Cilt Temizliği Adımları Nelerdir?

Cilt Temizliği Adımları Nelerdir?

Cilt bakımı cildin sağlıklı ve pürüzsüz görünebilmesi için oldukça önemlidir. Doğru yapılan cilt bakımı ile olumlu sonuçlar alınırken, yanlış yapılan cilt bakımı cildin dengesini bozmaktadır.

Bu sebeple cilt bakımı konusunda bilgi sahibi olunması ve bilinçli cilt bakımı yapılması oldukça önemlidir. Cilt bakımının ilk adımını cilt temizliği oluşturmaktadır. Cildin derinlemesine temizlenebilmesi için cilt temizliğinde yüz yıkama jeli, peeling ve tonik kullanımı gereklidir. Bu aşamada kullanılacak ürünlerin tercihi oldukça önemlidir. Cilt tipi ile uyumlu olan cilt temizleme ürünlerinin kullanılması gereklidir. Cilt tipi kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Kuru, yağlı, karma ve normal cilt tipleri için farklı içeriklere sahip ürünler üretilmektedir. Bu içerikler kişinin cilt ihtiyacına uygun olarak tercih edilerek cilt dengesi sağlanmaktadır.

Cilt Temizleme Ürünleri
İlk adım olan yüz temizleme ürünleri jel, losyon ve köpük formuna sahiptir. Bu ürünlerden doğru olanı seçmek için ürünler hakkında bilgi sahibi olunması oldukça önemlidir. Örneğin köpük formu ürünler karma ve yağlı cilt tipine sahip kişilere önerilmektedir. Cildin tahriş olmaması için kuru cilde sahip kişiler süt ve losyon formuna sahip olan yıkama jellerini tercih etmelidir. Bu tür detaylar cildin reaksiyon göstermemesi için oldukça önemlidir. Yağlı ve karma cilt tipi için ideal yüz yıkama ürünleri jel formuna sahip ürünlerdir. Tercih doğrultusunda köpük forma sahip ürünlerde kullanılabilmektedir. Ambalaj üzerinde ürünün hangi cilt tipi için uygun olduğu bilgisi yer almaktadır. Bu bilgi dikkate alınarak yüz yıkama ürünleri tercihinin yapılması gerekmektedir.

1: Makyaj Temizleme Sütleri
Makyaj temizleme sütleri oldukça hafif bir yapıya sahiptir. Hafif yapısı sebebiyle cildin tahriş olmasını engelleyen yüz temizleme sütleri cildin nemlendirilmesine de olanak sağlamaktadır. Cildi kirden arındıran makyaj temizleme sütü kuru ve hassas cilde sahip kişiler için ideal bir içeriğe sahiptir. Losyon formuna sahip makyaj temizleme sütleri köpürmemektedir. Köpürmemesi cildin tahriş olmaması ve cildin nemlendirilebilmesi için oldukça önemli bir detaydır. Cilt problemi olan kişilere tavsiye edilen makyaj temizleme sütleri olgun cilt tipi içinde doğru bir tercihtir.

2: Makyaj Temizleme Jelleri
Makyaj temizleme jeli köpürebilen ve cildi derinlemesine temizleyen ürünlerdir. Özellikle akne ve siyah nokta problemi olan kişilere tavsiye edilen jeller yağlı cilt tipi için idealdir. Yağlı cilt tipine sahip kişilerin cildinde ki yağ dengesinin korunması ve yağlanmanın engellenebilmesi için gerekli olan içeriğe sahiptir. Günde iki kez sabah ve akşam olmak üzere kullanılması tavsiye edilmektedir. Sivilce oluşumunu engellediği bilinen makyaj temizleme jeli cilde su yardımı ile uygulanmaktadır. Su ile birleştiğinde hafifçe köpürdükten sonra ılık su yardımıyla cildin arındırılması gereklidir.

Peeling Tercihleri
Cilt temizliğinin olmazsa olmaz adımlarından biri olan peeling seçimleri cilt tipine göre yapılmalıdır. Peeling ciltteki ölü derinin arındırılması için oldukça önemli bir görev üstlenmektedir. Peeling uygulaması her cilt tipine yapılabilmektedir. Bu aşamada doğru olan peelingin seçilmesi ve doğru şekilde uygulanması oldukça önemlidir. Peeling içerisinde küçük tanecikler bulunan bir temizleme ürünüdür. Bu ürün cildin üst tabakasında bulunan kir ve ölü derinin arındırılabilmesi için gereklidir. Peeling içerisinde bulunan taneciklerin boyutu ve sertlik yapısı cilt tipine göre değişkenlik göstermektedir. Örneğin hassas cilde sahip kişiler içerisinde oldukça minik tanecikler bulunan losyon formuna sahip ürünleri tercih etmelidir. Cildi temizlerken aynı zamanda besleyen peeling cildin parlak ve sağlıklı görünebilmesi için kullanılmalıdır. Haftada 2-3 kez kullanımı yeterlidir.

Tonik Tercihleri
Cilt temizliğinin tam anlamıyla tamamlanabilmesi için tonik kullanımı oldukça önemli bir yere sahiptir. Birçok kişinin atladığı bu adım aslında cildin tam anlamıyla temizlenebilmesine olanak sağlamaktadır. Tonik içerisinde ki mineraller ile cilt yüzeyinde bariyer oluşturmaktadır. Cilt yüzeyinde kir oluşumunu engelleyerek cildi tam anlamıyla temizleyen tonikler her üründe olduğu gibi yine cilt tipine uygun olarak tercih edilmelidir. Tonik tercihleri ile alakalı bilinçsiz tercihler cildin reaksiyon göstermesine neden olmaktadır. Özellikle kuru cilt tipine sahip kişiler tonik kullanımından çekinmektedir. Cildin daha fazla kuruyabileceği düşüncesi ile tonik kullanımından kaçınılması oldukça sık yapılan bir hatadır. Yağlı cilt tipine sahip kişiler cildin yağ dengesinin sağlanması amacıyla tonik tercihi yapmaktadır. Cilt yüzeyinde bariyer oluşturulması ve gözeneklerin küçülmesi için ideal bir üründür. Hassas cilde sahip kişiler losyon formuna sahip olan tonikleri kullanmalıdır.

Serum Tercihleri
Son dönemlerde tercih edilme oranı ciddi bir şekilde artan serumlar cildin ihtiyacına göre tercih edilmektedir. C vitamini, E vitamini, kolajen içerikli serumlar cildin yenilenmesine ve tazelenmesine olanak sağlamaktadır. Cildin genç yaşlanması ve kırışıklık görüntüsünün azaltılabilmesi için cilt serumlarının kullanılması oldukça önemlidir. Her cilt tipi için kullanıma uygun olan cilt serumları cilt temizliği sonrasında cilde uygulanmalıdır. Uygulamadan sonra herhangi bir durulama işlemi gerçekleştirilmemektedir. Serumun en iyi etkiyi gösterebilmesi için sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez kullanılması gereklidir.

Nemlendirici Tercihi
Cildin nem dengesinin sağlanabilmesi için cilt bakımının en etkili adımlarından biri nemlendiricilerdir. Nemlendiriciler cilt tarafından emilerek cildin sağlıkla parlamasına neden olmaktadır. Nemlendiriciler her cilt tipine uygun olarak farklı içeriklerde üretilmektedir. Her cilt tipinin atlamadan kullanması gereken nemlendiriciler kuru ve yağlı cilt tipi için farklı içeriklerde üretilmektedir. Yağlı cilt tipi için içerisinde yağ barındırmayan nemlendiriciler tavsiye edilirken, kuru cilt tipi için yağ bazlı nemlendiriciler tavsiye edilmektedir. Günde iki kez temiz cilde uygulanması gereken nemlendiriciler cildin nem ihtiyacının karşılanabilmesi için oldukça önemlidir. Nemlendirici tercihlerinde göz çevresi için ayrı bir ürün kullanılması tavsiye edilmektedir. Göz çevresi oldukça ince bir deriye sahip olduğundan nem ihtiyacı çok daha fazladır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.