Cilt Lekeleri Gideren Mucizevi 4 Doğal Yöntem

Cilt Lekeleri Gideren Mucizevi 4 Doğal Yöntem

Kusursuz cilde sahip olmak her yaştan kadının en büyük hayalidir.

Lakin dış etkenler, kimyasal maddelerden yapılan cilt bakım ürünleri güneş ışığı ve benzeri durumlara bağlı olarak zaman zaman ciltte istenmeyen lekeler meydana gelmektedir. Aslında bu lekelerin en büyük sebebi cilde uygulanan gelişigüzel cilt bakım işlemleri, ya da güneş sonrası yapılan hataların melanin adı verilen pigmentin ciltte birikmesinin kaynaklı oluyor. Korkulu rüyanız haline gelen cilt lekelerini evde yapabileceğiniz doğal yöntemler ile kısa sürede yok edebilirsiniz.

Cilt Lekeleri Gideren En Doğal 4 Yöntem

Cilt lekelerini yok en doğal yöntemlerden ilki maydanoz maskesidir. Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler;

  • Bir demet maydanoz
  • Bir adet taze limonu suyu

Yapılışı çok kolay olan maydanoz maskesinin etkisi tartışılmazdır. Maydanozun doğrayın ve suyun içerisine atarak 15 dakika kaynatıp soğumaya bırakın. Sonrasında süzdüğünüz maydanoz suyunu içerisine bir limon suyunu ilave edip, ağzı kapalı bir kap içerisine koyun. Bu karışımı her gün düzenli olarak pamuk ile cildinize sürün.

Yoğurt ve Kafur Yağı Maskesi

Son dönemlerde oldukça popüler olan yoğurt ve kafur yağı maskesi ile kısa sürede tüm cilt sorunlarınızdan tamamen kurtulmuş olacaksınız. Tarifi hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler;

  • Limon,
  • Maydanoz,
  • Salatalık,
  • Kil,
  • Soğan

Tarifi hazırlamak için bir kap içerisine bir yemek kaşığı kafur yağı, 2 yemek kaşığı maydanoz ezmesi, 2 yemek kaşığı rendelenmiş salatalık, yarım limonu suyu, bir çorba kaşığı kil ile bir yemek kaşığı rendelenmiş soğanı ilave edip, güzelce karıştırın. Hazırladığınız karışımı 5 dakika dinlendirdikten sonra cildinizin lekeli bölgelerine sürüp, 15 dakika kurumasını bekleyin. Daha sonra ılık su ile yıkayarak, yüzünüzü kurulayın.

Karbonat Maskesi

Karbonat maskesi de cilt lekeleri konusunda oldukça başarılı sonuçlara imza atmıştır. Karbonat maskesi için gerekli malzemeler

  • Bir çorba kaşığı karbonat
  • Bir çorba kaşığı yoğurt

Bir kap içerisine karbonat ve yoğurdu ilave edip güzelce karıştırın hazırladığınız karışımı lekeli bölgelere sürüp, bu şekilde 15 dakika bekleyin. Daha sonrasında ılık su ile yüzünüzü temizleyebilirsiniz. Bu uygulamayı düzenli olarak cildinize uygulamanız halinde lekeleri kısa sürede yok olduğunu fark edeceksiniz.

Zerdeçal Maskesi

Cilt lekelerinde kurtulmak için etkili doğal yöntemlerden biri de zerdeçal maskesidir. Maskeyi yapmak için süt, limon suyu, yoğurt ve Hindistan cevizi yağına ihtiyacınız vardır. Bu malzemeleri bir kap içerisine ilave edin ve macun kıvamına getirip, lekeli bölgelere uygulayın. Ancak bu karışımı cildinize iyice yedirmeniz gerekiyor. Haftada en az iki kez bu karışımı cildinize uygulamanız halinde tüm cilt lekelerinizden kalıcı olarak kurtulmuş olacaksınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.