Kaşlarınıza Evde Şekil Vermeden Önce Bilmeniz Gereken Her Şey

Kaşlarınıza Evde Şekil Vermeden Önce Bilmeniz Gereken Her Şey

Evde kaşlara şekil vermek için küçük fakat önemli ipuçlarını anlatan makale...

Pandemi sırasında güzellik salonlarına giderek kaşlarınızı düzelttirmek, çok tercih edilebilir bir uygulama değil. Birkaç önemli ipucuna dikkat ederseniz ve uygun malzemeleri kullanırsanız güzellik salonundan uzak kalma zorunluluğu sizin için önemli bir sorun olmaktan çıkabilir. Bu yazımızda kaşlarınıza şekil vermek için küçük fakat önemli ipuçlarını sizinle paylaşıyoruz.

İşlem Sırasında En İyi Aletlere Ve Mükemmel Bir Aydınlatmaya Sahip Olun

Evde kaşlarınızı şekillendirebilmek için öncelikle iyi bir cımbızınız olması gerekir. Güzellik uzmanları bu amaçla kullanılacak cımbızın eğimli ucu olmasını öneriyor. Eğimli ucu bulunan cımbız ile kaş tüylerinizi tam kökünden tutarsınız, bu sayede de kaş tüylerinin kırılmasının önüne geçmiş olursunuz.

Kaşlarınızı kırpmak için iyi bir kaş makası kullanın. Eğer böyle bir alete sahip değilseniz, mutfak makası ya da elişi makasını kullanmaktan kesinlikle uzak durun. Bu makaslar kaşlarınızı düzensiz kırpmanıza sebep olur. Sonuçta istediğiniz güzel kaşları elde edemezsiniz. Kaş makası özel olarak imal edilir, bıçakları çok kısa olup, menteşeleri de çok sıkıdır.

Kaşlar genel olarak yüzünüze denge ve orantı verir. Bu yüzden kaşlara şekil vermek amacı ile hem kaşlarınızı, hem de yüzünüzü görebileceğiniz bir ayna kullanın. Bu iş için en ideali, çok iyi aydınlatılmış köşede kullanabileceğiniz normal bir aynadır. Büyüteçli aynalarda yüzünüzün tamamını göremezsiniz. Bu nedenle güzellik uzmanları kaşları alırken büyüteçli aynaların kullanımını fazla önermez.

Kaş alırken en çok tercih edilen ışıklandırma, parlak ve doğal gün ışığıdır. Yüzünüze eşit ışık düşüren bir pencerenin önü, kaşınızı almanız için idealdir. Parlak LED aydınlatmalı aynalar da bu iş için uygun olsa bile kesinlikle şart değildir.

Cımbız Kullanırken Aşırıya Kaçmayın

Bu sıralar kaşlarınızda yeni bir şekil denemek için uygun bir zaman sayılmaz. Kaşlarınızı yalnızca 2 haftada bir şekillendirin. Evde kaş şekillendirmek için takip etmeniz gereken basamaklar şunlardır:

  • Cımbızınızla kaş düzeltirken bir kaş makyajı şablonu kullanabilirsiniz. Bu sayede hangi tüyleri alacağınız, hangi tüyleri ise ellemeyeceğiniz net olarak ortaya çıkar.
  • Bu işlem için önce parmağınızı kullanarak, kaş kemerinizi hafifçe kaldırın.
  • Daha sonra nazik hareketlerle kaşınızın üstünü çizin.
  • Bir sonraki adımda da kaşınızın alt çizgisini yine nazik dokunuşlarla çizin.
  • En son bölümde kaşlarınızın orta kısmını doldurun.
  • Bu aşamadan sonra makyajın sınırları dışında kalan bölgedeki istenmeyen tüyleri almak için eğimli cımbızınızı kullanın.

Kaşlarınızın başlangıç noktası, burnunuzun dış köprüsü olmalıdır. Kaşlarınız ile saçlarınızın olabildiğince aynı renk olmasını sağlayın.

Cımbız İle Şekil Verdiğiniz Yöne Dikkat Edin

İnsanlar evde kaşlarını alırken en sık yaptıkları hata, kaş tüylerini yanlış yönde almalarıdır. Kaş tüyleri kendilerini besleyen küçük kan damarlarına bağlıdır. Eğer kaşınızı doğal büyüme yönünün tersine cımbızlarsanız, bu tüyü besleyen damar yırtılabilir. Bu aşamada olabilecek bir iltihaplanma yara izi oluşumuna sebep olabilir. Küçük damarlar, iltihap oluşumuna zemin hazırlayabilir. Kaşlar büyüme yönünde alındığında iltihaplanma ve yara izi oluşma riski azalır.

Kaşlarınızı Kırparken Olabildiğince Az Kırpmaya Çalışın

Bu madde kolaymış gibi gözükse de, son derece önemlidir. Kaşları gereğinden fazla kısa ve düzensiz kesmek çok kolaydır. Bu amaçla kaş kıllarını yukarıda tutarak, düzgün bir kesim uygulamanız için bir spooley fırçası kullanmak size cazip gelebilir. Fakat güzellik uzmanları evde kaş şekillendirme sırasında, spooley fırçası kullanılmasını önermez. Bu iş için en uygun yöntem kaş tüylerinizi fırçaladıktan sonra, gözünüze en asi ve uzun görünen tüyleri tek tek kırpmaktır. Böylece kaşlarınız dalgalı görünmez ve kaşınızın üst çizgisi boyunca küçük boşluklar oluşturmazsınız.

Bu işlem için güçlü bir kaş jeli kullanın. Jeli kaşlarınıza sürün ve iyice kuruduktan sonra tercih ettiğiniz kaş görünümüne uygun olmayan uçları kırpın.

Karantina döneminde kaşlarınızın uzamasına daha çok tolere edebilirsiniz. Böylece pandemi bittiğinde, güzellik uzmanınız onları daha iyi şekillendirebilir. Artık evde kaşlara şekil vermek için bilmeniz gereken önemli ayrıntıları öğrenmiş oldunuz. Kolay gelsin…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.