Ten Rengine Göre Ruj Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Ten Rengine Göre Ruj Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Kadınlar için makyaj çok önemlidir. Ancak her şey gibi makyajın da insanları daha güzel gösteren bazı incelikleri vardır. Makyaj yaparken cildimiz için en uygun renkleri seçmek bizi en iyi şekilde gösteriyor.

Makyajın en önemli kısımlarından biri de ruj sürmektir. Bazı renkler çok iddialı, bazıları birbirini tamamlıyor, bazıları doğal, ancak bazıları makyaja uyum sağlamazsa doğal olarak tüm imajımızı alt üst ediyor. Bu nedenle rujunuzun rengini seçerken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta vardır.

Biraz bu noktalardan bahsedecek olursak; Ruj rengini seçerken cildimize en uygun rengi seçmeliyiz. Ayrıca dağılmamış olması ve ağız şeklimiz nedeniyle sürme tekniğine de dikkat etmeliyiz. Yan etkilerden kaçınmak için içeriğindeki kimyasallar hakkında bilgi sahibi olmak sağlığımıza faydalı olacaktır. En iyi ruj seçimi tenimize en yakın ruj rengidir. Konferans gibi kalabalık insanlara hitap eden kadınların kırmızı ruj sürmeye meyilli olduğunu görüyoruz. Bu seçim her zaman halkın dikkatini çekmeye yöneliktir. Ruj rengi seçimi cildinizin rengine göre değişiklik gösterebilir ve ruj rengi seçerken göz önünde bulundurulması gereken faktörlerden biri de katılacağınız mekanlar ve görüşeceğiniz insanlardır.

Açık Ten İçin Ruj Seçimi

Öncelikle her ruj rengi birçok farklı ton ve modelde gelir. Bu nedenle, tüm ruj renklerinin tüm cilt tonlarında harika görünmesi imkânsız değildir. Burada önemli olan rengin tonlarıdır. Ancak cilt tonunuza göre değerlendirebileceğiniz birkaç ipucu seçiminizi kolaylaştırabilir. Açık ve beyaz cilt tipleri bazen soluk ve cansız ciltlerden muzdarip olabilir. Bu durumdan kaçınmak için özellikle parlak göz makyajı yaptığınız günlerde dudaklarınızda göz alıcı pembe veya fuşya kullanabilirsiniz. Rujun pastel renkleri cildinizi daha canlı ve dinamik hale getirebilir. Mat rujları tercih ediyorsanız, mat bordo rujların size verdiği etkileyici görünümü kaçırmamalısınız. Özellikle gece makyajı için mat rujlar sizin için harika bir seçim olacak.

Kumral Ten İçin Ruj Seçimi

Kumral ten rengine sahipseniz, aralarından seçim yapabileceğiniz çok çeşitli rujlarınız vardır. Hafif dudak makyajı yapmak istiyorsanız nude tonlara, dudaklarınızı ön plana çıkarmak istiyorsanız kiremit rengi ya da pembeye gidebilirsiniz. Makyaj tarzına bağlı olarak tüm ruj renkleri sizin için uygundur. Ancak bir tavsiye: Gözlerinizi yoğun bir şekilde boyadığınızda, dudaklarınızı aydınlatmak mantıklıdır. Aksi halde karmaşık yüz görünümünün yanı sıra yorgun cilde neden olabilir. Mat rujları tercih ediyorsanız kesinlikle turuncu ve kiremit tonlarını denemelisiniz.

Buğday Ten İçin Ruj Seçimi

Buğday kabuğunun durumu hemen hemen kahverengi kabuğunki ile aynıdır. Turuncu ve pembe tonları sizi her mevsim ve makyaj tarzıyla tamamlamak için mükemmeldir. Özellikle mat rujlar için şeftali rengi ruj modellerini mutlaka denemelisiniz. Makyajınızın hafif olmasını tercih ettiğiniz günlerde nude tonlar en büyük yardımcınız olabilir.

Esmer Ten İçin Ruj Seçimi

Kırmızı ruj neredeyse herkese yakışıyor. Bununla birlikte koyu teniniz varsa, kırmızı ruj gerekli olabilir. Cildinizin rengiyle mükemmel uyum sağlayan dudak parlatıcısı veya mat kırmızı ruj modelleriyle dinamik, çekici bir görünüm yaratabilirsiniz. Kahverengi ve koyu ten rengi tonlar da aradığınız dudak rengi olabilir. Açık pembe ve şeftali tonlarının parlak makyaja uygun olacağından da emin olabilirsiniz.

Ten Rengi Nasıl Anlaşılır?

Cilt renginizi en iyi bileklerinizdeki damarların rengine göre belirleyebilirsiniz. Bileğindeki damarlar mavi görünüyorsa soğuk bir tenin var, yeşil görünüyorsa daha sıcak tonlarda bir ten rengin var. Öte yandan hem mavi hem de yeşil damarlarınız varsa, nötr bir cilt tonunuz vardır. Bunu daha iyi anlayabilmek için bir uzmandan yardım alabilir veya kendiniz detaylıca gözlemleyebilirsiniz. Cilt tonunuzu öğrenmek ve tanımak, ileride yapacağınız her türlü makyaj için size fayda sağlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.