Yaz aylarında cilt bakımı nasıl yapılır?

Yaz aylarında cilt bakımı nasıl yapılır?

Yaz aylarında yoğun güneş ışınları, nem ve kir gözeneklerimizin tıkanmasına yol açarak cildinizi yıpratır.

Cilt sağlığınızı koruyabilmek, genç ve dinamik bir cilde sahip olmak ve makyaj yaptığınızda daha doğal, cildinizle bütünleşen bir makyaj görünümü elde etmek için yazın cilt bakım rutininize sadık kalmanız son derece önemlidir. Bu yazımızda üç adımdan oluşan, hızlı ve pratik bir biçimde uygulayabileceğiniz bir sabah rutininden bahsedeceğiz.

Birinci adım; cildinizi arındırma. Yazın cildimiz daha fazla güneş ışığına, neme ve kire maruz kaldığı için cilt bakımınıza başlamadan önce cildinizi kirden ve yağdan arındırmanız önem taşır. Bu adım bir yandan gözeneklerinizi derinlemesine temizlerken bir yandan cilt bakım ürünlerinizin cildinizle bütünleşmesine yardımcı olur. Cildinizi arındırmak için yüzünüzü hafifçe suyla nemlendirdikten sonra dilediğiniz bir yüz temizleme jeli, sabunu ya da peeling ile birkaç dakika boyunca hafifçe masaj yapın. Daha sonra yüzünüzü ılık ya da soğuk suyla iyice durulayın. Bu aşamada soğuk suyu tercih etmeniz yüzünüzdeki kan akışını hızlandırarak cildinizi bakıma daha iyi hazırlayacaktır. Yüzünüzü kurularken havlu ya da peçete ile tampon hareketlerle, cildinizi incitmeden kurulamaya özen gösterin.

İkinci adım; nemlendirme. Kışın olduğu kadar yazın da cildinizi bakıma hazırlarken nemlendirmeniz son derece önemlidir. Güneş ışınları cildinizi kurutur, yaşlanma belirtilerini hızlandırır, ciltte güneş lekeleri ve benlere neden olur. Nemlendirme aşaması için yağ içermeyen, su bazlı bir nemlendirici krem seçmenizde fayda vardır. Cildinizi hafif hareketlerle masaj yaparak nemlendirdikten sonra bir sonraki aşamaya geçmeden önce kremin emilmesi için birkaç dakika bekleyin.

Üçüncü adım; güneş kremi. Nemlendiricinizin iyice emildiğinden emin olduktan sonra 50 faktörlü bir güneş kremi uygulayın. Cilt bakımı yaparken bu iki aşama arasında beklemeniz nemlendiriciniz ve güneş kreminiz birbirine karışmasını önler. Bu sayede cildiniz derinlemesine nemlenirken zararlı güneş ışınlarına karşı da korunmuş olur. Bu aşamadan sonra eğer makyaj yapacaksanız güneş kreminizin iyice emildiğinden emin olduktan sonra makyaj bazı uygulayarak devam edebilirsiniz. Kullandığınız nemlendirici, güneş kremi ve makyaj bazının su bazlı olması cildinizin gün boyu nemli kalmasına yardımcı olurken ürünlerin de birbiriyle bütünleşmesini sağlar. Bu sayede daha iyi sonuçlar alır ve gün sonunda cildinizi daha kolay arındırabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.