Doğal Saç Uzatma Önerileri

Doğal Saç Uzatma Önerileri

Kadınlar için en değerli aksesuarlar saçları olmaktadır. Bu nedenle saçlarımızın bakımına çok değer verir, doğal, sağlıklı ve uzun saçlara sahip olmak isteriz.

Özellikle içinde bulunduğumuz karantina döneminde pek çok kadın saçlarını uzatmak istemekte, evde olduğumuz günlerde ısıdan ve işlemde uzak durmaktadır. Saç bakımında en çok doğal ürünler tercih edilmekte ve doğal saç bakım ürünleri araştırılmaktadır. Peki, doğal yöntemler ile saç nasıl uzatılır? Hangi ürünleri kullanmak gerekmektedir?

Doğal saç bakımı denilince akla ilk gelen ürünlerden biri zeytinyağı olmaktadır. Zeytinyağı saçı beslemekte ve saça doğal bir parlaklık kazandırmaktadır. Zeytinyağı tek başına kullanılabileceği gibi çeşitli yağlar ile karıştırılarak da kullanılabilmektedir. Zeytinyağı, hafif ısıtılarak ılık bir şekilde saça masaj yapılarak uygulanır ve saçınızın boyuna ve tercihinize bağlı olarak bekletilir. Bu bekletme süresinin bir saatten az olmaması daha iyi olacaktır. Bekletme süresi sonunda iyice durulanarak saçtan arındırılır. Zeytinyağı ile karıştırılabilinecek bir başka doğal yağ badem yağı olmaktadır. Badem yağının en bilinen etkisi saç uzatma konusunda olmaktadır. Saçınızın uzamasına yardımcı olur ve doğal bir parlaklık kazandırır. Badem yağı, zeytinyağı ile karıştırılarak uygulanabileceği gibi tek başına uygulandığında da oldukça etkili olacaktır. Bu bakım yağlarını haftada en az iki kez uygulamak hızlı bir sonuç almak için etkili olacaktır. Saç bakımı için önemli olan doğal yağlar içinde argan yağı da sayılmaktadır. Argan yağının en önemli etkisi saça bakım yapması ve ışıltı kazandırmasıdır. Argan yağı saçların doğal olarak uzasına yardımcı olmakta ve yıpranmış saçların onarımına katkıda bulunmaktadır. Bu yağlara ek olarak papatya, lavanta, hint yağı ve çay otu yağları, saç uzatmasında etkili olan doğal – bitkisel yağlar olarak bilinmektedir.

Doğal yöntemler ile saç uzatmak isteyen kişilerin mutlaka duş sırasında saçlarını ılık su ile durulamaları gerekmektedir. Bunun sebebi çok soğuk ve çok sıcak suyum saç köklerine ve derisine zarar verecek olmasıdır. Saçların hafif soğuk bir su ile durulanması saç köklerindeki kan akışını hızlandıracak ve saçların uzamasını sağlayacaktır. Buna ek olarak saçların gün içinde taranması yine saç köklerindeki kan akışını hızlandıracak ve saöların uzamasına yardımcı olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.