Neden Makyajla Uyunmamalıdır?

Neden Makyajla Uyunmamalıdır?

Birçok kadın gece makyajla uyumaması gerektiğini bilmesine rağmen bunu dikkate almamaktadır. Gün içerisinde cilt yüzeyinde kir birikmektedir. Y

Cilt Temizliği Neden Önemlidir?
Birçok kadın gece makyajla uyumaması gerektiğini bilmesine rağmen bunu dikkate almamaktadır. Gün içerisinde cilt yüzeyinde kir birikmektedir. Yapılan makyaj, hava ve çevresel faktörler cilt yüzeyinde kir birikmesine neden olmaktadır. Biriken ki gözeneklere dolarak sivilce ve siyah nokta oluşumuna neden olur. Cilt yüzeyine makyaj yapılsın veya yapılmasın gece uyumadan önce cilt temizliği yapılması gerekmektedir.

Neden Makyajla Uyunmaması Gereklidir?
Cildin kendine ait oldukça önemli bir döngüsü bulunmaktadır. Gece uykusu bu sebeple vücut için oldukça önemlidir. Vücudun uykuya geçmesi hücrelerin canlanmasına neden olmaktadır. Cilt kendini gece yenilemeye başlar. Cildin pürüzsüz, sağlıklı ve parlak görünebilmesi için her koşulda gece cilt bakımının ihmal edilmemesi gerekmektedir. Cilt yüzeyini mat, solgun veya sivilceli olduğundan şikayet eden kişilerin atlamaması gereken cilt bakım adımları mevcuttur. Bir gün makyajla uyursam ne olur ki düşüncesi ile birçok kadın cilt bakımını ihmal etmektedir. Yalnızca bir gün bile cildi temizlemeden uyumak cildin tüm dengesini bozmaktadır. Bu sebeple cildinin uzun yıllar genç görünmesini isteyen herkes cilt bakımına özen göstermelidir.

Gece Cilt Temizliği Yapılmaması Sonucunda Ne Olur
Cilt temizliğinin ihmal edilmesi oldukça büyük sorunlara yol açmaktadır. Bu etkiler kişinin gözle görebileceği olumsuzlukları içermektedir. Gün içerisinde cilde yapışan kir sivilce ve siyah nokta oluşumuna neden olmaktadır. Kuru cilt tipine sahip kişilerin nem dengesi bozulurken yağlı cilde sahip kişilerde ki yağ üretimi seviyesi artmaktadır. Gece cildin temizlenmesinde ıslak mendil kullanımı kolaya kaçmaktır. Günümüzde yoğun olarak tercih edilen makyaj temizleme mendilleri makyajın veya kirin yalnızca yüzeysel olarak temizlenmesine yardım eder. Bu sebeple kolaya kaçmak için bu ürünlere başvurmak yanlıştır. Cilt temizliği makyaj temizleme jeli ve su ile yapılmalıdır. Aynı zamanda cildin nem dengesini sağlanabilmesi için cilt temizliği sonrasında tonik ve nemlendirici kullanımı oldukça önemlidir. Düzenli bakım yapan kişiler cildinin kısa süre içerisinde sağlıkla parladığını görebilecektir.

  • Hücre yenilenmesi gerçekleşemez.
  • Cilt yüzeyinde oluşan bakteriler sivilcelenmeye sebep olur.
  • Cilt mat ve solgun görünür.
  • Cildin nem dengesi bozulur.
  • Siyah ve beyaz nokta oluşumu görülür.
  • Cilt kendini yenileyemediği için kırışıklık oluşumu meydana gelir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.