Kadınların Mutlaka Bilmesi Gereken Güzellik Sırları

Kadınların Mutlaka Bilmesi Gereken Güzellik Sırları

Güzellik kendisini meydana getiren ufak detaylardan oluşur. Bütün bir güzellik yakalamak için püf noktalara dikkat etmek gerekir.

Ayrıca daha zahmetsiz bir güzellik için de bilinmesi gereken bazı güzellik sırları vardır. Bu sırlar konu güzellik olunca hem işleri kolaylaştırır hem de istenilen görünümün elde edilmesinde yardımcı olur

Eyeliner Şekli İçin Pratik Sırlar

Eyeliner kadınların göz makyajı için sıkça tercih ettiği bir malzemedir. Ancak eyeliner kullanırken istenilen şekle uygun sürmek her zaman kolay olmayabilir. Eyeliner kuyruğunu daha düzgün çekebilmek için işinizi kolaylaştıracak bazı sırlar vardır.

Bunlardan ilki, bant yardımı ile eyeliner için istediğiniz şekli çerçeveleyerek uygulama yapmaktır. Göz kapağınızın üstü ve göz pınarınızdan yukarı doğru eyeliner şeklinize uygun açıklık bırakıp çevresini gözünüze zarar vermeyecek bir bantla çerçeveleyebilirsiniz.

Bu işlem için koli bandı gibi daha sert bantlar yerine kâğıt bantlar tercih edebilirsiniz. Ancak yine de gözünüze, cildinize zarar vermeyecek şekilde bandı kullanmanız gerekir. Ardından açıklık bıraktığınız yere eyeliner uygulamasını kolaylıkla yapabilirsiniz.

Aynı konuda bir diğer yöntem ise kart gibi bir nesne aracılığı ile sınır koyarak eyeliner kuyruğu oluşturmaktır. Bunun için de kuyruk uygulayacağınız yerin altına kart (veya benzer bir nesne) koyarak üst kısma uygulamayı yapabilirsiniz.

Maskarayı Göz Kapağına Bulaştırmamanın Sırrı

Maskara uygulamasında maskaranın göz kapağına bulaşması makyaj için sorun oluşturur. Özellikle tamamlanmış bir göz makyajının son aşaması ise bulaşan maskarayı silmek de hiç kolay ve cazip olmayacaktır. Maskaranın göz kapağına bulaşmasını engellemek için uygulama esnasında göz kapağı ile kirpikler arasına bir bariyer koyulabilir. Bu bir kâğıt parçası ya da kart gibi daha sert bir materyal olabilir. Bu sayede maskaranın göz kapağına bulaşmasının önüne geçilmiş olur.

Daha Dolgun Dudakların Sırrı Makyaj Uygulamasında

Dolgun dudaklar hemen her kadın için elde etmek istenilen bir görünümdür. Bunun için ruj uygulaması öncesi dudak çevresini kalemle çerçevelemek gibi birtakım yöntemler vardır. Daha dolgun bir dudak görünümü elde etmek için izlenebilecek bir başka makyaj yolu ise ruj uygulamasından önce dudak merkezine açık renkli kalem uygulamaktır.

Hem alt hem üst dudağınızı kapsayacak şekilde ruj öncesinde yapacağınız bu uygulama daha dolgun bir dudak görünümü elde etmenize yardımcı olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.