Ellerimizin Geç Yaşlanması İçin Ne Yapmak Gerekir?

Ellerimizin Geç Yaşlanması İçin Ne Yapmak Gerekir?

Eller, en fazla dışarı ile temas eden organlardır. Bakımı ve yaşlanmaması ise kadınlar için önemlidir.

Günlük hayatta eller, sürekli olarak hareket halinde ve dış dünya ile en fazla temas ve etkileşimde bulunan organlar. Gün içinde el yıkamak dahi birçok defa eller su ile temas ediyor ve özellikle sıcak su ile temas halinde daha da fazla kuruma meydana geliyor. Özellikle eller, insanların yaşını daha fazla belli ettiğinden bakımı oldukça önemli. Bundan dolayı, eller sürekli olarak nemli ve bakımlı tutulmalı. Ancak günlük hayatta bulaşık, yemek, duş vs gibi faktörler maalesef ki ellerin nemini öldürüyor.

Ellerin Nemli Kalması İçin Ne Yapmak Gerekir?

Özellikle ilk dikkat edilmesi gereken şey ellerin sıcak su ile değil de genellikle ılık veya soğuk suyla yıkanmasıdır. Sıcak su, elleri kuruttuğu gibi yıpranmasına da neden olacaktır. Sonraki önemli konu ise ellerin yıkandıktan sonra kurutulmaması. Su, eller yıkandıktan sonra kendi kendine buharlaşırsa, ellerde nem bırakacaktır. Bir diğer önemli konu ise, nemlendirici. Özellikle gece yatmadan önce eller nemlendirici krem ile yumuşatılmalıdır. Gün içinde sadece gece uyumadan önce değil aynı zamanda gün içinde birkaç kez bu işlem tekrarlanmalıdır. Nemlendirici krem ise cildin yapısına göre tercih edilmelidir. Ancak gün içinde çok fazla su ile temas eden eller için yağ bazlı nemlendirici krem uygundur. Fazla yağlı olması ellerde sivilce çıkmasına neden olmayacağından yüz kremi kadar hassas bir seçim olmayacaktır.

Aloe Vera Ellere İyi Gelir mi?

Aloe vera, içindeki yoğun su miktarından dolayı nemlendirici kremlerde oldukça fazla kullanılır. Ayrıca kırışıklığa ve kuruluğa karşı da oldukça etkilidir. Bitki olarak evde beslenmesi de oldukça kolaydır. Genellikle bitkinin dalından bir parça kesildikten sonra suyun içinde 5 dakika kadar bekletildikten sonra kullanılır. Ellere direkt olarak sürülebilir.

Eller Ölü Derilerden Nasıl Arındırılmalıdır?

Elleri ölü derilerden arındırmak için en fazla kullanılan yöntem karbonat ve limondur. Bu karışım haftada bir veya iki haftada bir uygulanabilir. Yarım limon suyunun içine bir çay kaşığı karbonat eklenir ve ellere uygulanır. Bu uygulama 5 dakika kadar bekletilip ardından ılık su ile durulanır. Bu uygulamadan sonra nemlendirici kullanılması önerilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.