Kore Cilt Bakım Rutini Nedir? 10 Adımda Yüzünüzü Nasıl Güzelleştirirsiniz?

Kore Cilt Bakım Rutini Nedir? 10 Adımda Yüzünüzü Nasıl Güzelleştirirsiniz?

Koreli kadınların cildi ne kadar kusursuz görünüyor öyle değil mi? Peki bunun sırrını bildiğimizi söylesek?

Evet, Kore cilt bakım rutini! Bu özel rutin sayesinde siz de cildinizi olduğundan daha güzel gösterebilirsiniz. Bu güzellik yöntemini 10 önemli adımda gerçekleştirmeniz mümkün. Haydi gelin detaylara hep beraber bir göz atmış olalım. Ne dersiniz?

1. Cildi Kirlerden Arındırarak Temizlemek

Kore cilt bakım rutinine başlayacağınız zaman en mühim detay, yüzünüzde makyaj olmasa dahi cilt bakım sürecine cilt temizliği ile başlamanız olacaktır. Evinizde yer alan yoğun bir cilt temizleme jeli ya da köpüğü ile birkaç dakika boyunca yüzünüzü ovmak suretiyle temizleyin. Suratınıza uygulamış olduğunuz malzemenin tamamen arındırılması lazım, bunu unutmayınız. Bol suyla yüzünüzü yıkadıktan sonra temiz havluyla nazikçe kurulayın. Yüzünüzü tahriş etmemeye de özen gösterin.

2. Gözeneklerini Arındırmak

İkinci adım ise gözenekleri arındırmak oluyor. Gözeneklerinizin her daim ufak ve temiz olması gerek. Bu adımı uygulamak için cildinizi tüm ölü derilerden arındıracak bir peeling kullanmalısınız. En önemlisi ise yüzünüzü çizip tahriş etmeyecek bir ürün kullanmanızdır. Çünkü piyasada yer alan birçok peelingin taneciği ciltte hasar bırakabiliyor. Dikkatli bir seçimle beraber siz de en iyi peelingi bulup satın alabilirsiniz. Böylece Kore cilt bakım rutininin ikinci adımını tamamlamış olursunuz.

3. Tonik ile Cildi Arındırmak

Güvendiğiniz bir markanın yüz temizleme toniği ile üçüncü adımı uygulayabilirsiniz. Bir pamuk aracılığıyla cildinize zarar vermeden suratınızda birikme yapan tüm kirlerden tonik sayesinde arınabilirsiniz. Toniğinizin çok kaliteli olması gerekiyor. Aksi halde yüzünüz derinlemesine temizlenmemiş olur. Bu da cilt bakımı adımlarını doğru şekilde tamamlamanızı tamamen engelleyecek bir durumdur. Herkesçe bilinen ve katkı maddesi içermeyen bir tonik seçimi yapmanız gerekecek.

4. Maske Yapmak

Dördüncü adımda ise hem yumuşatan hem de cilde nem veren bir bakım maskesi kullanmak bu rutin sırasında yüzünüzü dinlendirecektir. Seçimini yapacağınız maskede önemli olan detay ise ürünün bol bol ıslaklık ve malzeme içermesidir. Dilerseniz ev yapımı maskelerden de hazırlayabilirsiniz. Böylece güvenilir bir cilt bakımının kapılarını sonuna kadar açmış olacaksınız. En mühim olan kısım ise cilt tipinize uygun maskeyi oluşturmaktır. Cildiniz karma yapıdaysa daha hafif maskeler tercih etmelisiniz.

5. Esans Kullanmak

Sıra en önemli adımlardan biri olan beşinci adıma geldi. Serum ya da toniğe benzeyen ama ikisi arasında bir malzeme olan esans, temel bir bakım ürünü olmaktadır. Cildin esansı tamamen emmesi lazımdır. Aksi halde hiçbir işe yaramamış olur. Piyasada yer alan birçok güvenilir cilt bakım markası kendi esans türlerini üretmektedir. Cildinize uygun esansı bulmak için bir uzmandan yardım alabilirsiniz. Bu adımı uygulamadan altıncı adıma geçmeyiniz.

6. Serum Uygulamak

Cildinize serum uygulaması yapacağınız sırada en önemli olan şey ürünü masajla yedirmenizdir. Böylece cildiniz ürünün tamamını emebilir. Makyajsız da harika görünmek için günlük serum uygulaması yapmalı ve yüzünüze masaj yapmalısınız. Dilerseniz yüzünüz için yoga da yapabilirsiniz. Altıncı adımı uyguladığınızdan emin olmanız için ürünü cildinizin tamamen içine çekmesini beklemelisiniz. Biraz sabırlı olmak gerekiyor diyebiliriz.

7. Gözenekleri Sıkılaştırmak

Gözenek sıkılaştırma işlemi için son derece etkili ürünler piyasada her daim yer alıyor. Dilerseniz bu ürünlerden cilt tipinize uygun olanını edinebilirsiniz. Gözenek sıkılaştırma adımında genel olarak cildinizi matlaştıracak jel ürünler almalısınız. Sıkılaşmış olan gözenekleriniz sayesinde çok daha sağlıklı bir cilde sahip olacaksınız. Sıkı olmayan gözenekler Kore cilt bakımı rutinine asla uygun değildir, sıkı gözenekler ise her daim sizinledir!

8. Göz Çevresi Kremi Uygulamak

Gözaltı morluklarının yok olması bu cilt bakım rutininin en önemli noktalarından biridir. Kore cilt bakım rutininde gözaltı torbalarına da yer yoktur. Metal bilyelerle masaj yapılarak cilde uygulanan göz çevresi kremleri son zamanların en sevilen ürünlerinden biridir. Yüz masajı aletini buzdolabında muhafaza edin. Böylece soğuk taşlar sayesinde göz çevrenizdeki morluklar daha kısa sürede yok olur. Kremi de en iyi şekilde uygulamış olursunuz.

9. Nemlendirme İşlemi

Her cilt için büyük öneme sahip olan nemlendirme işlemi, Kore cilt bakım rutininin de vazgeçilmez ögelerinden biridir. Sonuçta cildinize sekiz tane işlem uyguladınız. Bu yüzden bol nemlendiriciyle cildi neme boğmalısınız. Yüzünüzün parlaklığını arttıran bir nemlendirici, cildinizin kuruma ihtimalini de ortadan kaldıracaktır. Güvendiğiniz ve uzun süredir kullandığınız bir markanın nemlendirici ürününü tercih edebilirsiniz.

10. Güneş Koruyucu Krem Uygulamak

Sıra onuncu yani son adımımıza geldi. Cilt bakımınızı gündüz saatlerinde gerçekleştiriyorsanız kesinlikle güneş koruyucu krem ürünü kullanmanız lazımdır. Şayet cilt bakım rutininizi gece uykuya dalmadan önce yapmak istiyorsanız da bu son adımı gece kremi ile gerçekleştirebilirsiniz. Koreli kadınların neredeyse hepsi beyaz bir tene sahiptir. Bu sebepten dolayı da güneş lekelerine maruz kalmak istemezler. Kore cilt bakım rutininin son adımının güneş koruyucu krem kullanmakla alakalı olmasının asıl nedeni de budur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.