Cilt Kırışıklıklarına Karşı Nasıl Bir Yol İzlenmelidir?

Cilt Kırışıklıklarına Karşı Nasıl Bir Yol İzlenmelidir?

Ciltteki kırışıklık, yaşı ilerlemeye başlayan her kadının çekindiği bir sorundur. İlk evresinde küçük bir cilt kusuru olarak görünmeye başlar.

Ciltteki kırışıklık, yaşı ilerlemeye başlayan her kadının çekindiği bir sorundur. İlk evresinde küçük bir cilt kusuru olarak görünmeye başlar. Fakat zamanla ilerleyerek bir olgunluk belirtisi haline dönmeye başlar. Peki kırışıklıkları önlemenin ya da geciktirebilmenin bir yolu var mıdır? Bu sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

1. Cilt Kırışıklığı Nasıl Önlenir?

İnsan cildi yıllar geçtikçe doğal olarak yaşlanır ve hücrelerin aktivitesi düşer. Bunun sonucunda vücuttaki su dengesini koruma özelliği yavaş yavaş kaybolur ve cilt kuruyarak daha az elastik hale gelir. Bunlara ek olarak çevresel kirlilik, UV ışınlar, sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklar, yetersiz cilt bakımı, yorgunluk, stres, sağlıksız beslenme gibi çeşitli faktörler cildin kırışma hızını artırır.

Cilt kırışıklığının tamamen önüne geçilemez. Fakat sağlık ve güzelliğinize dikkat ederek kırışıklığın etkisini yavaşlatabilirsiniz. Bunun için sağlıklı ve dengeli beslenme, yeterli uyku, fiziksel aktivite gibi yararlı alışkanlıklar kırışıklığın oluşma sürecini geciktirmeye yardımcı olabilir

Düzenli olarak uygulanan cilt bakımı da bu konuda önemlidir. Kırışıklık karşıtı bakım ürünlerine ek olarak cildi besleyen ve iyice nemlendiren ürünler kullanmak da iyi bir yoldur. Cildi yenileyici bu tür kozmetikler sayesinde, zamanın cilt üzerindeki etkisini biraz daha yavaşlatabilir ve pürüzsüz, elastik bir cildin uzun süre keyfini çıkartabilirsiniz.

2. Yüzdeki Kırışıklıklara Karşı Neler Yapılabilir?

Ne yazık ki kırışıklıklar yaşamımızın doğal bir parçasıdır ve mutlaka ortaya çıkacaktır. Fakat bu durum çözümsüz olduğumuz anlamına gelmemektedir. Piyasada oldukça etkili ürünler bulabilirsiniz. Bunlar sayesinde kırışıklıklarınızı yumuşatabilir ve güzellik kusurlarınızı hızlı ve kolay bir şekilde kapatabilirsiniz. Bunun için bir dermatoloğa başvurmak en doğrusudur. Bu sayede cildinize uygun olan ürünü ve cildinizin alerjik reaksiyon gösterebileceği bileşenleri öğrenmeniz mümkün olacaktır.

Unutmayın ki söz konusu kozmetik ürünler olduğunda dikkat edilmesi gereken ilk konu hangi bileşimlerle üretildiğidir. Seçeceğiniz ürünün etiketini mutlaka okumalısınız. Kullanacağınız ürün vitamin ve antioksidanlar bakımından zengin olmalı, ayrıca retinol, UVA ve UVB filtreleri bulundurmalıdır. Kırışıklığın belirginliğini azaltan makyaj püf noktalarını da öğrenebilirsiniz.

3. Kırışıklık Karşıtı Ameliyatlar Nelerdir?

Günümüzde teknoloji ve kozmetoloji gibi alanlar hızla gelişmektedir. Bu sayede cilt kırışıklıklarına doğrudan müdahale edilebilmektedir. Artık yalnızca plastik cerrahi ya da tartışmalı bir konu olan botoks uygulamalarıyla sınırlı değilsiniz. Bunlardan çok daha etkili olan non-invaziv kimyasal peelingler, mikrodermabrazyon tedavileri veya lazerle kırışıklık yumuşatma, cilt germe gibi tedavi yollarına başvurabilirsiniz. Burada bilinmesi gereken, bu müdahalelerin yalnızca işinde güvenilir olan uzmanlar tarafından yapılması gerektiğidir. Acele ve kapsamlı araştırmadan yoksun bir karar, çok daha büyük sorunlara yol açabilir.

Son olarak söylemek gerekir ki, cilt görünümündeki doğallık sizin en güzel makyajınızdır. Onlar sizin yaşadıklarınızın göstergesidir. Görünüşünüzü olduğu gibi kabul etmek en büyük güzellik sırrıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.