Güzelliğinize güzellik katacak bal maskeleri

Güzelliğinize güzellik katacak bal maskeleri

Bal geçmişten günümüze hem sağlık hem de cilt güzelliğinde kullanılan bir gıdadır. Güzelliğinize güzellik katacak bal maskeleri

Bal, arılar aracılığıyla çiçek ve meyve tomurcuklarından elde edilen mucizevi bir besindir. Tadında ki ve rengindeki farklılık tamamen toplanan nektarlardan kaynaklanmaktadır. Eski çağlardan bu yana insanlar için vazgeçilmez olan bu besinin insan üzerindeki etkileri saymakla bitmez. Besin olarak tüketilen bal, ılık su ile karıştırılıp içildiğinde insana enerji deposu olarak dönmektedir. Tabiki sadece bununla sınırlı değildir. Sağlık alanında da bir çok tedavi edici etkiye sahip olan bal, yanık tedavisi, öksürük için birebirdir. Kanser tedavisinde de faydalı olduğu gözlemlenmiştir.

Kadınların vazgeçilmezi olan cilt bakımı için bal bir numaralı maskeler arasındadır. Tek başına ve yahut diğer besinlerle de karıştırılarak etkili maskeler elde edebilirsiniz. Yüze uygulanan bal maskesi, cildi güzelleştirir, pürüzsüzleştirir ve parlaklık verir. Cilde derinlemesine işleyerek nemlendirir. Yara izlerinin tedavisinde de oldukça etkilidir.

Cilt Tonunu Dengeleyen Bal Maskesi;

• A,B,E vitamini içeren muz, cilt tonu renginin eşitlenmesinde ve kırışıklıkların önlenmesi için kullanılır. Bal ile karıştırılarak cilt renginizi korur, nemlenmesine ve parlamasına yardımcı olur.

• 1 adet muz püre haline getirilir. 3 çay kaşığı bal ile karıştırılarak cilde uygulanır. 20 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulanır.

Sivilce İçin Bal Maskesi;

• Sivilceler insani hayata küstüren büyük bir problem haline gelmiştir. Özellikle ergenlik döneminde yetişkinler bu can sıkıcı durumdan kurtulamamaktadır. Bu tarifin düzenli kullanımıyla artık sivilcelere elveda diyebilir pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz.

• 1 yemek kaşığı tarçın ile 4 yemek kaşığı bal karıştırılarak cilde uygulanır. 15 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulanır.

Nemlendirici Bal Maskesi

• Kuru ciltler için her maske uygun değildir ve bu cilt yapısına sahip kişilerin ciltleri daima nemli olması gerekir. Cildin nemli ve yumuşak olmasını istiyorsanız bu maske tam size göre;

• 2 yemek kaşığı bal ile kahve telvesini bir kase içerisin de karıştırılıp cilde uygulanır. 15 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulanır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.