Genişleyen Gözenekler İçin 3 Etkili Maske Tarifi

Genişleyen Gözenekler İçin 3 Etkili Maske Tarifi

Cilt gözeneklerimiz zaman içerisinde genişleyerek belirgin bir hale gelir. Bu durum cildin pürüzsüz ve porselen görüntüsünü kaybetmesine neden olur.

Çoğu zaman can sıkıcı bir hale gelen gözenekleri sıkılaştırmanın bazı doğal yolları var. Evinizde yapabileceğiniz maskelerle genişleyen gözenekleri sıkılaştırabilir ve daha genç bir görünüm kazanabilirsiniz.

Bu maskeler sıcak su ile duş aldıktan hemen sonra uygulanmalıdır. Maske daha etkili olacaktır çünkü buhar gözeneklerin açılmasına yardımcı olur. Genişlemiş gözenekler son zamanlarda yaygın bir sorundur. Birçok insan gözenekleri kapatmak için kozmetik ürünler kullanır ancak bu kalıcı bir çözüm değildir.

Genişlemiş Gözeneklerin Nedeni Nedir?

Büyümüş gözenekler gerçekten rahatsız edicidir. Bunun bir hastalıktan kaynaklanmadığını ve aslında zararsız olduğunu bilseniz bile, görsel açıdan rahatsızlık duyabilirsiniz.

Pek çok kadın gözeneklerini makyajla kapatmaya çalışır, ancak bu yöntem bazen durumu daha da kötüleştirebilir. Çünkü gözenekleri makyajla veya başka yöntemlerle kapatmaya çalışmak, görünümün bozulmasına neden olacaktır.

Aşağıda listelenen faktörlere ek olarak, gözenek genişlemesinin arkasındaki en önemli faktör cilt tipinizdir:

  • Unutmayın, ciltteki bezler sürekli sebum üretir. Cilt bu maddeyi salgıladığında gözeneklerin genişlediğini fark edeceksiniz.

  • Genetik yapınız, aşırı yağlılık, terleme veya yetersiz cilt bakımı nedeniyle gözenekleriniz küçülebilir veya büyüyebilir.

  • Genişlemiş gözenekler daha fazla sebum üretir. Aslında bu kötü bir şey değildir, aksine cildi yağlayabilir ve enfeksiyonla savaşmaya yardımcı olabilir. Ancak yüzünüz daha parlak hale geldikçe, gözenekler daha net hale gelir.

1. Buğday Unu ve Limon Maskesi

Genişlemiş gözenekleri tedavi etmek için iyi seçeneklerden biri bu maskeyi kullanmaktır. Limon suyu, kan damarlarını harekete geçirme etkisine sahiptir. Ciltteki yağı ve koyu lekeleri temizleyerek gözenekleri küçültmeye yardımcı olabilir.

Çinko, E vitamini ve B vitamini kompleksi içeren buğday unu cildiniz için çok iyidir. Cildin ihtiyaç duyduğu besinleri sağlar, yağlanmayı azaltır, nemlendirir, cilde elastikiyet kazandırır ve gözeneklerin küçülmesine yardımcı olur.

Malzemeler ve Yapılışı

  • 1/2 su bardağı ılık su

  • 3 yemek kaşığı un

  • Yarım limon suyu

Bu çok basit maske için tek yapmanız gereken cilde uygulanabilecek bir karışım hazırlamaktır. Un, su ve limon suyunu tamamen homojen hale gelene kadar karıştırın. Hazırlanan karışımı yüzünüze uygulayın ve 20 dakika bekletin. Aynı zamanda yüz kaslarını serbest bırakmaya çalışın. Soğuk suyla durulayın, ardından normal nemlendirici kullanın. Bu maske, geceleri haftada iki kez kullanım için idealdir.

2. Aloe Vera ve Portakal Maskesi

Bu karışım sizi şaşırtabilir çünkü genişlemiş gözenekleri tedavi etmenin en etkili yollarından biridir. Portakal, cildinizin ölü deriyi gidermesine ve gözenekleri temizlemesine yardımcı olabilecek C vitamini açısından zengindir. Ayrıca içerdiği alfa hidroksit asit sayesinde gözeneklerin yavaş kapanmasına yardımcı olur.

Aloe vera cildinize çok uygundur. Çeşitli lekeleri giderirken cildin dengelenmesine, arınmasına ve canlanmasına yardımcı olur. Sıkılaştırıcı özelliği sayesinde cildi toparlar ve porselen bir görünüm sağlamaya yardımcı olur.

Malzemeler ve Yapılışı

  • 1 portakal

  • 1 çorba kaşığı aloe vera jeli

Önce portakal suyunun suyunu sıkın. Taze aloe vera yapraklarından bir çorba kaşığı jel alın. Portakal suyunu ısıtın, ardından homojen bir karışım elde etmek için aloe vera jelini yavaşça ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra bir süre soğumasını bekleyin, ancak ılık olması gerektiğini unutmayın. Karışımı yüzünüze uygulamak için pamuk kullanın. 20 dakika bekleyin, ardından soğuk suyla durulayın. Hemen peşinden sık kullandığınız nemlendiriciyi yüzünüze uygulayın.

3. Yumurta ve Karbonat Maskesi

Bu, gözenekleri küçültmenin ideal yoludur. Karbonat tozu kan damarlarını daraltır, cildi pul pul döker ve temizler. Süt ve yumurta akı ile birlikte kullanıldığında cildi nemlendirip dengeleyebilir.

Malzemeler ve Yapılışı

  • 1/2 su bardağı süt

  • 1 çorba kaşığı karbonat

  • 1 yumurta akı

Sütü ılık kıvamda olacak şekilde ısıtın. Bir kaşık dolusu karbonat ve yumurta akı ekleyin. Eşit şekilde karıştırmak için bir blender veya kaşık kullanabilirsiniz. Tüm malzemelerin eşit şekilde karıştırıldığından emin olun. Karışım çok akışkan olduğu için top pamuk ile cilde sürülebilir. Yapmanız gereken tek şey uygulamadan sonra cildinize masaj yapmak. Gözenekleri dengelemek ve canlandırmak için dairesel hareketlerle masaj yapın. Haftada iki kez yapılmak üzere etkili bir maskedir. 15 dakikalık masajın ardından soğuk suyla durulayın ve nemlendirici uygulayın.

Maske Uygulamadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Son olarak, bu maskeleri sıcak bir duştan sonra kullanırsanız en iyi sonuçları alacağınızı da belirtmeliyiz. Çünkü buhar gözenekleri açacak ve bu doğal tedavilerin daha etkili olmasına yardımcı olacaktır.

İstediğiniz maskeyi kullanabilirsiniz. Yağlı ve karma cilt tipleri için uygundur. Maske kullanmadan önce yüzünüzü iyice yıkamanız ve kullandıktan sonra nemlendirici kullanmanız çok faydalıdır. Gözeneklerin zamanla giderek küçüldüğünü fark edeceksiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.