Yalnızca Bir Haftada Doğal Olarak Parlayan Bir Cilde Sahip Olun

Yalnızca Bir Haftada Doğal Olarak Parlayan Bir Cilde Sahip Olun

Sağlıklı, parlak bir cilt elde etmek bilinçli ve uzun bir çaba gerektirir. Bu konuda neler yapılması gerektiği hakkında detaylı bilgi veren makale

Öncelikle bilmeniz gerekir ki sağlıklı ve pırıl pırıl bir cilt elde edebilmek, bilinçli ve büyük bir çaba gerektirir. Yaşam tarzınıza dikkat ederseniz, cildinize özen gösterirseniz, cilt bakımınızı doğru yaparsanız ve kendinize uygun makyaj malzemeleri kullanırsanız parlak bir cilde sahip olabilirsiniz

Doğal Olarak Parlak Cilt Elde Etmek İçin İpuçları

Sağlıklı bir yaşam tarzı ve rutin cilt bakımı uygulanması ile cildiniz daha uzun süre canlı ve parlak kalır. Parlayan bir cilde sahip olmak istiyorsanız, aşağıda size verdiğimiz ipuçlarını düzenli bir şekilde uygulayın.

Cilt Bakımı İpuçları

İyi bir cilt bakımı için aşağıda verilen bilgileri inceleyelim.

1. Cilt Tipinizi Bilin

Cilt türünüzü bilmediğiniz takdirde, hangi cilt bakımı ürünlerinin ve makyaj malzemelerinin size uygun olacağını bilemezsiniz. Başlıca cilt tipleri şunlardır:

  • Kuru cilt: Gergin, pul pul kabarabilen, kavrulmuş hissedilen cilt tipi
  • Yağlı cilt: Bütün yüz ve özellikle T bölgesinin yağlı ve parlak olduğu cilt tipi
  • Karma cilt: Yüzün T bölgesi yağlı olmasına karşılık yanaklar ve çene kurudur.
  • Normal cilt: Cilt ne çok yağlı, ne de çok kurudur.
  • Hassas cilt: Kolaylıkla kızaran, iltihaplanmaya ve kaşınmaya yatkın cilt tipi

2. Cildinizin Günlük Bakımını Düzenli Olarak Yapın

Her gün düzenli olarak cildiniz temizleyin, tonik ve nemlendirici sürün. Günlük düzenli cilt bakım rutininize bağlı kalmak çok önemlidir. Cilt tipinize uygun temizleyici tonik ve nemlendirici kullanın. Bu işlemi sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez tekrarlayın.

İpucu: Cildin parlaması için üzüm çekirdeği özleri, kojik asit, azelaik asit, hidrokinan gibi bileşenler kullanırsanız çok yararını görürsünüz.

3. Eksfoliasyonu İhmal Etmeyin

Eğer düzenli zaman aralıkları ile cildinize eksfoliasyon uygulamazsanız, cildiniz pul pul dökülür ve ölü hücreler cilt yüzeyinde birikir. Sonuçta da cildiniz cansız ve mat görünür.

Bu nedenle eksfoliasyon işlemini fiziksel ( yüz fırçası ile) ya da kimyasal yöntemlerle ( yüz asitleri) yüzünüze uygulayın. Eksfoliasyon için fiziksel bir yöntem kullanmayı tercih ederseniz, cildinize zarar vermemeye özen gösterin. Bu amaçla ölü hücreleri nazikçe uzaklaştırabilen ince öğütülmüş partiküller ya da yuvarlak taneli partiküller içeren eksfoliyatör kullanın.

Eğer kimyasal eksfoliyatör kullanmayı düşünüyorsanız, Alfa Hidroksi Asit (AHA) Beta Hidroksi Asit (BHA) içeren ürünler kullanın. AHA’lar cildin alt tabakalarına kadar nüfuz etmediği için daha çok yeni başlayanlara önerilir. BHA ‘lar ise cilt yüzeyini soyarak, gözenekleri temizler. AHA ve BHA bileşenleri serum, toner, maske vb. kozmetik ürünlerde bulunur.

Kimyasal bir peeling yapmayı düşünüyorsanız, ürün üzerinde yazılı talimatları dikkatlice ve aynen uygulayın. Fazla peeeling cildinize zarar verebilir.

4. Peeling Maskesi Kullanın

Soyma maskesi ile peeling işlemini haftada 1 kez yapın. Peeling maskesi, normal peeling fırçasına göre çok daha etkilidir. Cildi yumuşatır ve cilt tonunu eşitler. Peeling maskesi seçerken, içeriğinde ananas ya da papaya vb. doğal meyve enzimleri bulunan soyma maskelerini tercih edin.

Özellikle aceleniz olduğunda, cildinizi hızlıca toparlamak için peeling maskesi kullanmak daima iyi sonuç verir.

5. Cilt Bakım Ürünü Seçerken Çok Amaçlı Ürünleri Tercih Edin

Cilt bakım ürün seçerken, yalnızca bir tek amaca hizmet eden ürünler yerine birden fazla fayda sağlayan ürünleri tercih edin. Söz gelimi aldığınız ürünün, hem yaşlanmayı geciktirici etkisi, hem de cildi parlatıcı özellikleri bulunurken aynı zamanda nemlendirici etkisi de olmalıdır. Bu amaçla retinoid içeren ürünleri tercih etmenizi öneriyoruz. Bu madde kozmetik ürünleri etiketinde retinol ya da Retin-A olarak listelenir. Retinolün cilde sağladığı başlıca yararlar şunladır:

  • Yaşlanma etkilerini azaltır.
  • Kırışıklar ve ince çizgileri azaltır.
  • Kolajen sentezini tetikler.
  • Cilt yapısın güçlendirir ve elastikiyetini artırır.
  • Reçetesiz satınlan ürünler daha hafif olduğu için, ciltte tahrişe sebep olma ihtimali daha düşüktür.

Retinol içeren kozmetik ürünlerini denemeden önce mutlaka yama testi yapın.

6. Yüzünüze Buhar Tutun

Yüzünüzü haftada 2 ya da 3 kere buhar banyosuna tutun. Buhar tutmak, cildinizin gözeneklerini temizlemek ve kirleri uzaklaştırmak için çok yararlıdır. Yüzünüze buhar uygulaması yapmak, cildinizin terlemesine ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

7. Güneş Koruyucu Kullanmayı İhmal Etmeyin

Cildinizi güneşten gelen UV ışınlarını hasarından korumak çok önemlidir. Her gün dışarı çıkmadan önce mutlaka güneş kremi sürün. Dışarıda geçirdiğiniz her 2 saatte bir, yüzünüze tekrar güneş koruyucu uygulayın.

Parlak Bir Cilt İçin Yaşam Tarzı İpuçları

Parlayan sağlıklı bir cilt istiyorsanız, sadece düzenli cilt bakım yeterli değildir. Aynı zamanda yaşam tarzınıza da dikkat etmelisiniz.

1. Bolca Su İçin

Yaşam tarzınızda yapabileceğiniz en kolay uygulama, her gün düzenli olarak yeteri kadar su içmektir

Günlük su ihtiyacı kişiye göre değişebilir. Fakat genel kural olarak, günde 2lt ve daha fazla su içmek cildinizi parlatır. Su içmeyi kolaylaştırmak için suyunuza limon ya da meyve dilimleri ilave edin.

2. Egzersiz Yapın

Egzersiz vücuttaki kan akışını arttırır. Bunun sonucunda kilo kaybedersiniz ve cildiniz daha temiz olur. Düzenli olarak haftada 2 ya da 3 kez egzersiz yapın. Cilt için en ideal egzersizler şunlardır:

  • Kardiyo,
  • Dans
  • Koşu
  • Yürüyüş
  • Trekking

3. Şekerden ve İşlenmiş Gıdalardan Uzak Durun

Cildinizin sağlığı için işlenmiş yiyeceklere ‘’Hayır’’ deyin. Diyetinize dikkat ettiğinizde, cildinizde sivilce oluşumunu önlediğiniz gibi cilt yaşlanmasını da yavaşlatırsınız.

Çok fazla şeker tüketmek, kolajen liflerinin çapraz bağlanmasını tetikler. Buna bağlı olarak yaşlanma belirtileri hızlanabilir. Özellikle beyaz ekmek, pirinç ve şeker gibi glisemik indeksi yüksek gıdalardan uzak durun.

Şeker alımınızı azaltabilmek için, diyetinizde sebze meyve vb. glisemik indeksi düşük yiyecekleri arttırın. Kısa sürede cildinizin görünümünün iyileştiğini fark edersiniz.

4. Renkli Yiyecekler Tüketin

Sebze ve meyveleri çeşitli renklerden tüketmek, çeşitli vitaminleri ve mineralleri almanızı sağlar. Temel vitamin ve minerallerin yeterli miktarda vücuda alınması, cildinin sağlıklı olması ve parlaması bakımından çok önemlidir.

Sebze ve meyveler antioksidan açısından da zengin ürünler olduğu için serbest radikallerin cilde hasar vermesini önler. Ayrıca antioksidanlar, cilt ve vücutta nem seviyesinin korunmasına da yardımcı olur.

Parlak Cilt İçin Uygun Makyaj Malzemeleri

Düzenli cilt bakımı ve yaşam tarzı değişikliği yapmaya başladığınızda çok hızlı sonuçlar beklemeyin ama sabırlı olun. Uzun vadede mutlaka istediğiniz parlak cilde kavuşacaksınız.

Anında ışıltı yayan bir cilde sahip olmak istiyorsanız, uygun makyaj malzemeleri size yardımcı olur. Bu amaçla doğru makyaj malzemelerini tercih etmelisiniz.

1. Sıvı Fondöten Kullanın

İyi bir fondöten, yüzünüzde bulunan ve istemediğiniz bütün lekelerden sizi anında kurtarır. Ama istenmeyen lekelerin uzaklaşmasının yanı sıra yüzünüzde ışıltı da istiyorsanız, sıvı fondöten kullanın. Sıvı fondöten ışığın cildinizden yansımasını sağlar ve diğer fondöten türlerine oranla daha yüksek nem içerir.

2. Aydınlatıcı Kullanın

Işıltılı bir cilt için kullanabileceğiniz en iyi ürün aydınlatıcıdır.

3. Yüz Bakım Yağı Kullanın

Profesyonel makyaj sanatçıları, makyaj uygulamasından önce çeşitli yüz bakım yağlarını fondöten ile karıştırdıktan sonra kullanır. Bu sayede kısa sürede duştan yeni çıkmış gibi ışıltılı bir cilde kavuşursunuz. Önce hafif bir yüz bakım yağı sürüp, üzerine fondöten de uygulayabilirsiniz.

4. Aydınlatıcı Makyaj Altı Bazı Kullanın

Fondöten sürmeden önce aydınlatıcı etkisi bulunan makyaj altı baz kullanırsanız, cildiniz içeriden aydınlatılmış bir görünüm elde eder.

5. Bronzlaştırıcı Kullanın

İyi bir bronzlaştırıcı yüzünüze ışıltı verir. Bu aşamada en önemli konu cilt tonunuz için doğru bronzlaştırıcıyı seçmektir. Genel olarak şeffaf ve şeftali tonlarında bronzlaştırıcılar ışıltı yaratma konusunda daha etkilidir. Ten renginizden daha koyu bir ton seçin. Bronzlaştırıcınızı elmacık kemiklerine, burun köprüsü üzerine ve saç çizgisine sürün.

Makyaj malzemeleri kullanarak hızlı yoldan ışıltılı bir cilt elde edebilirsiniz. Ama içeriden sağlıklı ve parlak bir cilt elde etmenin kolay bir yolu yoktur. Bu nedenle cildinize ve yaşam tarzınıza itina gösterin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.