Cilt Bakımına Yeni Başlayanların Edinmesi Gereken 4 Rutin

Cilt Bakımına Yeni Başlayanların Edinmesi Gereken 4 Rutin

Cilt bakım ürünlerini yeni kullanmaya başlıyor ancak hangi adımları izleyeceğinizden emin değilseniz, elbette bilmeniz gereken genel rutinler var.

Çoğu insan cilt bakımına yeni başladığında ne yapacağı hakkında bilgi edinmeye çalışır. Bu aşamada kulaktan dolma bilgilere değil, gerçekçi ve sağlıklı cilt bakım rutinlerine ihtiyacınız var. Cildinizin temel ihtiyaçlarını karşılayacak ve cildinizi daha canlı, sağlıklı ve pürüzsüz hale getirecek cilt bakımı adımlarını bu yazımızda topladık.

1. Cildini Arındırarak Başla

Cildinizi düzenli olarak temizlemek asla atlamamanız gereken bir adımdır. Makyaj yapmamak ya da bir günü evde geçirmek gibi durumlar cildinizi temizlememek için bahane değildir. Dışarı çıkmasanız bile fazla yağı almalısınız çünkü cilt durmaksızın yağ üretecektir. Benzer şekilde, makyaj yapmadığınız günlerde bile cildinizde kir olabilir. Tozu, fazla yağı, ölü deriyi ve makyaj kalıntılarını tamamen temizlemezseniz. Aksi olursa gözenekleriniz tıkanmaya başlayabilir ve hatta siyah noktalara, sivilceye neden olabilir. Ayrıca ciltte donuk ve pürüzlü bir görünüm meydana gelebilir.

2. Nemlendirerek Devam Et

Cilt bakımında kaçırmamanız gereken bir diğer adım da cildinizi iyi nemlendirmektir. Kuru, normal ve yağlı cilt tipleri için olması gereken nem oranını stabil tutmak, sağlıklı bir cilt kazanmak için çok önemlidir. İyi nem dengesine sahip cilt her zaman daha sağlıklı, canlı ve pürüzsüz görünür. Bu nedenle cildinizi temizledikten sonra sabah ve akşam düzenli olarak nemlendirmelisiniz. Cildinizin tipini öğrenmek için bir dermatoloğa başvurabilir, buna uygun bir nemlendirici edinebilirsiniz.

3. Kurtarıcı Yüz Maskeleri

Düzenli yüz maskesi kullanımı, derin cilt bakımı için en etkili yöntemlerden biridir. Nemlendirmek istiyorsanız kâğıt maskelerden yardım alabilirsiniz. Bu maskelerin kullanımı oldukça kolaydır ve cildin ihtiyaç duyduğu nemi kısa sürede sağlayabilir. Düzenli kullanımlarda cildin tüm ihtiyacını karşılayabilecek güvenilir maskeler piyasada mevcuttur.

4. Cildini Destekle: Peeling

Yüz maskelerinin yanı sıra, cildinizdeki kiri, fazla yağı ve ölü deriyi derinlemesine temizlemek için cildinizi haftada peeling uygulaması yapabilirsiniz. Cilde zarar vermeden nazikçe peeling yaparak ölü deriyi cildinizden çıkarabilir, böylece cildinizin sağlıklı bir görünüm kazanmasını sağlayabilirsiniz. Dilerseniz soyulabilir peeling uygulamalarını da denemenizde fayda var. Soyulabilir peelingler belli bir süre ciltte bekletilmesinin ardından soyularak kolaylıkla çıkartılabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.