Corona İzolasyonu Cilt Bakımımızı Nasıl Değiştirdi?

Corona İzolasyonu Cilt Bakımımızı Nasıl Değiştirdi?

Sosyal mesafe ve izolasyon dönemi yaşadığımız bu günlerde, zaman alıcı bir güzellik rutini ilk bakışta çok az anlam ifade eder.

Bununla birlikte, önemli bir kuralı korursak, evde de olsa bakımlı kalabiliriz: Her durumda kendimize bakmalıyız ve kendimiz ve cildimiz için tekrar tekrar iyi şeyler yapmalıyız. Özellikle de yüz bakımımız için.

Ev ofisinde çalışırken, ortam ısıtması da varsa özellikle kuru ciltler için bir sorun oluşturabilir. Bu yüzden makyaj, pudra, kapatıcı, allık veya fosforlu kalem kullanmasanız daha iyi olur - cildi gereksiz yere ağırlaştıran ve gözenekleri tıkayan herhangi bir şeyden kaçınmalısınız. Ancak yüzünüze renk vermesi açısından, sevdiğiniz renk tonlarında rujlar sürebilirsiniz. Kullanabileceğiniz başka bir kozmetik ürünü de maskara olabilir. Hatta evde olmanın özgürlüğü ile, değişik renklerde rimeller deneyip size yakışabilecek farklı renkleri seçebilirsiniz.

Cildinizi bakıma hazırlarken, öncelikle alkolsüz bir tonik ve aydınlatıcı serumla başlayabilirsiniz. Göz altlarınıza bir roll on ile bakım yapabilirsiniz. Son olarak nemlendirici bir krem sürerek bakımı tamamlayıp, günün geri kalanını ışıl ışıl ve taze bir yüzle geçirebilirsiniz.

Makyaj olarak fondöten, pudra gibi cildin nefes almasını engelleyen ürünlerden kaçınmaya çalışırken; kalem, eyeliner, rimel, ruj kullanarak sade bir makyajla yetinebilirsiniz.

İzolasyonda Oksijen Eksikliği

Corona izolasyon zamanlarında, uzun süre evde kalınca yaşanan oksijen eksikliği cildimiz için de zararlıdır. Buna karşı ilk yapacağınız, sabah uyanır uyanmaz yüzünüzü olabildiğince soğuk suyla yıkamak olmalı. Kaliteli bir yüz kremi ile güne başlamaya hazırsınız. Doğal kremler kullanabilirseniz tabii ki daha da iyi olur.

Bakımlı olmak, sizi gün boyunca motive de edecektir. Hem günlük işlerinizi, hem de ofis işlerinizi halletmeniz için bu motivasyona ihtiyacınız olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.