Eyeliner Kullanırken Dağılmasını Önlemek İçin 7 Öneri

Eyeliner Kullanırken Dağılmasını Önlemek İçin 7 Öneri

Ustaca kullanılmış bir eyeliner, muhteşem gözleriniz olduğunu karşınızdakine kabul ettirmenin etkileyici bir yoludur.

Ustaca kullanılmış bir eyeliner, muhteşem gözleriniz olduğunu karşınızdakine kabul ettirmenin etkileyici bir yoludur. Fakat bu her zaman o kadar kolay olmayabilir. Eyeliner bazen akar ya da dağılır. Eyeliner çekme teknikleri üzerinde çalışılması gereken uygulamalardır.

Eyeliner Dağılmaması İçin Uygulanabilecek İpuçları

İlk bölümde, eyeliner uygulama yöntemleri hakkında denenmiş ipuçlarını sizinle paylaşıyoruz. Böylece eyelınerın göz kapağınızda sabit kalmasını garantilemiş olursunuz.

1. İyi bir Eyeliner Kullanın

Kullandığınız eyeliner formülünün iyi olması dağılma ve akmayı önler. Bu konuda seçim yaparken titiz davranın. Mutlaka pahalı bir marka kullanmanız gerekmez. Daha makul fiyatlı ve kaliteli olan bir eyeliner da seçebilirsiniz.

2. Göz Altı Bölgesine Kapatıcı Sürün

En çok tercih ettiğiniz kapatıcıyı alın ve gözaltı bölgenize sürün. Bu adım eyelinerın dağılmasını ve akmasını önlemenin yanı sıra, kullandığınız makyaj malzemesinin gözaltı bölgesindeki ince çizgilere sızmasının da önüne geçer.

Kapatıcı sürdüğünüzde, kullandığınız ürünün kremsi formülü gözaltı bölgesindeki bütün çizgileri doldurur ve cildiniz ile göz makyajınız arasında bir kalkan oluşturur. Bu sayede kullandığınız eyeliner istediğiniz kadar uzun süre dayanır.

3. Katmanlama Tekniğini Uygulayın

Ruj sürerken uyguladığınız katmanlama tekniğini eyeliner sürerken de uygulayın. Kuralı hatırlayalım: Önce rujunuzu sürüp, üzerine pudra sürüyordunuz. Daha sonra rujunuzu tekrar sürüyordunuz. Göz kaleminizi de aynı prensiple sürün. Böylece kullanmış olduğunuz eyeliner gün boyunca dağılmadan, bulaşmadan kalır. Önce eyeliner sürün. Daha sonra pamuklu bir çubukla üzerine bastırarak, fazlalığı alın. Son olarak bir kez daha eyeliner sürün.

4. Yüz Pudrası Uygulayın

Sizin de bildiğiniz gibi krem fondöteni pudra ile ayarlamak, pürüzsüz bir makyaj zemini elde etmek için uygun bir yöntemdir. Aynı şekilde eyeliner sürmeden önce göz kapaklarınıza pudra sürmek de eyelinerınızın göz kapağınıza sabitlenmesini sağlar.

5. Yağ Emici Yaprak Kullanın

Yağlı bir cildiniz varsa, bu yaprakları kullanmak çok işinize yarayabilir. Eğer makyajınızı uyguladıktan sonraki ilk 1 saat içinde gözünüzün etrafında ya da yüzünüzün T bölgesinde parlama ve yağlanma görüyorsanız, muhtemelen cildiniz yağlıdır. Göz kaleminizin çevreye bulaşmasına yol açabilecek her türlü yağlılığı ortamdan uzaklaştırmak için, piyasada kolayca bulunan yağ emici yaprakları kullanın. Böylece eyelinerınızın kaymasını ya da dağılmasını önlemiş olursunuz.

6.Makyaj Altı Baz Kullanın

Makyaj altı bazı göz kapağınıza sürmek, göz farınızı ayarlarken size yardımcı olur. Ayrıca makyaj altı bazı göz kapağınıza sürmek, kullandığınız eyelinerın da dağılmasını ya da akmasını önler.

Bu amaçla eyeliner sürmeden önce bir makyaj altı baz uygulayın. Onun üzerine kompakt pudra sürün. Daha sonra da eyelinerınızı sürün. Göz makyajınızın bütün gün boyunca sabit kaldığını göreceksiniz.

7. Eyeliner Mühürleyici Kullanın

Eyeliner formülünüzün akmasını önlemek için göz makyajınızı eyeliner mühürleyici ile tamamlayın. Mühürleyici, eyelinerın uzun saatler boyunca yerinde kalmasına yardım eder.

Adım Adım Dağılmadan Eyeliner Sürme Rehberi

İkinci bölümde çevreye dağılmadan kalıcı bir şekilde eyeliner sürmek için yapmanız gerekenleri basamak basamak anlatıyoruz.

1. Adım Göz Kremi Sürün

Makyaj yapmadan önce gözlerinizi hazırlamalısınız. Bu amaçla önce gözlerinizin çevresine göz kreminizi sürün ve kremi eliniz ile cildinize iyice yedirin. Eğer göz kapaklarınız pigmentli ise turuncu ya da şeftali renkli bir kapatıcı kullanmanız uygun olur.

Göz kremi sürdükten sonra tercihinize göre sıvı ya da krem formda bir kapatıcı alın ve gözaltınıza uygulayın. Pigmentli göz kapaklarınız varsa, göz kapaklarınıza da kapatıcı sürebilirsiniz. Bu sayede eyeliner göz kapağı üzerinde sabitlenir ve akmaz.

Bir kapatıcı kullandığınızda, sürdüğünüz kajal liner da gözaltı bölgenizdeki ince çizgilere doğru sızmaz. Kapatıcının kremsi formülü cildinizdeki bütün çizgileri doldurur ve muntazam bir zemin oluşturur. Kapatıcı eyeliner ile cildiniz arasında bir koruyucu bir bariyer görevi de yapar.

2. Adım Pudra İle Ayarlayın

Kapatıcınızı sürdükten sonra, sıvı makyaj malzemelerinin ya da kreminizin sızmasını önlemek için yarı saydam ya da kompakt bir pudra ile ayarlama yapın. Kabarık bir pudra ya da göz farı fırçası kullanarak kapatıcınızın üzerine pudra sürün. Daha sonra eyelinerın dağılmasını önlemek için göz kapaklarınızın yanına ve gözaltı bölgesine hafifçe vurarak pudranızı sürün. Bu teknik, profesyonel makyaj uzmanları tarafından eyelinerın uzun süre sabit kalmasını sağlamak için sıklıkla kullanılır.

3. Adım Eyeliner Sürün

Göz çevrenizin yapısına uygun bir eyeliner seçin. Göz çevresine uygun eyeliner kullanmak, onun akmasını ya da dağılmasını önlemek açısından önemlidir.

4. Adım Kajal Liner Kullanın

Kajalı alt kirpik çizgilerinizin dibine kalın ya da ince bir hat şeklinde uygulayın. Tıpkı kapatıcıyı ayarladığınız gibi kajalı da ayarlayabilirsiniz. Eyeliner sürdükten sonra 2-3 saniye kurumasını bekleyin. Daha sonra eyelinerınız ile aynı renkte ( tercihan siyah) göz farını, eyelinerın üzerine sürün. Bu aşamada düzgün bir yüzey elde etmek için ince ya da sivri uçlu bir eyeliner fırçası kullanın.

5. Göz Altınızı Pudralayın

En son adımda gözaltınızı çok hafifçe son kez pudralayın. Eyeliner çekme yöntemleri ile ilgili adımları sırasıyla takip ederseniz, hiçbir dağılma ya da akma olmayacağından emin olabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.