Evdeki Malzemelerle Hazırlayabileceğiniz Yüz Maskeleri

Evdeki Malzemelerle Hazırlayabileceğiniz Yüz Maskeleri

Güzel ve bakımlı olmak sandığınız kadar güç değil. Her evde bulunan sebze ve meyveleri kullanarak harika maskeler yapabilirsiniz.

Güzel ve bakımlı olmak sandığınız kadar güç değil. Her evde bulunan sebze ve meyveleri kullanarak harika maskeler yapabilirsiniz. Evde bulunan malzemelerin bir araya getirerek yaptığınız bakım kürleri devamlı ve düzenli olarak yaparsanız işe yatağını göreceksiniz.

Evde bulunan malzemelerle yapabileceğiniz maskelerin, bakım kürlerinin bazıları aşağıdaki gibidir. Bunları deneyerek cildinize en uygun ve gerekli olan maskeyi, kürü bulup düzenli olarak yapabilirsiniz. Her cildin tipi ve ihtiyacı olan etken maddeler farklıdır. En önemlisi cilt tipiniz ne olursa olsun maskeyi uygulamadan önce cildinizi derinlemesine temizlemeyi unutmayın.

Muz Maskesi

Kuru cilt tipine uygun olan bu maske birkaç malzemeden oluşur. Muzun içinde bulunan vitamin ve mineraller cildi besleyerek daha parlak ve canlı olmasını sağlar. Aynı zamanda cildi nemlendirmeye yardımcıdır.

Malzemeler

1 tane muz

1 tatlı kaşığı bal

2 yemek kaşığı yoğurt

Hazırlanışı: Öncelikle muzu soyarak ezin, ardından bal ve yoğurdu ekleyerek homojen bir karışım elde edin. Elde ettiğiniz kürü yüzünüze yavaşça sürün ve on dakika kadar bekletin. Ilık su ile durulayarak yavaşça pamuklu bir havlu ile ile kurulayın.

Avokado Maskesi

Bu ev yapımı maske tüm cilt tipleri için uygun olsa da kuru ciltlerde daha etkilidir. Avokadonun besleyici özelliğinden faydalanarak yanına birkaç malzeme daha ekleyip yapacağınız bu kür ile harika bir cilde sahip olacaksınız.

Malzemeler

1 tane avokado

1 tane yumurta beyazı

1 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı: Avokadonun içini kaşık yardımı ile çıkarıp ezin. Diğer malzemeleri ekleyip iyice karışana kadar karıştırın. Yüzünüze yavaşça uygulayın. Yarım saat beklettik sonra ılık su ile yıkayıp, durulayın ve kurulayın. Bu maskeyi haftada bir veya iki kere uygulayabilirsiniz. Cildinizi yumuşatır ve nemlenmesine yardımcı olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.