İnatçı Cilt Lekelerine Karşı En Etkili 3 Çözüm

İnatçı Cilt Lekelerine Karşı En Etkili 3 Çözüm

Günümüzde kadınların karşılaştığı cilt problemlerinin en başında ciltte oluşan kahverengi lekeler gelir. Bu lekeler çok fazla güneşe maruz kaldığımızda veya hamilelik döneminde ortaya çıkar.

Günümüzde kadınların karşılaştığı cilt problemlerinin en başında ciltte oluşan kahverengi lekeler gelir. Bu lekeler çok fazla güneşe maruz kaldığımızda veya hamilelik döneminde ortaya çıkar. Hamileliğin son demlerinde oluşan bu lekelerin tedavisi için zamanımızı iyi değerlendirip, hemen müdahale etmemiz gerekir. Aksi takdirde lekeler ciltte kalıcılığı yakaladıkça lekelerin ciltten temizlenmesi de oldukça zaman alacaktır.

Araştırmalarımızın sonucunda özellikle güneşin ve hamilelik döneminin bıraktığı inatçı lekeler için sizlere sağladığımız bu yöntemleri uygulamanızı tavsiye ediyoruz.

1-)Pirinç maskesi yöntemi

Pirinç, geçmişten günümüze kadar gelen cilt problemlerinin giderilmesinde kullanılan bir üründür. Cildin beyazlamasını ve parlamasını, ciltte oluşan lekelerin silinmesini sağlamaktadır. Pirinç maskesinin nasıl hazırlanması gerektiğine değinmek gerekirse; küçük bir tencerenin içerisinde 1 yemek kaşığı süt, 2 yemek kaşığı pirinç ve yarım su bardağı su karıştırılır. Karışımın kıvamlı olması için pirincin yıkamadan tencerenin için dökülmesi, pirinçlerin suyunu çekene kadar kısık ateşte ısıtılması gerekir. Piştikten sonra blender yardımıyla iyice ezilmeli ki krem kıvamı alsın. Bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta ,uygulamaya geçilmeden önce yüz bölgesi sabun yada dezenfektan yardımıyla temizlenmelidir. Hazırlanan karışım, haftada en az 3 kez yüze uygulanabilir. Maske yüzde 15-20 dakika bekletilip ılık su ile yıkanmalı ve bu işlem düzenli olarak tekrar edilmelidir.

2-)Sirkeli karışım yöntemi

Pek çok bilimsel makalede elma sirkesinin cilde olan faydalarına sıkça yer verilmiştir. Elma sirkesi cildin dengesini aynı ahenk içinde tutarak siyah nokta, sivilce, çeşitli kızarıklıklar gibi olumsuz etmenlerin önüne geçer. Ciltteki lekelerin büyük oranda kaybolmasını sağlar. Sirkeli karışım şu şekilde hazırlanmalıdır: temiz bir kabın içerisine 1 yemek kaşığı elma sirkesi ile 2 yemek kaşığı su karıştırılır, karışıma pamuk batırılır ve yüz bölgesine uygulanır. Uygulama gerçekleştikten sonra uygulamanın gerçekleştiği bölge ılık su yıkanmalıdır. Bu yöntem tonik özelliği taşıması nedeniyle cildi derinlemesine temizleyecektir.

3-)Limon maskesi yöntemi

Limon, içerisinde barındırdığı asitler sayesinde ciltteki leke tonunun açılmasını sağlayan bir meyvedir. Ciltteki lekeleri azaltmakla kalmayıp cildin kırışmasını ve yaşlanmasını da engeller. Limonun diğer bir olumlu etkisi de özellikle yüz bölgesinde peeling etkisi yaratmasıdır. Limon maskesinin nasıl hazırlanması gerektiğini kısaca belirtmek gerekirse: 1,5 yemek kaşığı doğal bal ile 1 tatlı kaşığı limon suyu temiz bir kabın içerisinde karıştırılır. Karışım yüz ile temas ettirilir ve 15 dakika beklenir. 15 dakika sonunda yüz bölgesi yıkanarak temizlenir. Bu karışım haftanın herhangi bir 3 gününde düzenli bir şekilde uygulanırsa %90 oranında fayda sağlamaktadır.

Pek fazla kimse tarafından bilinmeyen bu 3 doğal yöntemin ne kadar yararlı olduğunu doktorlar ve diyetisyenler de dile getirmektedir. Daha önceden de belirtildiği gibi düzenli kullanımlarda olumlu etkiler gözlenmektedir. Cildi yapay kimyasalların bozduğu unutulmamalı, cildin tamiri için yapay kimyasalların yerine bu tarz doğal yöntemler uygulanmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.