Evde Kolaylıkla Yapabileceğiniz Maskeler

Evde Kolaylıkla Yapabileceğiniz Maskeler

Saç, el ve yüz bakımı için evde hazırlanabilecek maske tariflerinin yer aldığı yüzde yüz özgün bir makale

Güzellik merkezlerine gitmeden, pahalı kişisel bakım ürünleri olmadan da iyi görünmek mümkün. Evde rahatlıkla bulabileceğiniz malzemelerle tamamen doğal maskeler hazırlamaya ne dersiniz? Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi sürecinden dolayı evlere kapandığımız şu günlerde ihtiyacınız olan tüm bilgileri sizin için derledik. Hadi gelin hep birlikte güzel görünmek adına neler yapabiliriz bir bakalım.

Daha Güçlü Saçlar İçin Yumurta ve Zeytinyağı Mucizesi

Saç bakımı bir çoğumuzun özellikle üzerinde durduğu bir konu. Hepimiz sağlıklı ve parlak görünen saçlara sahip olmak isteriz. Bunun için ihtiyacınız olan tek şey yumurta ve saf zeytinyağı.

Bir yumurtanın sarısını ve beyazını iki farklı kaseye ayırın. Her iki kasenin içerisine göz kararı zeytinyağı koyun. Bu miktar yaklaşık bir tatlı kaşığı olabilir. Malzeme miktarını saçınızın uzunluğuna göre artırabilirsiniz. Her ikisini de iyice çırpın ve bir fırça yardımıyla beyazını diplerden, sarısını ise uçlardan başlayarak maskeyi tüm saçınıza uygulayın. Sürme işlemi bittikten sonra saçlarınıza biraz masaj yaparak maskenin daha iyi nüfuz etmesini sağlayın. Yaklaşık 45 dakika bekledikten sonra saçlarınızı iyice durulayın. Şampuanlama işlemini maske saçınızdan tamamen arındıktan sonra yapın.

İki haftada bir uygulayacağınız bu maske sayesinde saçlarınız daha canlı ve parlak bir görünüm kazanacak. Yumurta sarısı uç kısımları besleyerek kırılmaların önüne geçecek. Zeytinyağı saç tellerinize yumuşaklık katacak. Kepek oluşumu ve dökülmelerin yok olmasıyla birlikte güçlü saçlara sahip olacaksınız.

Manikürünüzü Kendiniz Yapın

Bakımlı ellere sahip olmak için kuaförde ya da güzellik merkezlerinde sıra beklemenize gerek yok. Manikürünüzü evde kendiniz de kolayca yapabilirsiniz.

Beyaz vazelini pamuklu çubuk yardımıyla tırnak diplerinize bolca sürün. Ardından parmaklarınızı ılık suda iyice yumuşayana kadar bekletin. Törpünüzün ucu ile tırnak derinizi geriye doğru nazikçe ittirin. Makas yardımıyla fazla deriyi kesin. Tırnak uçlarınızı törpü ile istediğiniz gibi şekillendirin ve manikürünüz tamam. İşte iyi görünen tırnaklara sahip olmak bu kadar kolay. Bu işlemi ayda bir defa yapmanız yeterli.

Bunun yanı sıra haftada iki kere uygulayacağınız peeling sayesinde manikürünüzün ömrünü uzatabilirsiniz. İhtiyacınız olan malzemeler zeytinyağı, limon ve esmer şeker.

Bir kasenin içerisine bir çay kaşığı saf zeytinyağı, birkaç damla limon ve biraz esmer şekeri koyup iyice karıştırın. Parmak uçlarınızı karışıma batırarak biraz bekletin ve ardından geriye doğru dairesel hareketlerle masaj yapın. Esmer şeker ölü derinin uzaklaşmasını sağlayacağı için yeniden manikür yapma gereği duymayacaksınız. Limon suyu zamanla oluşan sararmaları giderecek ve tırnaklarınızı güçlendirecek. Zeytinyağı sayesinde de yumuşacık ellere sahip olacaksınız

Cildinizdeki Lekelerden Kurtulun

Pürüzsüz bir cilde sahip olmak hiçte zor değil. Sivilce ve siyah nokta görünümünü azaltan, gözenekleri sıkılıştıran bu doğal maske ile yüzünüzde istediğiniz canlılığı yakalayacaksınız.

Gerekli malzemeler toz zencefil ve yumurta. Bir kaseye yumurtanın akını sarısından ayırın. Bir tatlı kaşığı toz zencefili ekleyerek iyice çırpın ve fırça yardımıyla maskeyi yüzünüze uygulayın. İyice kuruyana kadar bekleyin. Ardından ılık su ile yüzünüzü durulayın. Kuruma esnasında yüzünüzün gerildiğini hissedeceksiniz. Bu mucizevi karışım gözeneklerinizi sıkılaştırarak siyah nokta oluşumunu engeleyecek aynı zamanda daha önce oluşmuş lekelerin yok olmasında da etkili olacaktır. İlk kullanımdan itibaren farkı göreceksiniz.

Yalnız burada önemli bir detay var ki zencefil cildinizi biraz yakabilir. Eğer hassas bir cilt yapınız varsa bunun yerine yoğurt, limon ve karbonat karışımını deneyebilirsiniz. Aynı sonucunu alacağınızdan şüpheniz olmasın. Bir yemek kaşığı yoğurtun içine birkaç damla limon ve bir çay kaşığı karbonatı ekleyip karıştırın. Yüzünüze tamamen uyguladıktan sonra kurumasını bekleyin ardından durulayın. Çok çok hassas bir cilte sahipseniz karbonatı eklemeden de deneyebilirsiniz.

Doğanın bizlere sunduğu sayısız faydalarından yola çıkarak evde etkili kişisel bakım yapmanın zevkine varacaksınız. Artık pahalı ürünlere çok para harcamanıza gerek yok. Şimdi doğallık zamanı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.