Kuruyan Vücudu Nemlendirmenin Farklı Yolları

Kuruyan Vücudu Nemlendirmenin Farklı Yolları

Yüze ne kadar önem verirsek, vücut bakımı o kadar önemlidir. İlk adım, temizledikten sonra vücudu tamamen nemlendirmektir.

Yüzün neme ihtiyacı olduğu gibi, vücut da öyle. Cildiniz yağlı veya karma cilt olsa bile vücudunuz yüzünüzden daha hızlı kurur. İşte kuru vücudunuzu iyi nemlendirmenin ve nem kaybını önlemenin bazı yolları!

Daima Bol Su İç

Cildinizin nemi korumak ve artırmak için su içmenin önemini bilmelisiniz. Her ne kadar basit veya kolaya kaçmak gibi görünse de su içmek, nemlendirmenin de ötesinde birçok sorunu kökten çözebilir. Gün içerisinde ihtiyacınız olan suyu içmeyi ihmal etmemelisiniz. Şu an kalkıp bir bardak su içerek buna bir adım atabilirsiniz. Su içmeyi unutuyorsanız telefonunuzda hatırlatıcı oluşturabilirsiniz.

Nem Dostu Bileşenleri Seç

Çok kuru cilt, daha zayıf bariyerli cilt anlamına gelir. Derhal cilt bariyeri zayıfladığında ne olduğunu anlatalım: Öncelikle mevcut nem buharlaşır çünkü cilt nem tutma kabiliyetini yitirir. Daha sonra cildinin alt tabakası çevresel faktörlere ve alerjenlere daha duyarlı hale gelecek ve hatta alerjik hale gelecektir. Bu nedenle cildiniz kuru ise cildin bariyerini güçlendiren bileşenler içeren vücut bakım ürünlerini kullanmalısınız.

Hafif Temizleyiciler Kullan

Vücut kuruluğu en çok duştan sonra görülür. Duştan veya banyodan sonra cildinizin hızla kuruduğunu fark ederseniz. Cildi nemlendirme ihtiyacınız en çok bu zamanda ortaya çıkar. Özellikle kış aylarında kuru bir cilde tahammül edilemez. Bu zamanlarda saf ve kokusuz bir temizleyici seçebilirsiniz. Duşta sert temizleyiciler kullanmak cildin çabuk kurumasına neden olur.

Her Gün Cildini Nemlendir

Kuruluğu önlemek için vücudu düzenli olarak nemlendirin. Bunun için kuruluğu önlemek, cildi nemlendirmek ve kuruluk hissini azaltmak için her gün bir nemlendirici kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken husus, hangi nemlendirici kremi hangi noktaya kullanmanız gerektiğidir. Bir el kremini kesinlikle kollarınıza yaymayın. Bu şekilde gerçek bir sonuç alınması imkansızdır. Vücut kremi, el kremi ve yüz kremlerini ayırt ederek cilt tipinize uygun seçimler yapın.

Nemlendirici Nasıl Kullanılır?

Nemlendirici uygularken kremin uygulama yönü çok önemlidir. Kullandığınız kremi uygulayın, önce dik bir yönde yukarı doğru çekin ve ardından dairesel hareketlerle masaj yapın. Kremi gözlerin altına ve çevresine uygularken parmak uçlarınızla hafifçe vurabilirsiniz. Bu şekilde nemlendirici kullandığınızda ciltteki kan dolaşımı hızlanacak ve cilt tarafından daha kolay emilecektir. Etkili sonuçlar için ek bakım ürünlerinizle birlikte düzenli olarak kullanmayı unutmayın.

Vücut Nemlendirmek Neden Önemlidir?

Güzel ve sağlıklı bir görünüm elde etmek için önce cildinizi temizlemeli ve nemlendirmelisiniz. Nem, cildin temel ihtiyaçlarından biridir. Nem eksikliği nedeniyle ciltte kuruluk, kırışıklık ve yaşlanma belirtileri görülür.

Nemlendiriciler, cilt bakımının en önemli adımlarından biridir. Cildin nem ihtiyacını karşılayabilir, cildi yumuşatabilir ve nem içeriğini dengeleyebilirler. Cildi dış etkenlerden korurken ciltteki olası sorunları da azaltır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.