Kaynananızı Kıskandıracak Köfteli Çorba Tarifi

Kaynananızı Kıskandıracak Köfteli Çorba Tarifi

Yemek yemeyi sevenler için de bir hayli önemli olan çeşitli yemek tarifleri mutlaka denenmesi gerekenler arasında yer alıyor.

Özellikle kaynananızı kıskandıracak bir yemek arıyorsanız köfteli çorba yapmak en mantıklı seçim olarak karşınıza çıkıyor. Köfteli çorba, minik köftelerle hazırlanan, içinde şehriye ve nohut bulunan bir çorba çeşididir. Hem pratik hem de lezzetli olan bu çorba tarifi, sofralarınıza yeni bir tat katacak. Kaynananızı kıskandıracak köfteli çorba tarifi uyguladığınızda ortaya harika lezzetler çıkacaktır. Bunu yaparak sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Özellikle çocuklar için bu tatların denenmesi farklı lezzetlere yelken açmak için önemli oluyor.

Köfteli Çorba Malzemeleri

Köfteli çorba malzemelerine eriştikten sonra kolaylıkla bu tarifi yapabilirsiniz. Tarif harika lezzetleri denemenize de yardımcı olacaktır. Köfteli çorba malzemeleri;

- 250 gram kıyma

- 1 dilim bayat ekmek içi

- 1 çorba kaşığı kuru nane

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çorba kaşığı un

- 1 su bardağı haşlanmış nohut

- 2 adet domates

- 3 diş sarımsak

- 4 çorba kaşığı şehriye

- 50 gram tereyağı

Şeklindedir. Bu malzemeleri aldıktan sonra çorbayı yapabilirsiniz.

Kaynananızı Kıskandıracak Köfteli Çorba Nasıl Yapılır?

Kaynananızı kıskandıracak köfteli çorba nasıl yapılır sorusu sıklıkla sorulur. Köfte için, kıyma ve ıslatılmış ekmeği bir kabın içinde yoğurun. İçine tuz ve karabiber ekleyerek yoğurma işlemine devam edin. Küçük yuvarlak köfteler yapın ve bir kenara alın. Bir tencereye tereyağını koyun ve eridikten sonra unu ekleyin. Ardından dövülmüş sarımsağı ekleyin ve biraz pişirin. Sarımsak biraz piştikten sonra doğranmış domatesleri ekleyin. Birkaç kez çevirin ve yeteri kadar su ekleyin. Su kaynadığında unlanmış köfteleri ve şehriyeyi ekleyin. Köfteler güzelce pişene kadar karıştırın. Son olarak nane, tuz ve karabiberi ekleyin. Biraz daha kaynadıktan sonra ocaktan alın. Bu harika tarif için bunları yaptıktan sonra sunum aşamasında da hem göze hem de damağa hitap eden bir sunum yapabilirsiniz. Böylelikle sevilerek tüketilecektir.

Köfteli Çorba Besin Değeri

Köfteli çorba, protein, demir, çinko ve folik asit açısından zengin bir çorba türüdür. Bir porsiyon köfteli çorba yaklaşık olarak 375 gram gelmektedir ve bu porsiyon yaklaşık olarak 267 kalori içermektedir. Günlük değerler, 2000 kalorilik bir diyet baz alınarak hesaplanmıştır. Bunu kendinize göre de düzenleyip tüketmeye başlayabilirsiniz. Tarifin adı her ne kadar kaynananızı kıskandıracak olsa da, besin değeri açısından da harika bir öğün olarak karşımıza çıkıyor. Bu anlamda köfteli çorba besin değeri oranları mutlaka incelenmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.