Makyaj Bazı Nedir?

Makyaj Bazı Nedir?

Son dönemlerde kullanımı oldukça artan makyaj bazı oldukça geniş bir yelpazede incelenmektedir. Makyaj bazı yapılan makyajın kalıcılık süresini arttırmaya olanak sağlayan bir üründür.

Özellikle gözenek görünümünü azaltmak amacıyla tercih edilmektedir. Makyaj bazı üzerine uygulanan ten ürününün çok daha pürüzsüz görünmesine yardımcı olmaktadır. Yağlı cilde sahip kişilerin mutlaka kullanması gereken makyaj bazı makyajı sabitleyerek kalıcılığını arttırmaktadır. Makyaj bazı uygulanması üzerine uygulanan ürünlerin daha kolay bir şekilde yayılmasına yardımcı olur. Özellikle gece yapılan makyajların kalıcılığını arttırmak için önerilmektedir.

Makyaj Bazı Nasıl Seçilir?
Makyaj bazlarının birçok farklı çeşidi mevcuttur. Cilt tipi ile uyumlu olmayan makyaj bazı uygulamanın sonuçları oldukça can sıkıcı olabilmektedir. Bu sebeple makyaj bazı seçimi yaparken cilt tipi göz önünde bulundurulmalıdır. Kuru cilt tipine sahip kişiler için ideal olan makyaj bazı nemlendirici ve besleyici özelliğe sahip olan bazlardır. Yağlı cilt tipi için ise kızarıklık giderici ve gözenek küçültücü bazlar tercih edilmelidir. Makyaj bazı doğru olarak seçildiğinde makyajın kalıcılık süresinin ciddi anlamda uzamasına neden olmaktadır.

Makyaj Bazı Nasıl Uygulanır?
Makyaj bazı uygulamak oldukça kolay bir işlemdir. Az miktarda ürün almak yeterli sonuca ulaşılmasını sağlayacaktır. Makyaj bazı elle uygulamaya uygun olan bir üründür. Fındık tanesi büyüklüğünde alınan bazın tüm cilde eşit miktarda yedirilmesi gereklidir. Uygulama sonrasında ürünün cilde tam anlamıyla oturması için 3-4 dakika beklenmesi önemli bir detaydır. Baz cilt tarafından emildikten sonra ten ürünü uygulamasına geçilmelidir. Ten ürünü olarak bb krem, cc krem veya fondöten seçilebilmektedir. Her türlü ten ürünü cilt yüzeyinde pürüzsüz bir görüntü alınmasına yardımcı olmaktadır. Makyaj bazları günlük kullanım içinde uygun olan ürünlerdir. Piyasada uygun ve pahalı fiyatlı birçok alternatif makyaj bazı seçeneği mevcuttur.

Makyaj Bazı Kullanımının Faydaları
Makyaj bazı kullanımının birçok faydası bulunmaktadır. Cildin kusursuz görünebilmesi için kullanılan makyaj bazları aynı zamanda cildin kusurlarının örtülmesine de olanak sağlamaktadır.

  • Makyajın kalıcılığını arttırır.
  • Gözenek görüntüsünü yok eder.
  • Uygulanan fondötenin daha homojen dağılmasını sağlar.
  • Cildin aydınlık görünmesini sağlar.
  • Yağlı cilt tipi için cildin matlaşmasına ve yağın dengelenmesine yardımcı olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.