Şifa Deposu Akbaşlı Nâmı Diğer Civanperçemi

Şifa Deposu Akbaşlı Nâmı Diğer Civanperçemi

Son yıllarda insanlar arasında doğallığa yöneliş tıp alanında da bitkiler üzerinde yoğunlaşmayı beraberinde getirdi.

İnsan oğlu artık tedavi sürecinde tabiatın sunduklarından istifade yöntemini kullanıyor. Tabipler de bu durumu kontrollü olarak olması kaydı ile destekliyorlar.
Doğa, şifa kaynağı olarak depolar sunmakta. Yan etkisi bulunmayan bu doğal şifa depoları sayesinde hastalıkların tedavi edilmesinin yanında, çay şeklinde kullanımı ile de daha hastalığa yakalanmadan da koruma kalkanı oluştura bilinmekte.

İç Ege Bölgesinde “Akbaşlı” adı ile bilinen Civanperçemi bitkisinin şifa deposu olarak etkileri saymak ile bitecek gibi değildir. Kurak bölge topraklarında yetişen ve sarı ile beyaz çiçekli iki çeşidi ile insanların faydasına sunulan bu bitki çok yönlü bir bitkidir.

MİDE DOSTU BİR ŞİFA

Tam bir mide dostu olarak bilinmektedir. Her türlü karın ağrısına, mide ağrısına çok iyi gelmektedir. Üşütmekten mütevellit ağrıları bıçak keser gibi etkin bir şifa kaynağı olarak kesmektedir. Mide yanmasına faydası en bilinen özellikleri arasındadır. Mide asidini düzenlemesi ile kullanılmasının hiçbir yen etkisi olmaması, değerine değer katmaktadır. Mide gazını gidermesi ile bilinir.

En belirgin vasıflarından biri de mide bulanmasına yaptığı etkidir. Bulanan mideleri teskin edici yapısı ile şifa dağıtmaktadır. Hazımsızlık sorunu olan kişiler için tam aranılan şifa deposu, akbaşlı otudur. Mide yanmalarını önlemede ve midede oluşan kanamaları tedavi noktasında çok yararlılık göstermektedir. Ayrıca bu şifa deposu midedeki basıncı da ayarlamaktadır. Mide kanseri hastalığının da en belirgin şifası olarak kullanılmayı beklemektedir.

İştahsızlığı giderici bir yapısı ile kullanımı tedavi sağlar. Midenin yanı sıra safra kesesinin de çalışma ritmini bulması ve ayarlamasına katkı sunması ile çok yönlülüğünü gösterir. Kara ciğer üzerindeki yansımaları ile bu organın düzensizliğini giderir.

Mide üzerindeki etkisinin yanı sıra sindirim sistemi üzerindeki etkisi de en belirgin meziyetlerindendir. Bağırsaklar üzerindeki tesiri oldukça güçlüdür. İshal olan sindirim sistemini etkin yapısı ve içeriğindeki maddeler sayesinde geçirmekte ve şifa vermektedir. Sindirim üzerinde oluşturduğu rahatlatma etkisi ile de vücudun sistemleri üzerinde sağlıklı bir etki bırakmaktadır. Bağırsaklarda oluşan gazların giderilmesi noktasında faydalıdır. Bağırsaklardaki bezelerin düzenli çalışmasına dahi etkisi vardır. Sindirim sisteminin yanı sıra dolaşım sistemi üzerinde de faydalı bir tesiri mevzu bahistir.

İDRAR YOLU ŞİFASI

İdrar yolları iltihaplanmalarındaki etkisi gerçekten çok büyüktür. Böbrekler üzerindeki tesiri ile de bu ikili uzvun tertipli ve rahat çalışmasına katkı sunar. İdrar söktürücü özelliği ve iltihap giderici hali ile kullanılması gerekli olduğunu adeta izhar eder.

TAM BİR DİNGİNLİK ABİDESİ

Tansiyon hastalığında da kendini gösteren bu bitki, yüksek tansiyon için tam bir reçetedir. Baş dönmesine karşı yararları ile vücut dinginliğine katkı sağlar. Bulantı ve burun kanamalarında yararları ile kendini gösterir. Kan damarlarına faydası ile göze çarpmaktadır. Başınızın ağrısına hatta migren boyutuna dahi tesiri ile bilinir ve kullanılır. Basur hastalığı içinde oturarak banyo şekli ile kullanım sağlar. Ak ciğer kanseri tedavisinde kullanılan bir şifa deposudur.

Uykusuzluğa çok iyi gelir. Dinginlik etkisi ile oldukça rahat bir uyku çekmenizi sağlar. Sinir sistemi üzerine etki eder ve vücudu teskin eder. Dinginleştirici yapıya etkisi ile stres gibi yüz yılın rahatsızlığını tedavi eder. Sıkıntıya giren bir vücuda ve depresyon sarmalından çıkmaya katkısı çoktur. Sırt ve bel ağrısına etkili tedavisi bulunur. Romatizmalı ağrıların şifası bu bitkide zerk edilmiş durumdadır. Kemiklerin erimesi hastalığının şifası bu bitkinin içindedir.

BAYAN RAHATSIZLIKLARINA ÇARE

Kadınların en belirgin rahatsızlıklarının başında kansızlık gelmektedir. Civanperçemi bu hastalığa şifa verir. Kanı temizlediği de bilinen özellikleri arasındadır. Adet ağrılarına artık çare diyenler için aradıkları şifa kaynağı civanperçemidir. Aybaşı adı verilen rahatsızlığın düzene girmesinde de etkilidir. Adet kanının da miktarını düzenler. Ayrıca menopoz sorununa çareler üretir. Şifa dağıtır. Menopozu gideren yapısının yanında, menopozun ağrılı ve ateşli olması gibi rahatsızlık verici özelliklerini azaltır. Yumurtalıkların iltihaplanmasının giderilmesine yarar sağlar. Rahimdeki akıntıları tedavi eder. Döl yatağında oluşan kaymaların şifa membaı ak başlı otudur. Güzel bir cilde sahip olmak isteyen bayanlar için kimyasal içerikli maddeler yerine kullana bilecekleri en etkili bitkilerdendir.

SAY SAY BİTMİYOR

Çoğu çocukluk yaşlarında atlatılan kızamık ve boğmaca gibi bulaşıcı hastalıkların tedavisine katkı sağlar. Yaraları da iyileştirdiği görülmüştür. En belirgin etkilerinden biri de şeker hastalıkları tedavisindeki katkılarıdır. Gözlerde polenler sebebi ile oluşan kızarıklık ve yaşlanmaları gideren bir yapısı bulunmaktadır. Yazın habercisi bahar aylarındaki bitki polenlerinin tesirlerinde kullanımı fayda sağlamaktadır. Bunun yanı sıra da kış hastalıkları tedavisi ve yakalanmamasına katkısı oldukça fazladır. Balgam söktüren yapısı ve akciğerin öksürük rahatsızlığı üstünde de tesirlidir.

ŞİFA DEPOSU KULLANIMI

Hasta olmadan evvel kullanımı hassaten tavsiye edilen yöndür. Akbaşlı otu adı ile bilinen namı diğer civanperçemi, bir su bardağı suya bir tutam konması yeterlidir. Cezve benzeri küçük bir kaptaki suya atılan civanperçemi, su bir taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınmalıdır. Veyahut ta ocak kapatılmalıdır. Üç dört dakika kadar demlenmesi beklenmelidir. Sıcak ya da soğuk içimi şifa buluna bilir. Sabah ve akşam günde iki defa alınması fayda sağlar. Acımtırak yapısı ile tedavide etkin rol oynar. Mümkün mertebe doğal olarak ve içine bir tatlandırıcı katmadan kullanılması tavsiye edilir.

Bayan rahatsızlıklarında ve iltihap giderici noktalarda kullanımı da kolaydır. Bir taşım kaynatılan civanperçemi, içilerek şifa bulmanın yanı sıra oturma şekilli banyo ile de fayda sağlar. Su miktarına göre civanperçemi miktarı ayarlanmalıdır.

YAN TESİRİ VAR MIDIR?

Bilinen çok önemli bir yan tesiri yoktur. Gebelik esnasında dikkatli olunması gerekir. Alerjik rahatsızlığı olanlar dikkatli kullanmalıdırlar. Koroner yetmezliği noktası bulunanların daha da dikkatli olmaları tavsiye edilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.