Salatalıklı Detoksun Faydaları

Salatalıklı Detoksun Faydaları

Salatalık detoksu ile daha sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz.

Salatalık detoksu ile daha sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz. Özellikle yoğun iş temposundan dolayı kendine bakmak için zaman bulamayanların tüm programlarına uyum sağlayan hızlı ve kolay yollardan bir tanesi olan salatalık suyu diyetisyen ve güzellik uzmanlarının olmazsa olmaz tarifleri arasında yer alıyor. Peki bu devasa içecek olan salatalık suyunun size kazandırdıkları nelerdir, gelin birlikte inceleyelim

1. Kalp Hastalıklarının Önler

Kalp hastalıkları hem Türkiye’de hem de diğer ülkelerde can kaybına neden olan ölümcül hastalıklardan birisidir. Ancak salatalık suyunun yer aldığı sağlıklı bir diyet programı ve düzenli yapılan egzersiz ile kalp hastalıklarından korunmak mümkün hale geliyor. Düzenli olarak tükettiğiniz salatalık suyu kan basıncınızı düşürür ve böbreklerinizdeki fazla sodyumu atarak kalp ve böbrek sağlığınızı korumaktadır.

2.Kemikleri Güçlendirerek, Kemik Sağlığını Korur

Özellikle kadınların menopoz döneminde magnezyum, kalsiyum ve D vitamininin önemi çok daha fazladır. Salatalıktaki K vitamini kemik erimesi konusunda en az diğerleri kadar faydalı oluyor. Osteoporoz kemiklerinizi zayıflatan kronik bir hastalıktır. Bu tür hastalıkları salatalık suyu detoksu ile tedavi edebilirsiniz.

3. Dehidrasyonu Önler

Kan dolaşımınızın yavaşlamasına neden olan dehidrasyonu çeşitli sebeplerden dolayı ortaya çıkmaktadır. Aşırı sıcak havalar, yoğun spor seansları ve vücudun ihtiyaç duyduğu su miktarının yeteri kadar içmemek gibi nedenler dehidrasyon adı verilen sorunlara neden olan Başlıca etmenler arasında yer alıyor. Özelikle gün içinde yeteri kadar su içmeyenler için uzmanlar tarafından sıklıkla önerilen salatalık suyu hücrelerinizin ihtiyaç duyduğu suyu taşımak konusunda oldukça etkili oluyor.

4.Kanser Riskini Azaltır

Aslında salatalık suyunu tek başına kullanarak kanser riskini azaltır diye bir durum söz konusu değildir. Sağlıklı bir beslenme programına dahil edeceğiniz salatalık suyu ile her türlü kanser hastalıklarının oluşma riskini en aza indirebilirsiniz. Salatalık suyunun vücudunuz ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineraller içerdiğini unutmamalısınız.

5.Kronik Hastalıkları Yok Eder

Osteoporoz ve kanser gibi hastalıklar insanların yaşlandığında yakalanabileceği kronik rahatsızlıklardandır. Bunlara ek olarak diyabet ve alzheimer gibi hastalıkları da eklersek, mutlaka bir çoğunuz bu kronik hastalıklardan korunma yollarını araştırmaya başlamıştır. Salatalık suyunda bulunan antioksidanlar hücrelerinizdeki stresi azaltarak yaşlanmanızı geciktirir.

6. Mineral ve Vitamin Deposu

Birçok kimse beslenme programında işlenmiş gıdalara yer veriyor. ancak bu gıdaların vücudunuzu sağlıklı kalmasını sağlayan gerekli vitamin ve minerallere sahip olmadığını aklınızdan çıkarmamalısınız. Hazır gıdalar tüketen insanlarda en çok görülen rahatsızlık vitamin ve mineral eksikliği olmaktadır. Bunun sonucunda da kişide kemik erimesi, kas erimesi, kemik güçsüzlüğü, depresyon gibi sorunlar meydana gelmesi kaçınılmazdır. Salatalıkta bulunan C ve A vitaminin bu konuda size yardımcı olmaktadır. Hazır gıdalar tüketmek zorunda kalıyorsanız salatalık suyu beslenme listenize almanızda fayda vardır

7. Toksinleri Azaltır

Toksinler yediğimizi yiyeceklerden tutunda, içtiğimizi suya ve hava kirliliğine kadar hayatımızda yer alan kimyasallarda vücudunuza girip yerleşiyor ve bir süre sonra vücutta çoğalarak çeşitli hastalılara neden olup, sağlığınızı olumsuz etkiliyor. Salatalık suyu detoksu ile vücudunuzda biriken toksinleri dışarı atabilirsiniz.

8 Fazla Kiloları Yok Eder

İştahı azaltmada oldukça etkili olan salatalık suyu açlık ve şeker krizlerinizi yok eder. Bu sayede kısa sürede fazla kilolarınızdan kurtulmuş olursunuz.

9. Cildinizi Nemli Tutar,

Aşırı sıcağa ya da soğuğa maruz kalmak ya da hava kirliliği gibi olumsuz faktörler cildinizin kurumasına neden oluyor. Fakat salatalık suyu ile hem cildinizi nem dengesini sağlamış olacak, hem de vücudunuzun su ihtiyacını gidereceksiniz. Derinizin nemli kalmasına yardımcı olan salatalık suyu, aynı zamanda cilt sağlığınızı koruyan B5 vitamini ve gerekli slikonları da cildinize kazandırır.

Kas Yorgunluğunu Giderir

Sağlıklı beslenmemek veya düzenli olarak egzersiz yapmamak gibi sorunlar kemik güçsüzlüğüne ve kas yorgunluğuna neden olmaktadır. Salatalık suyunun içerdiği slikonlar sayesinde kemikleriniz güçlenir ve kas yorgunluğu gibi sorunlar ile karşı karıya kalmazsınız.

Salatalık Detoksu Tarifi

Yukarıda bu mucizevi tarifin faydalarından bahsettik. Şimdi de salatalık suyu nasıl yapılır konusuna değinelim. Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler

  • Bir adet büyük boy salatalık
  • Bir litre su
  • Damak zevkinize göre limon ya da portakal

Tercine göre ilave etmek istediğiniz limon ya da portakallar ile salatalıkları ince ince dilimleyip, bir litre suyun içine ilave ederek karıştırın. Yaklaşık yarım saat buzdolabında bekleterek günde bir iki bardak bu karışımdan tüketmeye özen gösterin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.