Makyaj Sanatçıları Cilt Bakım Ürünleri Uygularken Fırça Kullanıyor

Makyaj Sanatçıları Cilt Bakım Ürünleri Uygularken Fırça Kullanıyor

Profesyonel makyaj sanatçıları cilt bakımı sırasında sentetik makyaj fırçaları ya da silikon spatula kullanmayı tercih eder. Böyle ihtimam görmek, pek çok müşterinin hoşuna gitse bile bazı dermatologlar bu konuda birtakım önemli uyarılara bulunuyorlar.

Kendi cilt bakımını evde uygulayan bireyler, fırça ile cilt bakım ürünü uygulamanın çok keyifli olduğunu söylüyorlar. Gün geçtikçe insanlar kendi bakımlarını daha çok kendileri yapma yoluna gidiyorlar. Bu amaçla online olarak satışa sunulan pek çok sentetik ve silikon fırçalar bulabiliyorsunuz.

Asıl önemli soru cilt bakımı için fırça kullanılması gerçekten gerekli mi? Aşağıdaki yazıda günümüzde gittikçe daha çok rağbet gören bu uygulamanın avantajlarını ve dezavantajlarını tartışıyoruz.

Cilt Bakımı Uygulamasında Fırça Kullanmak Gerekli Mi?

Bu konuda profesyonel olarak çalışan kişiler, cilt bakım uygulaması sırasında özel fırçalar kullanıyor. Makyaj fırçası kullanmayı tercih etmelerinin nedeni ise pandemi sırasında fırçalar sayesinde temassız uygulama yapmanın mümkün olmasıdır. Bu konuda çalışan profesyonel sanatçı, kendi ürünlerine ve müşterilerinin yüzüne ne kadar az temas ederse, bakteri yayma riski de o kadar azalır.

Fakat cilt bakımı uygulamasını evde tek başınıza yapıyorsanız, makyaj fırçası kullanmanın yararları üzerine tartışılabilir. Uzmanlar eğer parmağınızı cildinize dokundurduktan sonra cilt bakım ürününe dokunduruyorsanız, belli bir zaman içinde ürünlerinizin kontamine olacağını söylüyor. Böyle bir durumda fırçaları düzenli olarak iyi bir antiseptiklerle temizlemelisiniz.

Eğer fırça temizleme alışkanlığınız oturmuş ise, fırçalar ellerinizden daha temiz olabilir. Fakat fırçanızı düzenli temizleme alışkanlığınız yoksa, o zaman bu yöntem bakterileri yayma konusunda oldukça riskli bir hale gelebilir.

Cilt Bakımında Elleri Kullanmak Daha Avantajlı

Dermatologlar cilt bakımı sırasında ellerin en iyi araç olduğunu savunuyorlar. Eğer cildinizde herhangi bir problem varsa, parmağınızla cildinize dokunduğunuzda sorunu daha çabuk fark edersiniz. Ayrıca ellerinizi kullandığınızda cildinizi daha yakından inceleyip, masaj yapma şansınız olur. Eğer bir serum ya da kremi sürerken parmaklarınızı kullanırsanız, cildinizi sağlam bir şekilde ovmuş olursunuz.

Fakat bununla birlikte pek çok insan cilt bakımında fırça kullanmanın çok rahatlatıcı olduğunu söylüyor. Böyle düşünüyorsanız, fırçalarınızı her kullanımdan sonra düzenli olarak temizleyin. Kirli makyaj fırçaları bakteri içereceği için sivilcelere ve/veya cilt tahrişine sebep olabilir.

Kozmetik ürünlerini kullanırken aklınızda bulunması gereken bir konu da, döndürülebilir kapakla açılan nemlendirici ve dudak balsamlarının kirlenmeye daha yatkın olduğudur. Bu ürünler doğrudan havaya açıldığı için havadaki bakterilerin üzerlerine yerleşmesine fırsat verir. Bu tip ürünler üzerine doğrudan elleriniz sürmek ya da fırçanızı temas ettirmek yerine, ürünün kaptan çıkması için bir tür spatula kullanmanız önerilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.