Soğuktan Kuruyan Ellere Bakım

Soğuktan Kuruyan Ellere Bakım

Eller çevresel faktörlerden oldukça fazla etkilenmektedir. Özellikle kış aylarında soğuğun etkisi ile ellerde kuruluk, egzama ve pullanma problemleri görülmektedir.

Kişiyi oldukça fazla etkileyen durum için el bakımına özen gösterilmesi gerekmektedir. El bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli unsur ellerin aşırı sıcak ve soğuktan uzak tutulması gerektiğidir. Kış aylarında kişinin eldiven kullanması el kuruluğu probleminin kontrol altına alınabilmesine imkan sunmaktadır. Aynı zamanda bulaşık yıkarken ellere deterjan veya sıcak su temasından kaçınılması gerekmektedir. Bunun için üretilmiş olan bulaşık eldivenlerinin kullanımı büyük ölçüde etki göstermektedir.

Ellere Peeling İçerikli Bakım
El maskesi don dönemlerde oldukça popüler hale gelmiştir. Kuruyan ellerin kolayca nemlendirilebilmesi için ellere de maske ve peeling yapılması tavsiye edilmektedir. Gün içerisinde hava, kir, deterjan ve daha birçok etken ellerin nemini kaybetmesine enden olmaktadır. El üzerinde oluşan kirin atılması ve derinin kendini yenileyebilmesi için elde oldukça kolay adımlarla el maskesi yapılabilmektedir. El maskesi haftada bir kez düzenli olarak yapılmalıdır. Ellerin daha parlak ve pürüzsüz görünebilmesi için ellerin ihtiyaçlarına yönelik bakım yapılmalıdır.

Şeker Peelingi
Şeker peeling olarak yoğun olarak tercih edilmektedir. Ölü deriden arınmak ve beslemek için şekerin içeriği idealdir. Şeker toz yapısı sebebiyle ölü derinin ellerden arındırılmasına olanak sağlamaktadır. Şekerin tek başına ellere uygulanması ellerin tahriş olmasına neden olabileceğinden mutlaka doğal içerikli bir yağ ile karıştırılmalıdır. Zeytin yağı ve hindistan cevizi yağı şeker ile karıştırıldığında oldukça iyi etki göstermektedir. 2 kaşık şeker ve yeteri kadar yağ bir kase içerisinde karıştırılarak peeling formuna getirilmektedir. Uygulama sırasında ellere sert davranılmaması ve masaj yapılarak uygulanması tavsiye edilmektedir. Doğal içerikli yağlar ellerin nem dengesini sağlarken şeker el üzerinde ki ölü derinin atılmasını sağlamaktadır.

Türk Kahvesi Peelingi
El peelingi olarak kullanılan bir diğer doğal içerikli ürün ise türk kahvesidir. Türk kahvesi telvesi gerek cilt gerekse vücut peelingi olarak sıklıkla kullanılmaktadır. İçerisinde barındırdığı antioksidanlar sayesinde hücre yenilenmesine olanak sağlamaktadır. Ölü deriden arındırılmak isteyen eller için yine doğal içerikli bir yağ ile karıştırılması tavsiye edilmektedir. Herhangi bir doğal içerikli yağ ile karıştırılarak özellikle ellerin üst kısımlarına uygulanması ellerin yumuşacık olmasına olanak sağlamaktadır.

El Maskesi
Ellere maske yapmak birçok kadının ihmal ettiği bir bakım çeşididir. El bakımı için limon suyu ve zeytinyağı karışımı yeterlidir. Her evde bulunan bu malzemeler sayesinde ellere kolayca maske yapılabilmektedir. Bir kase içerisinde özenle karıştırılan zeytinyağı ve limon suyu ellerin üzerine uygulanmalıdır. Uygulama sonrasında en az 15 dakika beklenmesi gerekmektedir. Ellerin yeterli nemi alması ve ph seviyesinin dengelenmesi için el maskesi yapılması gerekmektedir. Yeteri kadar bekletildikten sonra ellerin ılık su yardımı ile yıkanması ve ardından nemlendirici uygulanması tavsiye edilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.