Günlük cilt bakım rutini

Günlük cilt bakım rutini

Sağlıklı ve canlı bir yüz kadar hiç birşey bizi güzel gösteremez. Cildimizin sağlıkla ışıldaması hem makyajımızı daha iyi taşır hemde doğal güzellik sahibi yapar bizleri.

Şimdi makyajınız ile uyuduğunuz günleri unutun.Cilt bakım rutinimizi günlük ve cilt tipimize göre haftalık uyguladığımız bakım olarak ayarlayabiliriz. Bu rutin; temizleme, toparlama, koruma ve bakım olarak sırasıyla 4 aşamalıdır.

İlk aşamamız cildimizi temizlemek olmalı, ardından tonik yardımı ile cilt dokusunu toparlayarak bakımı daha etkili hale getiriyoruz. Losyon sayesinde cildin elastikiyetini kormusana yardımcı olarak yüzümüzün kalitesini arttırıyoruz. Cildimizin ihtiyacına göre serum vb ürünleri kullanarak da gerekli bakımı sağlamış oluyoruz. Artık daha sağlıklı bir cilt için en önemli adımları attık.

Cildimizin ihtiyacına göre haftalık maske Peeling partilerimizi de ihmal etmiyoruz tabiiki.. Unutmayın ki tıkalı gözeneklerin yegane çözümüdür canım peeling, insana verdiği keyif de cabası..

Geldik sona, dışarıya çıkmadan önce güneş koruyucu kremimizi sürmeyi asla ihmal edemeyiz. Zira cilmizi korumasız sokaklara salmak ona vereceğimiz en büyük zarardır. Hem hangimiz güneş lekelerini ve erken yaşta gelen kırışıkları ister ki? Cevabınızı duyar gibiyim.. Unutmayın güneş kremi biz kadınların can dostudur.

Cilt tipimizi nasıl belirleriz?

Gelin birlikte çok basit bir test yapalım..

Akşam eve geldiniz ve yüzünüzü tertemiz yıkadınız. Hiçbir ürün sürmeden 20-25 dk bekleyin. Cildiniz size ihtiyacını haykıracak.

Bu süre sonunda ayna karşısına geçin ve cildinizi inceleyin. Yüzünüz parlamaya başladıysa yağlı bir cilde sahipsiniz demektir. Fakat kuru ve gergin bir haldeyseniz cilt tipiniz kuru demektir. Bunlardan hiç biri olmuyorsa normal bir cilde sahipsiniz. Kullandığınız ürünlerin içeriklerini inceleyip kendinize en uygununu seçmeniz için artık her şey hazır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.