Pürüzsüz Bir Cilt İçin Bakım Adımları

Pürüzsüz Bir Cilt İçin Bakım Adımları

Sağlıkla ışıldayan pürüzsüz bir cilt her kadının hayalidir. Pürüzsüz bir cilde sahip olmak için ise cilt bakımını ihmal etmemek gerekmektedir. Her cilt tipinin kendine özgü bakım teknikleri mevcuttur.

Pürüzsüz Bir Cilt İçin Bakım Adımları

Sağlıkla ışıldayan pürüzsüz bir cilt her kadının hayalidir. Pürüzsüz bir cilde sahip olmak için ise cilt bakımını ihmal etmemek gerekmektedir. Her cilt tipinin kendine özgü bakım teknikleri mevcuttur. Bakım yapmak için öncelikle cilt tipinin ne olduğunun bilinmesi gerekir. Ergenlik çağından başlayarak düzenli bakım yapılması cildin sağlıklı ve kusursuz olmasına olanak sağlamaktadır.

Cildi Temiz Tutmak

Cilt tipi öğrenildikten hemen sonra cilt bakımına başlanmalı ve düzenli olarak yapıldığından emin olunmalıdır. Haftadır birkaç günü cilt bakımı yapmak kesinlikle yeterli değildir. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez cildin temizlenmesi ve kirden arındırılması gerekmektedir. Makyaj yapılsın veya yapılmasın cilt yüzeyinde kir birikmektedir. Biriken kir zamanla cilt yüzeyinde siyah nokta ve sivilceye sebep olmaktadır. Böyle bir olumsuzlukla karşılaşılmaması için uygun bir temizleme jeli ile derinlemesine temizleme işlemi yapılmalıdır. Birçok kişi kolaya kaçarak miseler su veya makyaj temizleme mendili ile cildini temizlemektedir. Bu işlem cildin yeterince temizlenmesine neden olmadığı için cilt yüzeyinde kir birikmesi oluşmaktadır. Gözeneklere giren kirler yalnızca siyah nokta oluşumuna değil çeşitli cilt sorunlarına neden olmaktadır. Sebep ne olursa olsun makyajla uyumak cilde ciddi zararlar vermektedir. Bir günden bir şey olmaz diye düşünerek birçok kadın makyajlı uyumak gibi ciddi bir hata yapmaktadır. Cilt kendini gece yenilediği için makyajla uyumak cildin kendini yenilemesini engellemektedir. Bu duruma bağlı olarak akne problemi görülebilir.

Peeling Yapmak

Pürüzsüz bir cildin ilk adımını temizleme işlemi oluşturmaktadır. Temizleme kadar önemli olan bir diğer unsur ise cildin ölü deriden arındırılmasıdır. Zamanla çevresel faktörlere de bağlı olarak cilt yüzeyinde ölü deriler oluşmaktadır. Ölü derinin giderilmesi için temizleme ürünleri tek başına yeterli değildir. Peeling yapmak cildin ölü deriden arınmasını sağlayan bir numaralı işlemdir. Uygun bir peeling yardımıyla cilt yüzeyini tahriş etmeden haftada 2 kez uygulanması tavsiye edilmektedir. Peeling yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur cilde sert davranmamaktır. Peelingler içerisinde küçük tanecikler bulunan temizleme ürünleridir. Cilt temizlendikten sonra uygulanan peelingler dairesel hareketlerle masaj yapılarak uygulanmalıdır. İşlem sonrasında özellikle burun çevresinde oluşan pürüzlü doku ortadan kalkmaktadır. Düzenli peeling yapılması gözeneklerin açık ve temiz olması içim oldukça önemlidir.

Nemlendirmek

Cilt tipi ne olursa olsun nem oldukça büyük bir ihtiyaçtır. Kuru, karma, yağlı veya normal cilt tipi için birbirinden farklı nemlendiriciler mevcuttur. Cilt tipine uygun nemlendirici seçimi cildin reaksiyon göstermemesi için önemlidir. Yağlı cilt tipine sahip kişiler ciltlerinin neme ihtiyaç duymadığını düşünmektedir. Sıklıkla yapılan bu hata sebebiyle cilt nemlendirilmemektedir. Nemlendiricilerin cildi daha çok yağlandıracağı düşüncesi oldukça yanlıştır. Yağlı cilt dahil olmak üzere tüm cilt tipleri yoğun neme ihtiyaç duymaktadır. Sabah akşam günde iki kez cildin nemlendirilmesi cilt sağlığı için büyük önem arz etmektedir. Yağlı cilt tipine sahip kişiler içerisinde yağ barındırmayan nemlendiriciler tercih etmelidir. Ambalaj üzerinde free-oil yazan nemlendiriciler yağlı cilt tipi için uygundur. Kuru cilt tipi için ise tam tersi bir durum söz konusudur. İçerisinde yağ barındıran besleyici özelliğe sahip nemlendiriciler cilt için gereklidir. Düzenli nemlendirici uygulamak cildin yalnızca sağlıklı görünmesini değil kırışıklık seviyesinide azaltmaya olanak sağlamaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.