay kaşığı kil tozu, 3 damla çay ağacı yağı ve iki yemek kaşığı sıcak su
  • Nasıl kullanılır: Kömür tozunu kil ve jelatini bir tahta kaşıkla karıştırın. Birleşene kadar iyice karıştırarak sıcak su ekleyin. Karışımı, göz çevresinden kaçınarak cildinize uygulayın. Karışımı cildinizde donuncaya kadar bırakın ve nazikçe çıkarın, ardından ılık suyla yüzünüzü durulayın, ardından yağlı cilde uygun bir kremle nemlendirin. Gözenekleri derinlemesine temizlemek için maskeyi ayda iki kez tekrarlayın ve gözenekleri açmak için uygulamadan önce bir buhar banyosu yapılması tercih edilir.

Akne tedavisi için çay ağacı yağı ve aloe vera maskesi: Bu maske sivilceleri ve bunlarla ilişkili iltihaplanmayı tedavi etmeye yardımcı olur ve düzenli kullanımla sivilcelerin etkilerinden kurtulur.

  • Malzemeler: 3 damla çay ağacı yağı, Bir çorba kaşığı doğal aloe vera özü
  • Nasıl kullanılır: Malzemeleri iyice karıştırın, cildinize yayın ve 20 dakika bekletin. Cildinizi ılık suyla durulayın ve nazikçe kurulayın. Maskeyi haftada iki kez tekrarlayın.

Çay ağacı yağı ve domates maskesi: Domatesin içindeki likopen maddesi, likopenin antioksidan özellikleri sayesinde cildin iltihaplanmaya karşı korunmasına ve cildin yaşlanmasını hızlandıran serbest radikallerin zararlı etkisinden kurtulmasına yardımcı olur ve bu maske cildin rengini birleştirerek sivilcelerin sebep olabileceği lekelerden kurtulmaya çalışır.

  • Malzemeler: orta boy bir domatesin içi, 1 çay kaşığı jojoba yağı, 3 damla çay ağacı yağı
  • Nasıl kullanılır: Domates çekirdeğini iyice ezin. Yağları domateslere ekleyin ve yüzünüzü temizledikten sonra karışımı cildinize yayın, yirmi dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Sivilcelerden ve etkilerinden kurtulmak ve cilt rengini bütünleştirmek için maskeyi haftada iki kez tekrarlayın.

Sivilce tedavisi için çay ağacı yağı maskesi ve kil: Kil, yağların salgılanmasını kontrol etmeye ve gözenekleri derinlemesine arındırmaya yardımcı olur, bu da sivilceyi tedavi etmeye ve yeniden görünümünü önlemeye yardımcı olur.

  • Malzemeler: 3 damla çay ağacı yağı, bir çorba kaşığı kil tozu, bir çorba kaşığı gül suyu
  • Nasıl kullanılır: Malzemeleri tamamen homojen hale gelene kadar cam bir kasede karıştırın. Karışımı yüzünüzü temizledikten sonra cildinize sürün ve 20 dakika bekletin. Cildi nazikçe ovun, ılık suyla durulayın ve haftada bir maskeyi tekrarlayın.

Çay ağacı yağı ve yoğurt maskesi: Bu maske, gözeneklerin tıkanmasına neden olan ölü cilt hücrelerinden kurtulmaya yardımcı olur, çünkü yoğurt, peeling etkisi olan laktik asit içerir.

  • Malzemeler: bir çorba kaşığı yoğurt ve üç damla çay ağacı yağı
  • Nasıl kullanılır: Malzemeleri karıştırın ve yüzünüzü temizledikten sonra cildinize yayın. Maskeyi yirmi dakika bekletin ve ılık suyla durulayın. Maskeyi haftada bir tekrarlayın.

Çay ağacı yağının sivilceler için faydalarını sizlerle birlikte gözden geçirdikten sonra, çay ağacı yağının seyreltildikten sonra bile güçlü bir yağ olduğunu bilmelisiniz, bu yüzden cildinize kullanmadan önce bir test yapmalısınız. Küçük bir miktarını dirseğinizin iç kısmına sürün ve 24 saat bekletin. Kızarıklık, şişlik gibi herhangi bir reaksiyon fark etmezseniz, bu yazıda bahsettiğimiz şekillerde kullanabilirsiniz. Uçucu yağların çeşitli faydaları vardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.