Kış Aylarında Kurtarıcı Dudak Peelingi Tavsiyeleri

Kış Aylarında Kurtarıcı Dudak Peelingi Tavsiyeleri

Dudaklar yüzde en çok dikkat çeken bölgelerden biridir. Dolgun, canlı ve bakımlı dudaklara sahip olmak için düzenli olarak dudak peelingi yapılması gereklidir.

Dudak peelingi aslına bakıldığından birçok kişinin ihmal ettiği bir bakımdır. Dudaklara uygulanan herhangi bir rujun etkisinin yüksek olabilmesi için etkili olan dudak peelingi ile dudakların göz alıcı görünmesi sağlanabilmektedir. Dudak peelingi yapmak için piyasada birbirinden farklı içeriklere sahip ürünler bulunmaktadır. Bu ürünlere para vermek istemeyen kişiler ise evde kendi imkanları ile kolayca dudak peelingi yapabilir. Dudak peelingi yaparken dikkat edilmesi gerekilen önemli unsurlar mevcuttur. Kullanılan malzemeler ve uygulamanın şekli bu unsurların başında gelmektedir. Özellikle kış aylarında soğuk havadan etkilenen dudaklar sıklıkla kurumaktadır. Kurumaya bağlı oluşan çatlaklar klasik lipbalm kullanımı ile kontrol altına alınamadığından mutlaka dudak peelingi yapılmalıdır. Her mevsim uygulanabilecek olan peeling tavsiyeleri dudakların kurumasının önüne geçmektedir. Kuruluğa bağlı oluşan çatlakların giderilmesi ve bu sorunun tekrar yaşanmaması için düzenli dudak peelingi yapılmalıdır.

  • Dudakların pürüzsüz görünmesine olanak sağlamaktadır.
  • Uygulanan rujların kalıcılık süresini arttırır.
  • Dudakların kurumasını engeller.
  • Dudakların canlı görünmesine olanak sağlar.


Şeker- Bal Peelingi
Birçok kişinin bildiği ilk dudak peelingi çeşidi toz şeker ile yapılmaktadır. Toz şeker ve organik bir yağ ile dudaklara peeling yapılması mümkündür. Küçük bir kase içerisinde yeteri kadar şeker ve yağın karıştırılması ile peeling elde edilmektedir. Elde edilen bu peeling dudaklara nazk hareketler ile masaj yapılarak uygulanmalıdır. Toz şekerin tanecikli yapısı dudaklarda bulunan ölü derinin arındırılmasına yardımcı olmaktadır. Bunun dışında kullanılan yağ ise dudaklara bakım yapılması için gereklidir. Yalnızca toz şeker ile peeling yapılması dudakların tahriş olmasına neden olabileceği için tavsiye edilmemektedir. Toz şeker ve doğal içeriğe sahip herhangi bir yağ karşımı ile haftada 2 kez dudaklara peeling yapılması gözle görülür bir fark yaratmaktadır. Bu karışımın içerisine bal eklenerek uygulama yapılabilmektedir. Bal içerisinde ki besleyici mineraller sayesinde dudaklara bakım yapmaktadır.

Türk Kahvesi Telvesi Peelingi
Türk kahvesi peelingi vücuttu içinde sıklıkla kullanılmaktadır. Türk kahvesi içerisinde barındırdığı antioksidan sayesinde dudaklara bakım yapabilmektedir. Tek başına kullanılması dudakların kurumasına neden olabileceğinden doğal içerikli bir yağ ile kullanılması tavsiye edilmektedir. Türk kahvesi telvesine yeteri miktarda yağ damlatılarak kullanılmalıdır. Dudaklarda ki ölü derinin arındırılmasına olanak sağlayarak kan dolaşımını hızlandırmaktadır. Bu işlem dudakların daha canlı, dolgun ve pürüzsüz görünmesine yardımcı olmaktadır. Bu işlem haftada 1 veya 2 kez ihtiyaç doğrultusunda yapılmalıdır.

Diş Fırçası Peeelingi
Diş fırçası ile dudaklara peeling yapmak oldukça kolaydır. Yumuşak bir diş fırçası ile herhangi bir ürüne ihtiyaç duyulmadan dudaklara peeling yapılabilmektedir. Diş fırçasını dudaklar üzerinde hafifçe gezdirmek dudak peelinginin tamamlanması için fazlasıyla yeterlidir. Bu işlem haftanın her günü yapılabilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.