Dudak Dolgusu Nedir?

Dudak Dolgusu Nedir?

Günümüzde estetik alanında yapılan gelişmeler özellikle kadınların birçok farklı işlem yaptırmasına sebebiyet vermektedir. Özellikle ameliyat gerektirmeye işlemlere karşı olan ilgi oldukça fazladır.

Dudak dolgusu oldukça sık tercih edilen işlemler arasında yerini almıştır. Dudak dolgusu işlemi dudaklara hacim kazandırmak ve daha çekici görünmek amacıyla kadınların tercih ettiği bir uygulamadır. Dudaklar yüzde dikkat çekici olan bir bölümdür. Dudakların dolgun şekilli ve hacimli olması birçok kadının hayalidir. Tüm bu detaylar düşünüldüğünde dudak dolgusu işlemi kaçınılmazdır. Estetik bir operasyon olmasına karşın işlem ameliyat gerektirmemektedir. Kişilerin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda yaptırdığı bu uygulamada anestezi içeriğine sahip kremler kullanılmaktadır. Acı ve ağrı hissiyatı olmaması kadınların uygulamayı tercih etmesinde oldukça büyük bir etkiye sahiptir.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?
İşlem ince iğneler ile yapılmaktadır. Dolguyu yerleştirmek için herhangi bir kesi açılmasına ihtiyaç yoktur. Dudağın belirli bölgelerinden iğnelerin batırılması ardından dolgu içeriği enjekte edilmektedir. Bu işlem sırasında hafif kanamaların görülmesi olağan bir durumdur. Dolgu malzemesinin dudağa enjekte edilmesi dudağın hacimli görünmesine yol açmaktadır. İnce dudaklı kadınların sıklıkla başvurduğu uygulama kalıcı değildir. 10 ile 15 dakika arasında uzman doktor tarafından kolayca yapılan işlem en fazla bir yıl kalıcılık göstermektedir. Yapılan dolgu türüne bağlı olarak 6 veya 12 aylık kalıcılık süresine bağlı olmasına karşın tekrar uygulama yapılabilmektedir. Kişi dolgunun etkilerinin geçtiğini düşündüğünde uzman doktora danışarak yeni uygulama yaptırabilmektedir. Uygulamanın yapılması için herhangi bir sakınca olmadığından isteyen herkes yaptırabilmektedir. 18 yaşından büyük olan kişilerin istekleri doğrultusunda gerçekleştirilen bu işlem kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Dudağın kendi durumu ve ihtiyaçları doğrultusunda dolgunun ne şekilde yapılacağına karar verilmektedir.

Dudak Dolgusu Sonrası
Dudakların hacimli görünmesi için başvurulan bu işlem sonrasında iyileşme süreci hızla gerçekleşmektedir. İşlem öncesinde kanın sulanmasına neden olan aspirinlerin kullanımından kaçınılmalıdır. İşlemin uygulandığı bölgede morluklar ve şişlikler görülebilmektedir. Bu şişliklerin inmesi bir hafta kadar sürebilir. Bu süre zarfında dudağa baskı uygulamaktan kaçınılması tavsiye edilir. Kalıcılık seviyesi kişiden kişiye değişen işlem ağrısız bir işlem türüdür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.