Sağlıklı Yaşamak İçin 5 Altın Kural

Sağlıklı Yaşamak İçin 5 Altın Kural

Her şeyin başı sağlıktır, sağlığa verilen önemi anlatmaktadır. Sağlık, dünyanın neresinde olursanız olun, insan yaşantısında çok önemli bir yere sahiptir.

Her şeyin başı sağlıktır, sağlığa verilen önemi anlatmaktadır. Sağlık, dünyanın neresinde olursanız olun, insan yaşantısında çok önemli bir yere sahiptir. Uzun ömürlü ve mutlu bir hayat sürmenin temeli olan sağlık, aynı zamanda yaşam kalitenizi da bir hayli artırıyor. Bu nedenle sağlıklı yaşamak için birtakım kurallara dikkat etmek gerekir. Paranın bile yetmeyeceği sağlıklı ve huzurlu bir yaşam için aşağıdaki 5 altın kuralı hayatınız boyu uygulamayı ihmal etmeyin

1.Sağlıklı ve Dengeli Beslenin

Sağlıklı yaşamanın kuralları denildiğinde herkesin ilk aklına beslenme şekli geliyor. Beslenmek ya da sağlıklı beslenmek aslında sadece aç mideyi doldurmak ya da et tavuk ve balık gibi yararlı yiyecekleri sık tüketmek anlamına gelmiyor. Vücudunuzun her türlü besin ve vitaminlere ihtiyaç duyduğunu unutmamalısınız. Bunun için tüm besinlerden fazla abartmamak şartı ile yeteri kadar tüketmeye özen göstermelisiniz. Sebzeyi eti, yeşil yapraklı bitkileri, süt ve süt ürünlerini, meyveyi. Kuruyemişi ve diğer tüm besinleri hayatınızdan eksik etmemelisiniz.

2. Stresten Uzak Durun

Aslında tüm hastalıkları temelinde stres yatıyor. Hem ruh hem de beden sağlığınızı korumak ve ömrünüzü huzurlu ve mutlu kılmak için, stresten uzak durmanızı tavsiye ediyoruz. Günlük yaşantınızda o kadar çok olay oluyor ki, karşısında stres yapmamak neredeyse imkânsız hale geliyor. Fakat stres yalnızca depresyon gibi psikolojik rahatsızlıkların yanı sıra fiziksel sorunlara yol açtığını unutamamalı, Stresten uzak durmak için ben iyiyim cümlesini benliğinize yerleştirmelisiniz.

3.Bol Bol Hareket Edin

Sağlıklı yaşamak için beslenmek ne kadar önemliyse hareket etmekte buna göre önemlidir. Eklem ve kemikleriniz, genel dolaşım sisteminiz, kan damarlarınız ve solunum sisteminiz hareket etmediğiniz zaman tembelleşip, zamanla işlevini kaybediyor. Sağlıklı ve zinde kalmak ve vücut sağlığınızı korumak için günlük egzersizlerinizi düzenli yapmanız lazım….

4.Meditasyon Yapın

Psikolojik ve fiziksel sağlığınızı nasıl koruyacağınızı konusunda yukarıda bahsettik. Buna ek olarak zihinsel sağlığınızı da korumanız lazım…Çünkü zihinsel gücünüzü ile günlük hayatta pek çok başarılı işlere imza atarsınız. Meditasyonu benimsemeli ve yaşantınızın bir parçası olduğunu unutmamalısınız hayat felsefesi olan meditasyonu sadece odaya kapanıp, gözleri kapatarak uzun süre beklemekten ibaret olmadığını vurgularız. Her bireyin meditasyonu farklıdır. Kimi karanlıkta iç içe kalıp iç dünyasına dönerken, kimisi kitap okur kimisi resimle ilgilenir, kimisi de dans veya spor ile özünü bularak sağlığını korumaya çalışır.

5..Probiyotik Tüketin

Sağlıklı bir vücutta ikinci beyin bağırsaklar oluyor. Sağlığınızı etkileyen olumsuz faktörlerden birisi ise bağırsaklarınızın düzenli çalışmamasıdır. En önemli organınız olan bağırsaklarınızın sağlığını korumak için periyodik kullanmanızı tavsiye ederiz. Yeteri kadar kullanım sağladığını probiyotik uzun vadeli olarak bağırsaklarınızın sağlıklı kalmasını sağlar. Bağırsak florasını düzenleyen probiyotik hem bağışıklık sisteminizin düzenli kalmasını hem de vücudunuzun enfeksiyonlara karşı direnç göstermesini sağlamaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.