Uzmanlardan Evde Akrilik Tırnakları Çıkarma Önerileri

Uzmanlardan Evde Akrilik Tırnakları Çıkarma Önerileri

Akrilik tırnakları evde çıkartmak genellikle önerilmez, ama biraz sabır gösterirseniz kendi doğal tırnaklarınıza zarar vermeden akrilik tırnakları çıkarabilirsiniz.

Akrilik tırnakları evde çıkarmak istediğiniz zaman bu işlemin uzun süreceğini hesaba katın. Kendinize en az 1 saat ayırın ve bekleme süresi için sevdiğiniz bir müzik ya da film açın. Bu yazımızda nasıl tam olarak güvenli bir şekilde ve tırnaklarınıza zarar vermeden, protez tırnakları uzaklaştırabileceğinizi anlatıyoruz.

Bulunduğunuz ortamın iyice havalandırabileceğiniz bir yer olmasına özen gösterin. Çünkü uzun süre aseton kokusuna maruz kalacaksınız. Ayrıca kullanacağınız masanın üzerine mutlaka bir örtü örtün. Çünkü aseton masanızın cilasını bozabilir.

Öncelikle bir el havlusu alın ve 2’ye katlayın üzerine de bir kağıt havlu yerleştirin. Asetonun kokusu çok keskin olduğu için odanın penceresini açmak ya da havalandırmayı çalıştırmak uygun olacaktır.

Akrilik Tırnakları Çıkarmak İçin Gerekenler

Akrilik tırnaklarınızdan kurtulmak için gereken malzemeler şunlardır:

  • Tırnak makası
  • Tırnak törpüsü ( Çift taraflı)
  • Tırnak
  • Saf aseton ( Bu tampon çözeltidir. Yalnızca oje sökmek için kullanılan asetondan farklıdır)
  • Turuncu bir çubuk ya da metal bir itici
  • Pamuk topları
  • Alüminyum folyo
  • Küçük bir kase

Akrilik Tırnaklarınızı Olabildiğince Kısa Kesin

Akrilik tırnakları ne kadar kısa keserseniz, işlem sizin için o kadar kolaylaşır. Bu işlemi keskin bir tırnak makası ile yapın. Güvenlik amacı ile tırnak yatağınızın üzerinde ortalama 2 cm. tırnak bırakın. Konu üzerinde profesyonel olarak çalışan güzellik uzmanları, bu işlemin kendi doğal tırnak uzunluğunuza dönmeniz için olabilecek en hızlı ve kolay yol olduğunu belirtiyorlar.

Tırnaklarınızı Törpüleyin

Önce akrilik tırnaklarınızın üzerindeki cilayı bir oje çıkarıcı ile uzaklaştırın. Protez tırnaklar üzerindeki cila, jet cila ise akriliğin olabildiğince büyük kısmını eğelemek için törpünün kaba tarafını kullanarak tırnaklarınızı ile iyice törpüleyin. Akrilikleri ne kadar çok törpülerseniz, tırnaklarınızı aseton içinde o kadar az bekletebilirsiniz. Fakat bu işlemi çok da ileri götürmeyin. Doğal tırnağınıza zarar vermemek için yüzeyde ince bir akrilik katmanı bırakın.

Tırnaklarınızı Aseton İçerisine Batırın

Tırnaklarınızı aseton ile muamele etmenin 2 yolu vardır. Sıra ile uygulamanızın uygun olduğu bu yöntemler şunlardır.

Jel Manikürünüzü Çıkarmak İçin Pamuk Topları Ve Folyo Kullanın

Bu işlem için takip edilmesi gereken basamaklar şunlardır:

  • Öncelikle akrilik kaplı tırnağınızın üzerine aseton ile ıslatılmış bir pamuk topu yerleştirin ve tırnağınızı folyo ile iyice sarın.
  • Folyoyu sıkıştırın.
  • Folyoyu sıktığınızda bir miktar asetonun damlaması gerekir. Bunun anlamı, kullandığınız pamuk topunda yeteri kadar aseton olduğudur.
  • Akriliğin homojen ve düzgün parçalanması için her bir tırnağı bu vaziyette en az 10 dk. bekletin.
  • Daha da ileri aşamaya geçmek için sarılı folyoların üzerine sıcak bir havlu koyun. Asetonun çalışması ısı ile hızlanır.
  • 10 Dakika sonunda akrilik tabaka yeteri kadar yumuşamamış ise, bütün işlemi baştan tekrarlayın.

Tırnaklarınızın hırpalanmaması için sabırlı olmalısınız.

Tırnaklarınızı Aseton İçinde Bekletin

Eğer alüminyum folyo ve pamuk topları ile yeterli sonuç alamadıysanız, ikinci yöntemi deneyin. Bu yöntemde izlenmesi gereken basamaklar şunlardır:

  • Asetonu küçük bir kasenin içine boşaltın.
  • Parmaklarınızı kasenin içine daldırın.
  • Bu şekilde 20-30 dakika bekleyin.
  • Parmaklarınız aseton içinde iken başparmağınızı kullanarak, diğer 4 parmağınızı ovalayın. Böylece akriliğin parçalanmasını hızlandırırsınız.

İkinci yöntem alüminyum folyo ve pamuklu topların kullanılmasından daha etkilidir. Ancak cildinizi daha çok kurutabilir.

Akriliği Tırnaklarınızdan Yavaşça İtin

Akriliğin yumuşadığını düşündüğünüzde kütikül iticinizi ya da turuncu çubuğunuzu alın ve kütikül bölgesinden itibaren ileri doğru kibarca itin. Bu aşamada tırnak yatağınıza çok fazla baskı yapmamalısınız.

Halen akrilikleri tamamen uzaklaştıramadıysanız, ikinci yöntemi yani tırnaklarınızı asetona batırma adımını tekrarlayın.

Tırnaklarınızı Düzeltin ve Parlatın

Akrilik tırnağınızdan uzaklaştıktan sonra, geride kalan doğal tırnaklarınızı tırnak törpüsünün ince kısmını kullanarak törpüleyin. Daha sonra herhangi bir ürün kalıntısı ya da pürüzün giderilmesi için tırnak yataklarınızın üst kısmını hafifçe parlatın.

Tırnaklarınızı Nemlendirin

Bütün bu uygulamalar tırnaklarınızı kurutur. Bu nedenle onları nemlendirmeniz ve eski sağlığına kavuşturmanız gerekebilir. Bu amaçla tırnaklarınıza, ellerinize ve parmaklarınızın üstüne tırnak yatağınızın ucuna doğru kütikül yağı sürün. Böylece tırnaklarınızı, cildinizi ve tırnak etlerinizi nemlendirmiş olursunuz.

Tırnaklarınızı Güçlendirin ve Onarın

Akrilik tırnaklarınızdan kurtulduktan sonraki birkaç hafta tırnaklarınıza oje ya da cila sürmeyin ve onları kısa tutun. Eğer akrilik, tırnaklarınızı çok zayıflatmış ise ellerinize güçlendirici tedavi uygulayan malzemeleri sürün. Bu kozmetik ürünleri genellikle kolajen içeren bakım ürünleridir.

Ellerinize Günlük Bakım Uygulayın

El losyonunuzu ve kütikül yağınızı daima yanınızda hazır bulundurun ve sık sık kullanın. Böylece, tırnaklarınızın kırılmasını ve kurumasını önleyebilirsiniz. Akrilik tırnakları evde çıkarmak için yukarıda anlatılanları, sabırla uyguladığınızda mükemmel ve sağlıklı tırnaklarınıza tekrar kavuşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.