Krema Maskesi Nedir? Faydaları ve Tarifler

Krema Maskesi Nedir? Faydaları ve Tarifler

Krema, mutfağınızın temel bileşenlerinden biridir, ancak cildinize bakım yapmak ve nemlendirmek için kullanmayı hiç düşündünüz mü?

Krema, çok kuru cilt problemlerinin tedavisinde etkili ve zengin bir bileşen olduğu için, hasarlı ve donuk cildin onarılmasına yardımcı olan yüksek oranda doymuş yağ içerir. Eski zamanlardan beri, süt kreması içeriğinden dolayı atalarımız tarafından birçok farklı şekilde cilt bakımında maske olarak kullanılmıştır. Sizler için bu maskelerin faydalarını ve nasıl hazırlanacağını araştırdık. Maskeler ile alakalı tüm detaylar makalemizde yer almaktadır.

Kremanın Yüz Bakımındaki Faydaları Nelerdir?

Yaygın cilt sorunlarını tedavi etmek için krema ​​kullanmanın en önemli faydaları şunlardır.

  • Güneş yanığı tedavisi: Cildimiz sıcak hava ve aşırı güneş ışığına maruz kaldığında yüzümüzde ve cildimizde hoşumuza gitmeyecek bazı leke ve izler meydana gelir. Bu rahatsız edici iz ve lekelerden kurtulmak için krema maskesni kullanmalısınız. Çünkü krema içerisinde yüksek oranda laktik asit içerir. Maskeyi on dakika uygulamanız yeterli olacaktır.
  • Kuru cilt için nemlendirici: Krema maskesi, kuru cilt problemlerinden kalıcı olarak kurtulmanızı sağlayacak en iyi doğal ilaçlardan biridir. Anında derin nem sağlar.
  • Anında tazeliğe kavuşun: Cildi yumuşatma ve nemlendirme faydalarının yanı sıra krema ​maskes,, doğal tazeliğini hızla geri kazanmaya yardımcı olur. Size canlılık ve tazelik veren süt enzimleri içerir.
  • Ölü cildin temizlenmesi: Krema, ölü cilt katmanlarından kurtulmak ve daha genç bir cilde kavuşmak için etkili bir doğal peeling olarak çalışır. Yüzü veya vücudun dirsek, diz gibi koyu bölgelerinde kullanılabilir.
  • Kırışıklıkları ve ince çizgileri gizleme: Cildi derinlemesine nemlendirmek için etkili özelliklerinden dolayı krema ​​aynı zamanda cildi sıkılaştırmaya ve geniş gözenekleri azaltmaya yardımcı olurken, içerdiği kolajen üretimini uyaran proteinler sayesinde ince çizgi ve kırışıklıkların görünümünü gizlemeye de yardımcı olur.
  • Koyu lekelerden kurtulun: Krema, ölü deri katmanlarından kurtulmaya yardımcı olan ve yeni, daha canlı hücrelerin üretimini teşvik eden proteinler ve besinler içerir, böylece koyu lekeler kaybolur ve tek tip bir cilt elde edersiniz.

Krema Yüz Maskesi Nasıl Yapılır?

Krem yüz maskesini birçok farklı şekilde kullanabilirsiniz, bu da size ilk kullanımdan itibaren etkili ve emin sonuçlar verir.

  1. Derin nemlendirme için krem ​​ve bal maskesi: Yüz cildini nemlendirmek ve beslemek amacıyla harika bir karışım elde etmek için kremi beyaz balla karıştırın.
  • Malzemeler: bir çorba kaşığı süt kreması ve bir çorba kaşığı beyaz bal.
  • Yöntem: Homojen bir karışım elde etmek için beyaz bal ve süt kremasının her birinden bir çorba kaşığı karıştırın. Elde edilen karışımı iyice temizledikten ve kuruduktan sonra yüzünüze sürün. Maskeyi ılık suyla durulamadan önce 20 dakika yüzünüzde bırakın. Kuruluğu önlemek ve derin nemi korumak için haftada iki kez krema ​​ve bal maskesi kullanabilirsiniz.
  1. Yüzdeki ölü deriyi temizlemek için krem ​​ve nohut maskesi: Kuru cilde sahip olanlar genellikle cildin aşırı sertleşmesinden şikayetçidir. Bu nedenle kızarıklık ve tahrişe daha yatkın hale gelirler. Krem ve nohut maskesi, kuru cilde zarar vermeden peeling yapmak için mükemmel bir alternatiftir.
  • Malzemeler: 1 yemek kaşığı krema, bir çorba kaşığı nohut unu ve bir tutam zerdeçal
  • Yöntem: Homojen bir karışım elde etmek için bir çorba kaşığı süt kremasını bir çorba kaşığı nohut unu ile karıştırın, ayrıca tercihinize göre biraz zerdeçal da ekleyebilirsiniz. Elde edilen karışımı temizlenmiş yüz cildine iyice yayın ve 20 dakika bekletin. Gerekli süre geçtikten sonra, belirgin bir parlaklık elde etmek için yüzü iyice durulayın. En iyi sonuç için maskenin haftada iki kez kullanılması tercih edilir.
  1. Anında tazelik için krema maskesi: Bu maske aynı zamanda yüzü temizlemek, cildi beslemek ve anında tazeliğini geri kazanmak için kullanılabilir.
  • Malzemeler: bir çorba kaşığı krema ve bir çay kaşığı öğütülmüş yulaf.
  • Yöntem: Homojen bir karışım elde etmek için yulafı krema ile karıştırın. Elde edilen karışımı iyice temizledikten sonra yüzünüze sürün. Maske dirsekler, boyun, dizler ve kollar gibi vücuttaki pürüzlü yerlerde kullanılabilir. Birkaç dakika nazikçe ovalayın, ardından soğuk suyla durulayın.

Bazı kadınlar kremanın yüz için tuhaf ve sıra dışı bileşenlerden biri olduğunu düşünebilir, ancak krema ​​yüz maskesinin birçok faydası ile kesinlikle denemek isteyeceksiniz. Kuru veya donuk cilt problemlerinden muzdaripseniz, bakım için haftalık rutininize dahil ettiğinizden ve kalıcı tazeliğin ve canlılığın tadını çıkardığınızdan emin olun. Güzelliğinize özen göstermek cildinize iyi bakmakla başlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.