Zayıf Diş Etlerini Güçlendirmeye Yardımcı Olacak İpuçları

Zayıf Diş Etlerini Güçlendirmeye Yardımcı Olacak İpuçları

Birçoğu zayıf diş etlerinden ve bunların neden olduğu sorunlardan muzdariptir, çünkü zayıf diş etleri diş kaybına neden olabilir.

Birçoğu zayıf diş etlerinden ve bunların neden olduğu sorunlardan muzdariptir, çünkü zayıf diş etleri diş kaybına neden olabilir. Diş etlerine ve ağız boşluğuna iyi bakmak, diş taşı oluşumunu ve enfeksiyonlara neden olan ve mine tabakasını tahrip eden bakterilerin çoğalmasını önler.

Diş Etlerinin İşlevi Nedir?

Diş etleri dişleri korur ve besler. Herhangi bir kusur oluştuğunda ağız kokusu, enfeksiyonlar ve tartar birikmesi gibi sorunlar ortaya çıkmaya başlar.Tüm bu belirtiler diş etlerinde ve dişlerde sorun olduğunu gösterir. Diş eti problemleri ihmal edilirse, sallanan zayıf dişleriniz olabilir ve bunların tümü dişlerinizi kaybetmenize neden olabilir.

Zayıf Diş Etlerinin Belirtileri Nelerdir?

Diş etleri risk oluşturabilecek pek çok soruna maruz kalabileceği gibi diş etlerindeki zayıflığı da gösterir. Zayıf diş etlerinin başlıca belirtileri şunlardır:

  • Diş eti iltihabı, diş etlerinin kanamasına neden olur. Kanama, genellikle yemek yerken veya fırçalarken oluşur. Tekrarlayan diş eti iltihabı diş etlerinin zayıf olduğunu gösterir.
  • Diş etlerinde oluşan kızarıklık, diş etlerinin hassasiyetinden kaynaklanan diş etlerinde sık görülen kızarıklık, zayıflığının önemli bir göstergesidir.
  • Dişlerde zayıflık ve bu zayıflık genellikle dişlerin gevşemesine ve hareket etmesine neden olur, bu da diş etlerinde ciddi bir zayıflığa işaret eder.
  • İrin, diş ceplerinin içinde oluşur.
  • Ağız kokusu
  • Şişmiş diş etleri

Bu semptomların birlikte veya bunlardan birinin ortaya çıkması, zayıf bir diş eti olduğunu gösterir ve bundan kaynaklanan sorunlardan kaçınmak için güçlendirilmesi gerekir.

Zayıf Diş Etleri Nasıl Güçlendirilebilir?

Sağlıklı önlemlerin alınması, zayıf diş etlerinin neden olduğu sorunların ortaya çıkmasını önleyeceğinden, diş etlerinin sıkılığını güçlendirmek ve arttırmak için iyi sağlık bakımı en iyi seçenektir. İşte aşağıdaki yöntemlerden bazıları:

Dişleri her gün fırçala

Her yemekten sonra dişlerin fırçalanması, dişleri ve diş etlerini birçok soruna maruz kalmaktan korur ve dişlere ve diş etlerine de uygun diş macunu seçilmesine özen gösterilmelidir. Doktorlar, florür içeren diş macunu kullanılmasını önermektedir. Ayrıca diş fırçası kullanılarak etkili bir şekilde temizlenemeyeceği için dişleri temizlemek için diş ipi de kullanılmalıdır.

Gargara kullanın

Gargara, diş etlerini korumak ve güçlendirmek için kullanılan en önemli yöntemlerden biridir, çünkü gargara tartar oluşumunu önlemeye yardımcı olur, diş etlerini temizler ve enfeksiyonların önlenmesine yardımcı olur. Gargara, dokuları yenilemeye ve hasarı önlemeye yardımcı olan botanikler ve mineraller içerir.

Diş eti masajı

Diş eti masajı kan dolaşımını uyarmaya yardımcı olur. Diş etlerine masaj yapmak için bazı sağlıklı yağlar kullanabilirsiniz ve dişler fırçalandıktan sonra diş etlerine masaj yapılır. Masaj her dişin etrafında dairesel hareketlerle yapılır.

Sağlıklı bir diyet uygulayın

Yeterli miktarda vitamin ve mineral içeren sağlıklı yiyecekler yemekten daha iyi bir şey yoktur. Sağlıklı ve güçlü diş etlerine sahip olmak için doğru ve dengeli beslenme şarttır.

Yeterince su için

Su, uygun miktarlarda tükürük üretimini uyarmaya yardımcı olur ve bu da bakterileri öldürmeye yardımcı olur. Ayrıca dişlerin üzerlerinde biriken yiyeceklerden temizlenmesini sağlar ve diş etlerinin etrafında mikrop oluşumunu azaltır.

İzlenecek Bazı İpuçları

Güçlü diş etleri elde etmek için şu ipuçlarını izlemelisiniz:

Sigarayı bırakmak

Zayıf diş etleri de dahil olmak üzere sigarayı bırakmanın pek çok nedeni vardır çünkü sigara içmek diş etlerinde ve dişlerde pek çok soruna neden olur. Diş etlerine zarar gelirse sigara iyileşme sürecini geciktirir. Sigara içmek bağışıklık sistemini zayıflatır ve böylece zararlı bakterilerle mücadeleyi zayıflatır.

Asitli içeceklerden uzak durun

Araştırmacılar, asitli içeceklerin diş minesinin zayıflamasına ve diş hassasiyetini artırdığını ve az bir miktarının diş etlerinde birçok problemin oluşması için yeterli olduğunu ve muhtemelen diş köklerinin görünmesine neden olduğunu doğruladı.

Güçlü ve sağlıklı diş etlerine sahip olmak birçok sorun ve zararı önleyeceğinden, diş etlerine özen göstermek bir zorunluluktur. Sağlıklı beslenmeye dikkat edin, diş eti hasarına yol açan yiyecek ve içeceklerden uzak durun. Dişlerin sağlığı ile diş etleri arasında kuvvetli bir ilişki vardır, bu nedenle güçlü ve güzel dişlere sahip olmak için diş etlerinin korunması ve iyi bakılması gerekir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.